Een blog in kerstsfeer

WordPress had een update nodig en toen waren we even uit de lucht… Maar het lijkt erop dat het weer werkt! Nu nog even wennen aan de nieuwe versie maar dat komt hopelijk vanzelf. 
De kerstdrukte is weer voorbij.
Er was de santarun waar Emma en ik aan meededen. Georganiseerd door de Rotary en we liepen voor een goed doel (De STIWO.) De afstand was net iets minder dan 2,5 kilometer en dus wandelden we steeds een klein stukje tussendoor. Het was erg leuk om te doen. Voor 7,50 een starbewijs, Kerstmannenpak, een mooie medaille en een leuke middag! Volgend jaar weer wat mij betreft…
De volgende dag was het tijd voor een theeconcert met de Ursulaband. Na het Sinterklaasconcert vorig jaar kozen we dit jaar voor kerst. Dus zo begonnen we in september aan de kerstliedjes!
Er was nog een flinke hobbel te nemen omdat in de ruimte waar we altijd repeteren geen stroom hadden. Donderdag van tevoren besloten we het concert fysiek te verplaatsen naar de kapel. 

Dus begonnen we zondagmorgen vroeg met het verhuizen van alle instrumenten. Het was echt heel donker in het Trefpunt. De verduistering zat ook nog naar beneden. Gelukkig hadden we een petje met een lampje erin! 

 

Het werd uiteindelijk een erg mooi concert waar iedereen erg blij van werd! Het was al het (extra) werk meer dan waard!

Tussendoor zong ik nog een half uurtje met mijn koor in de kerk vlakbij. Kerstdrukte dus! Spannend maar ook altijd leuk!

Na het concert gingen Gijs en ik nog een nachtje naar de kerstmarkt in Essen. Daar schrijf ik nog een blog over! 
En toen was het al snel kerstavond. Ik zong met mijn koor Spirit samen met middenkoor Jubilans de nachtmis in Langeraar. Een mooie viering! 
Maar waarom er nou geen kindje in de kribbe lag?

Eerste kerstdag zong Emma voor het eerst met het koor in de kerk. Een bijzondere viering met een heel toneelstuk. Ondanks dat het best lang duurde deed ze het heel goed. ’s Avond kwamen mijn ouders eten. Ik had een “haal uit de koelkast en schuif in de oven” kerstdiner voorbereid. Wel maakte ik zelf appelmoes en stoofpeertjes. Het was uiteindelijk heel lekker en goed geslaagd! 

Tweede kerstdag deden we ’s morgens heel rustig aan en aten we bij mijn schoonfamilie. Beef Wellington, lekker! Onderweg naar huis zagen we nog de zendmast – kerstboom. Emma wilde ‘m ook graag zien dus we maakten haar wakker op de terugweg. (Emma? wil je de kerstboom nog zien?” NEE! nou kijk toch maar even…)

Het waren gezellige maar ook drukke dagen! Nu lekker genieten van de kerstvakantie! 

Leave a Reply

@ woonthier


Saskia - Mama van 2 mooie meiden van 6 en 3 - Labrador Benco - muziek - watersport - haken - Wandelen - Hardlopen! #sterkzijn !
Follow Me on Pinterest
Categorieën
Archief
Reading Challenge

2019 Reading Challenge

2019 Reading Challenge
Saskia has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide