Ardennen mini-break

Eerste kerstdag pakten Gijs onze spullen in terwijl ik in bed ‘aanwijzingen’ lag te geven. We reden naar Wintelre voor het jaarlijkse kerstdiner. Het was heel gezellig en lekker! Tijdens het kerstdiner heb ik nog een poosje op de bank gehangen, ik was zó moe en had buikpijn 🙁
Na het kerstdiner reden we naar de Ardennen, naar Domaine du Chien. Hier zouden we een paar dagen verblijven. We kregen onze kamer toegewezen en hebben beneden nog wat gedronken. Er waren nog 4 honden en 4 mensen. Die waren niet allemaal (tegelijk) in de kamer bij de open haard hoor, dat zou knokken zijn geworden. Na een nachtje slapen voelde ik me weer wat beter, en na het eenvoudige doch voedzame ontbijt maakten we een wandeling en reden we naar La Roche en Ardenne, waar we lekker hebben geluncht.
’s Avonds aten we in het Bed and Breakfast. Vegetarische tonijn en garnalen (heb liever echte tonijn, maargoed…. er werd daar veganistisch gekookt)
Maandag reden we naar Luik. Daar keken we rond, ook op de kerstmarkt. Ik voelde me helaas niet echt lekker, en het was in Luik overal spekglad. We kochten alleen wat lekkere (maar dure) chocolaatjes en Macarons. Benco vond het maar wat mooi, al die indrukken en geurtjes. ’s Avonds aten we een met Griekse kruiden gemarineerde soja-dinges in bladerdeeg.
Dinsdag bleven we in de omgeving van het B&B. We maakten een wandeling rond de beverdam. Een wandeling van normaal zo’n 2 uur, maar vanwege de sneeuw deden we er 3 uur over! Het was een mooie wandeling, maar wel erg zwaar, nog geen week na de operatie :S
De rest van de dag hebben baasjes én hond op apegapen gelegen. Een beetje voor de open haard hangen, lezen, laptoppen en haken. (ik haak een schaap..)
’s Avonds aten we pasta met tomaten en knoflook. Veel knoflook.
Er waren gezellige mensen in het B&B, en na het diner bleven we daar nog gezellig mee kletsen voor de open haard. En het ging, hoe verrassend, vooral over honden!
Vanmorgen maakten we een wandelingetje, en daarna reden we naar huis. We lunchten (om half 3, vertrokken wat later dan gepland..) Bij Hazeldonk, en stopten onderweg nog even in Rotterdam om een tuig voor Benco te passen. Om half 5 waren we weer thuis, na vermoeiende dagen!
Nu zijn we gezellig nog een paar dagen samen vrij. En ik ga nu weer een poos gedwongen op de bank. Want ik ben er zéker nog niet. En dat valt me stiekem wel tegen. Ik wil te snel denk ik…..

6 Responses to “Ardennen mini-break”

 • Lekker er even tussenuit ook al ging het dan nog niet allemaal soepeltjes.
  Hoe is het met het haakschaap inmiddels?

 • Lieke:

  hahaha die muziek erbij… Grappig 😉 Jammer dat het herstel langer duurt dan je hoopte, maar hou vol he.
  Wens jullie vast een leuke jaarwisseling.
  Oordopjes voor Benco ??
  Of is hij het type heldhaftige hond..

  Groetjes, Lieke

 • Ook voel je je nog niet helemaal 100%, vast even lekker om er een paar dagen tussenuit te zijn geweest. Je hebt er een leuk filmpje en foto’s van gemaakt. Benco kon zich lekker uitleven in de sneeuw 😉 Heerlijk dat jullie nu nog een paar dagen vrij zijn. Geniet er maar goed van en neem goed de tijd om te herstellen van de operatie.

  Ik wens jullie alvast een goede jaarwisseling
  en veel geluk & gezondheid voor 2011!

  liefs Insoon

 • Wel naar je zin gehad dus met jullie Ardennen uitje ?

  Benco heeft t best naar zn zin in de sneeuw he

  Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en al het goede voor 2011

  Groeten Sophia

 • Heerlijke dagen zo meid…en het gaat al een stuk beter met je he, zo na de operatie!
  Ik kom jou en je naasten een fijne jaarwisseling wensen, en voor 2011 een heel goed, gezond, gelukkig en bovenal een liefdevol jaar…Saskia geniet van alles hoor, iedere dag telt!

  Liefs van Inge

 • Ik wens je een fijne jaarwisseling en voor 2011 alle goeds!

  Groetjes: Sandra.

Leave a Reply

@ woonthier


Saskia - Mama van 2 mooie meiden van 6 en 3 - Labrador Benco - muziek - watersport - haken - Wandelen - Hardlopen! #sterkzijn !
Follow Me on Pinterest
Categorieën
Archief
Reading Challenge

2019 Reading Challenge

2019 Reading Challenge
Saskia has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide