Weer thuis na een dag LUMC

artsen-kijken_365x243
Zoals sommigen hebben kunnen lezen op Hyves of Twitter ben ik gister een dagje in het LUMC geweest. Daar heb ik een kijkoperatie ondergaan om te kijken waarom we niet zwanger worden.
De dag bestond veel uit wachten (vooral voor Gijs) Om 10.30 mocht ik me klaarmaken voor de operatiekamer, en ik herinner me dat een verpleegkundige zei dat het 11.50 u was toen ik vroeg hoe laat het was, dit was weer op de uitslaapkamer. Ik heb daar volgens Gijs een hele tijd gelegen (1,5u ofzo) ik kreeg er ook zuurstof, omdat ik zo lag te bibberen door de medicijnen.
Om half 2 was ik weer terug op mijn kamer, waar ik nog zéker 1,5u heb liggen dommelen. Ik had geen idéé hoe ik thuis moest komen later op de dag. De maatschappelijk werkster kwam ook nog langs, heel lief.
Het is allemaal goed gegaan. Er is een klein beetje endometriose gevonden (stadium 1, het allerlichtste) en dat hebben ze weg gebrand. Dit was echter geen reden waardoor we niet zwanger worden. Ook zijn mijn eileiders doorgespoten.
Rond half 4 mocht de infuusnaald eruit (dat was fijn!) en om 4 uur kwam de arts langs, zeggen dat ik naar huis mocht. En daar was ik ook klaar voor, want ik had al een rondje door de gang gelopen.
Vannacht heb ik aardig geslapen, ik ben een paar keer wakker geweest van pijn en ongemak.
Ik heb 2 pleisters op mijn buik, en in totaal 4 hechtingen. 2 per sneetje om het mooi te maken, zei de arts.
Nu heb ik nog flinke last van mijn buik, en mijn keel voelt rauw door de beademingsbuis.
De arts zei gisteren dat ik vandaag mocht kerstshoppen als ik dat wilde, ik kon niks stuk maken. Maar dáár heb ik dus écht geen zin in/fut voor.
Ik houd me lekker rustig op de bank en in bed!
Gijs is nog een dagje thuis om voor me te zorgen, en daarna komt mijn moeder voor me zorgen!

Ik wil iedereen bedanken voor alle lieve reacties op Hyves en op Twitter! Kirsten had me ’s middags een SMS gestuurd om te vragen hoe het was, en ze heeft mijn (en haar) twitter-volgers verteld dat ik wakker was. Iedereen weer gerustgesteld! Ik had zelf geprobeerd om een bericht te twitteren, maar ik had geen WiFi en geen 3G in het ziekenhuis. én Geen fut om uit te zoeken hoe ik dat voor elkaar kreeg 😉

Vlak voor de Narcose en op de uitslaapkamer vond ik het zeker niet meevallen, en erg eng. Maar nu ben ik zooo blij dat achter de rug is waar ik me een jaar lang mee bezig heb gehouden!
7 februari hebben we een afspraak bij onze eigen gynaecoloog om het nieuwe beleid door te spreken. Ben benieuwd!
Op de foto hieronder ben ik net terug op zaal, en nog erg groggy en slaperig.
net-terug-op-zaal

9 Responses to “Weer thuis na een dag LUMC”

 • Heftig hoor dat je dit allemaal moet doormaken. De eerste uitslagen zijn in ieder geval gunstig nietwaar?
  Ik wens jou en Gijs heel fijne feestdagen en een fantastisch 2011!

 • Haii
  Fijn dat alles achter de rug is meid. Ja die zere keel hebben veel mensen…Fré laatst ook na de operatie met de navelbreuk. Zelf ben ik tot nu altijd snotverkouden geweest nadat ik in het ziekenhuis lag. VOlgens mij van de airco of zo. Geen idee eigenlijk.
  Blijf maar lekker in je bedje. Buiten is er toch niks aan…althans hier niet…het ijzelde straks toen Fré en ik klaar waren bij AH. Was echt geen lolletje. M’n benen zijn er nóg koud van dus ik neem zo een zalig warme douche.
  Rust maar lekker uit meid. Ik ben nu al benieuwd hoe het straks 7 februari gaat verlopen en wat de volgende stap zal zijn.
  Fijne dag hoor

 • Best heftig allemaal, maar fijn dat je dit nu achter de rug hebt. En 7 februari hoor je dus hoe allemaal verder gaat…
  Nu eerst lekker thuis in eigen bed of op de bank bijkomen van alles en aansterken. Fijn dat je moeder morgen komt om voor je te zorgen. Laat je maar lekker vertroetelen en beterschap hoor!

  liefs Insoon

 • Ik kan me goed voorstellen dat je behoorlijk gespannen was hoor…jullie leven al zolang in onzekerheid, en dit gaat ook niet in je koude kleren zitten! Maar fijn dat alles goed is gegaan hoor! Heerlijk dat je ook weer thuis bent! Nu rustig bij komen van alles…en onderschat de narcose niet hoor, ik ben weleens weken van slag geweest….had zo’n lange nasleep! Geniet gewoon maar even van dat je nu niets hoeft te doen…en ik wens je beterschap hoor!!

 • Fijn dat alles goed is gegaan …Sterkte nu …en…hou je maar lekker rustig
  Groetjes Sophia

 • Jeetje nou wat een ervaring. Ik hoop dat jullie nu straks wel zwanger kunnen worden. Het is zo oneerlijk want je ziet ook zoveel ongewenste zwangerschappen en ik gun het jullie juist zo
  XxX

 • Fijn dat alles goed is gegaan. Doe het rustig aan.

 • Oh vrouwke wat moeten jullie toch veel doorstaan voor die mooie wens!! Gelukkig is dit ook weer goed gegaan en geeft het weer nieuwe goede hoop voor de toekomst!

  Ik ga gauw je andere logjes nog even lezen!

  Liefs, Renske

 • Lieke:

  ZWAAR respect !
  Hoop met heel mijn hart dat 2011 “jullie jaar” wordt !

  Hug, Lieke

Leave a Reply

@ woonthier


Saskia - Mama van 2 mooie meiden van 6 en 3 - Labrador Benco - muziek - watersport - haken - Wandelen - Hardlopen! #sterkzijn !
Follow Me on Pinterest
Categorieën
Archief
Reading Challenge

2019 Reading Challenge

2019 Reading Challenge
Saskia has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide