Archive for maart, 2012

Ik heb overal…

Al bijna een maand houdt mijn lijf me bezig met ‘rode vlekjes’ Het begon met één grote vlek op mijn zij. Die zat er voor mijn gevoel ‘ineens’ maar dat leek me sterk. Hoe kun je nou ineens een rode vlek van een cm of 4 krijgen. En waarom heb ik dat niet eerder gezien? (ok, ik sta nou niet dagelijks naar mijn zij te loeren, maar goed.
Omdat de plek steeds roder leek te worden ging ik naar de dokter. De diagnose was: Ringworm. Een soort schimmel. Niet gevaarlijk, beetje besmettelijk. Smeren en het gaat weer over.
Na een week waren er nog wat plekjes bijgekomen. Drie op mijn onderbuik, en een paar op mijn borst. Dus ik toog weer naar de dokter. Die bestudeerde de boel aandachtig en de diagnose bleef: Ringworm en blijven smeren. En als het erger werd weer langskomen. Een week later belde ik mijn huisarts dat er maar plekjes bij bleven komen. Gijs zei dat de creme wel zaad leek. Overal waar je het smeerde “groeiden” van die vlekken.
De huisarts zei dat ik nog steeds door moest blijven smeren, en dat hij me op het spreekuur wilde zien, ergens midden volgende week.
Dat was gisteren. Er waren in de tussentijd nog meer (ook grotere) plekjes bijgekomen.

Nu was de diagnose anders. Pityriasis rosea. Een Nederlandse naam was er volgens hem niet voor, maar even zoeken leverde me twee Nederlandse namen op: De ziekte van Gibert en huidgriep.
Onschuldig, komt in een week of 2 – 4 en verdwijnt na ongeveer 6 – 10 weken ook weer vanzelf. Het enige lastige is de jeuk (klopt!)
Daar kreeg ik een gel tegen.Ik ben blij dat het niet die schimmel is. Die is niet zomaar weg, en dat is ook nog besmettelijk.
Ik zag mijn geest al dwalen, straks is ons kindje geboren en dan mag ‘ie (m/v) niet op mijn buik omdat het besmettelijk is.Maar dan is dit alweer weg!

Nog even volhouden dus. Behalve ontsierend is het verder niet erg!
De plekjes zitten alleen op mijn romp, en zouden event. nog kunnen verschijnen op bovenarmen en bovenbenen, maar dat is het.

meisje-rode-vlekjes-waterpokken

Ziek

Volgens mij heb ik een (buik) griep virusje te pakken,
Gisteren de hele dag met een emmertje naast me in bed en nauwelijks gegeten.
Vandaag alweer iets beter, maar weinig trek en zin in iets.
Hopelijk gaat dit snel weer over 

20120326-122023.jpg

Naailes 1

Een aantal weken geleden zei vriendinnetje Kirsten op twitter dat ze wel op naailes wilde. Ikzelf wilde al een tijdje, en zo ontstond het idee om gezellig samen te gaan.
Ik kocht een naaimachine, en Kirsten kocht precies dezelfde, en zo togen we gisteren naar de naailes!
Vorige week had ik thuis al iets in elkaar geknutseld, maar nu ging de echte les beginnen!

Ik had een leuk boekje gekocht met baby- en kinderpatroontjes, en daarin stond een slaapzak. Er stond ‘easy’ bij, dus ik dacht: dat moet lukken.
Het begon gisteren met patroontekenen en stof knippen, en de binnenkant van de slaapzak stikte ik in elkaar. Vanmiddag deed ik thuis de buitenkant.
Het is nu geen lap stof meer, het wordt nu echt ‘iets’
(en super bijzonder dat ik dit maak voor ons éigen kindje!)

s1

Vanmorgen op de markt kocht ik twee stofjes om een grotere slaapzak te gaan maken. Die maak ik dan thuis, ‘gelijk’ met die op naailes. De sterren vind ik echt schattig, en aan de binnenkant komt badstof, dat is wat warmer dan het tricot van de slaapzak met de uiltjes!

stofjes

Ik kan dus weer lekker aan de knutsel!
En over drie weken is het Stoffenspektakel in Alphen a/d Rijn. Dat komt dus helemaal goed uit!

De laatste!

Afgelopen zondag bracht ik voor de allerlaatste keer de flessen van Moeders voor Moeders weg!
Ik heb de volle 10 weken meegedaan, van 6 tot 16 weken.
Vooral het laatste stukje ging het me erg tegenstaan. Ik liep dan kokhalzend naar het toilet toe, en dat gaat snel vervelen. De lucht die uit die flessen kwam kon ik niet meer verdragen.
Als iemand over ‘de blauwe flessen’ begon moest ik al kokhalzen, bah.
Maar goed, ik heb er goed werk mee gedaan!
Weer een mijlpaal!

teaser-moeders-voor-moeders_1

Shirtje

Op de beurs afgelopen weekend kreeg ik een superleuk cadeautje van een honden – kennis van ons.
Dankjewel Harriët, we vinden hem echt gaaf!!!

shirt

Allemaal even kijken (en bestellen ;) ) op de site van Harriet:

Jetteketet.net

Beursweekend

Dit weekend stonden we op de hondenshow in Hazerswoude met een kraampje. Dat hadden we een tijd geleden al bedacht, maar met een beetje een buikje vond ik het toch heftig, de hele dag staan en bezig zijn. Wél was het erg leuk én hebben we een leuke omzet gedraaid.
Vrijdagmiddag ging ik samen met mijn moeder opbouwen. Het was nog leeg in de hal, op de mensen na die bezig waren met opbouwen van hun kraam, of van de ringen.
Zaterdagmorgen begon de show. Om 8 uur gingen de deuren open voor mensen die hun hond kwamen showen, en wij waren er zo rond half 9. Om 10 uur klonk het Wilhelmus en daarna begonnen de keuringen.
Benco was zaterdag mee, maar had het niet zo naar zijn zin. Anders ligt hij altijd lekker te kijken, maar nu was hij wat onrustig.
Af en toe demonstreerden we samen een nadenkspelletje, wat hij erg goed deed!

demo

Zaterdagavond moest ik nog zingen/pianospelen en dirigeren in Langeraar. Spirit zong, en het was  Vormselviering. De viering was mooi, maar ook wel lang ;) Hierna ploften we op de bank en om half 11 (na ik vertrek) lagen we in bed!

Zondagmorgen ging de wekker weer érg vroeg. Om half 9 waren we weer in Hazerswoude, maar vandaag zonder Benco. Hij was heel suf, keek sip en wilde niet eten. Mijn moeder wilde wel op hem passen, dus hij hoefde niet mee.
Het was weer een leuke maar drukke dag. Om half 4 begonnen we met opruimen. De ringen aan onze kant van de hal werden afgebroken, en er waren alleen nog maar keuringen in de erering. En niemand kwam meer bij ons langs. Beetje zonde om dan nog tot 5 uur te gaan zitten wachten.

stand

‘s Avonds aten we pizza, samen met mijn ouders.
Met Benco bleek het weer goed te gaan, hij had gewoon gegeten, maar wel heel veel geslapen. (ik had natuurlijk al wel een keertje gebeld overdag…) Gelukkig was hij niet ziek, alleen ‘oververmoeid’ volgens mijn moeder ;)
Het was een leuk en succesvol weekend!
maar wel héél vermoeiend!

Auw!

schade-clavinova

Geniaal!

geniaal

*klik op de afbeelding voor een grotere versie*

Dakkapellen

De afgelopen 2 dagen waren een drukte van belang hier in huis!
4 mannen van Meerzolder kwamen bij ons 2 dakkapellen plaatsen. Een kleintje voor, en een hele brede achter.
Maandag om half 8 stonden ze op de stoep, en om half 9 zat er een gat in ons dak!
Om 13 uur waren ze klaar voor die dag, het kozijn voor zat er nog niet in, dat was omdat ze al het materiaal van achter via de voorkant naar binnen haalden. Doodeng soms, want alles ging over de ladder naar boven!
Dinsdagmorgen waren ze er rond 7 uur, en om 8 uur zat het gat al in het dak!! Om half 3 vanmiddag was alles klaar en gingen ze weer naar huis.
Na een heleboel gehak, gebreek en gesloop waren ze vandaag klaar!
en we hébben een hoop ruimte erbij gekregen!
De dakpannen zijn inmiddels beneden, de meeste zooi opgeruimd. Alleen de vloer moet er nog uit.
En nu zijn we moe ;)
Niet echt van het werk, maar wel van het gedoe in huis, je loopt toch de hele tijd rekening te houden met die mannen. Gijs was maandagmorgen en dinsdagmiddag vrij.

Voor

Na

We hebben er een flinke ruimte bijgekregen! We maken er 2 kamers van. De logeerkamer en een werk/opslag/opstapmetdehond – kamer.

Volgende week gaat iemand beginnen met aftimmeren, een muurtje maken (er komen twee kamers boven) en een nieuwe vloer leggen. En dan hopen we dat alles over een week of 3 klaar is.

Dan kunnen wij aan de slag met verf en/of behang, en kan alles (terug) naar boven en ingericht.
En dan… gaan we aan de babykamer beginnen!

Meer foto’s van het verbouwingsavontuur vind je hier.

Happy Birthday!

image1

Mam, gefeliciteerd met je verjaardag,
en tot vanavond!!!
Gijs, Saskia & ?
en een pootje van Benco!

@ woonthier


Saskia - getrouwd - Mama van 2 mooie meiden van 4 en 1 - Labrador Benco - muziek - watersport - haken - fotograferen - Hardlopen! Hopelijk #saskiaruns151017!
Follow Me on Pinterest
Categorieën
Archief
Reading Challenge

2018 Reading Challenge

2018 Reading Challenge
Saskia has read 0 books toward her goal of 20 books.
hide