Archive for december, 2010

Op de drempel van 2011….

2010 was het jaar van onder andere:
Winterberg, 3 mislukte IUI behandelingen, Spelen met hondenvriendjes, Icarus, worteltaart, Lenzen dragen, De reünie, De show in Bennekom, Weekje Drenthe, Vinkendag in Delft, Het WK, E-reader, rugpijn, Afdansen voor jaar 4, Spelen met Cashew en Cacao, Benco werd 1 jaar, op stap met de hond, Verrassingsweekendje voor Gijs, Groesbeek met mama, Fotoshoot, Op vakantie naar Tsjechië, Goois Hondenfestijn, teleurstellingen, Haken, Spelen met Bram, De shop, Saskia 30 jaar, Toy Story, Nijn, Steppen, Pop4Kids, Sneeuw, Kijkoperatie, De laatste keer Allegro, De Ardennen, fotoworkshop van Gijs en Varend muziek maken,

Mijn P365 is klaar, dus het boek kan worden besteld!
Eerste helfttweede helft

En in 2011?

Hebben we weer leuke vakantieplannen, en
we hopen (opnieuw) dat we in 2011 de langverwachte, positieve zwangerschapstest in ons handen mogen houden!

In gedachten ben ik al jaren zwanger,
van jou mijn kindje, dat ik zo goed ken.
Maar de laatste tijd word ik steeds banger,
dat jij niet weet dat ik je moeder ben.
Iedere dag wordt jij bij een ander geboren,
elke keer draag jij een andere naam.
Ik hoop zo dat je eens bij mij zult horen,
zodat we samen verder gaan

We willen alle bloglezers bedanken voor het bezoeken van onze blog en alle reacties.
Graag tot in 2011!!
nieuwjaar

Ardennen mini-break

Eerste kerstdag pakten Gijs onze spullen in terwijl ik in bed ‘aanwijzingen’ lag te geven. We reden naar Wintelre voor het jaarlijkse kerstdiner. Het was heel gezellig en lekker! Tijdens het kerstdiner heb ik nog een poosje op de bank gehangen, ik was zó moe en had buikpijn 🙁
Na het kerstdiner reden we naar de Ardennen, naar Domaine du Chien. Hier zouden we een paar dagen verblijven. We kregen onze kamer toegewezen en hebben beneden nog wat gedronken. Er waren nog 4 honden en 4 mensen. Die waren niet allemaal (tegelijk) in de kamer bij de open haard hoor, dat zou knokken zijn geworden. Na een nachtje slapen voelde ik me weer wat beter, en na het eenvoudige doch voedzame ontbijt maakten we een wandeling en reden we naar La Roche en Ardenne, waar we lekker hebben geluncht.
’s Avonds aten we in het Bed and Breakfast. Vegetarische tonijn en garnalen (heb liever echte tonijn, maargoed…. er werd daar veganistisch gekookt)
Maandag reden we naar Luik. Daar keken we rond, ook op de kerstmarkt. Ik voelde me helaas niet echt lekker, en het was in Luik overal spekglad. We kochten alleen wat lekkere (maar dure) chocolaatjes en Macarons. Benco vond het maar wat mooi, al die indrukken en geurtjes. ’s Avonds aten we een met Griekse kruiden gemarineerde soja-dinges in bladerdeeg.
Dinsdag bleven we in de omgeving van het B&B. We maakten een wandeling rond de beverdam. Een wandeling van normaal zo’n 2 uur, maar vanwege de sneeuw deden we er 3 uur over! Het was een mooie wandeling, maar wel erg zwaar, nog geen week na de operatie :S
De rest van de dag hebben baasjes én hond op apegapen gelegen. Een beetje voor de open haard hangen, lezen, laptoppen en haken. (ik haak een schaap..)
’s Avonds aten we pasta met tomaten en knoflook. Veel knoflook.
Er waren gezellige mensen in het B&B, en na het diner bleven we daar nog gezellig mee kletsen voor de open haard. En het ging, hoe verrassend, vooral over honden!
Vanmorgen maakten we een wandelingetje, en daarna reden we naar huis. We lunchten (om half 3, vertrokken wat later dan gepland..) Bij Hazeldonk, en stopten onderweg nog even in Rotterdam om een tuig voor Benco te passen. Om half 5 waren we weer thuis, na vermoeiende dagen!
Nu zijn we gezellig nog een paar dagen samen vrij. En ik ga nu weer een poos gedwongen op de bank. Want ik ben er zéker nog niet. En dat valt me stiekem wel tegen. Ik wil te snel denk ik…..

3 dagen na de operatie

Het is alweer 3 dagen geleden dat ik ben geopereerd! De tijd gaat snel. En dat zou je niet zeggen, want ik voer echt geen klap uit! Een beetje liggen op de bank en in bed, Serious Request kijken, wat lezen en een beetje twitteren op mijn GSM. En that’s it! Ik wil alles, maar heb nergens zin in of fut voor :S
Woensdagavond heb ik met hulp van Gijs even onder de douche gestaan. Dat was héérlijk! De pleisters mochten er ook af, en nu kon ik dus voor het eerst de hechtingen en de wondjes zien. Zoals de arts al zei zitten er twee sneetjes in mijn buik. Eentje echt in mijn navel, en eentje net boven mijn schaambeen. In elk sneetje zitten twee hechtingen. De onderste is nu alleen erg rood aan het worden, dus even goed in de gaten houden!
Ik vond het wel spannend om de pleisters eraf te halen, maar het viel me mee!
Na het douchen had ik verschrikkelijke last van mijn schouder. Dat komt van het gas dat ze in je buik blazen om ruimte te maken. Het deed enorm zeer, en ook ademen ging wat lastiger. Na een kwartiertje liggen zakte het gelukkig!
Ik heb twee dagen eigenlijk alleen maar een beetje gelegen.
Inmiddels heb ik ook besloten dat ik met Kerstmis niet zal werken. Ik zie het gewoon echt nog niet zitten. Ik ben nog nauwelijks buiten geweest (het was er gisteren ook geen weer voor, veel te koud)
Vandaag (vrijdag) ga ik wel even een rondje buiten lopen met mijn moeder!
Ik hou me dus lekker rustig de komende dagen!
Mijn moeder zorgt heel lief voor mij en Benco als Gijs werkt. Die is na vandaag ook lekker een weekje vrij!

Ik vind het trouwens heel raar als ik eraan denk hoe alles ging. Ik ben gewoon echt een stuk kwijt tussen naar de operatie gaan en terug komen, en hoe alles verliep. Ik realiseerde me ook ineens weer dat ik een prik tegen trombose heb gekregen enzo. Wat er allemaal kan gebeuren in een dag….Het moet allemaal nog een plekje krijgen, da’s wel duidelijk!


good_dog_bed

Gezellige kerstdagen!

kerstwens-2010

Wij wensen jullie gezellige kerstdagen en een fantastisch 2011
maak er een mooi jaar van!

Liefs van Gijs en Saskia
en een pootje van Benco

Weer thuis na een dag LUMC

artsen-kijken_365x243
Zoals sommigen hebben kunnen lezen op Hyves of Twitter ben ik gister een dagje in het LUMC geweest. Daar heb ik een kijkoperatie ondergaan om te kijken waarom we niet zwanger worden.
De dag bestond veel uit wachten (vooral voor Gijs) Om 10.30 mocht ik me klaarmaken voor de operatiekamer, en ik herinner me dat een verpleegkundige zei dat het 11.50 u was toen ik vroeg hoe laat het was, dit was weer op de uitslaapkamer. Ik heb daar volgens Gijs een hele tijd gelegen (1,5u ofzo) ik kreeg er ook zuurstof, omdat ik zo lag te bibberen door de medicijnen.
Om half 2 was ik weer terug op mijn kamer, waar ik nog zéker 1,5u heb liggen dommelen. Ik had geen idéé hoe ik thuis moest komen later op de dag. De maatschappelijk werkster kwam ook nog langs, heel lief.
Het is allemaal goed gegaan. Er is een klein beetje endometriose gevonden (stadium 1, het allerlichtste) en dat hebben ze weg gebrand. Dit was echter geen reden waardoor we niet zwanger worden. Ook zijn mijn eileiders doorgespoten.
Rond half 4 mocht de infuusnaald eruit (dat was fijn!) en om 4 uur kwam de arts langs, zeggen dat ik naar huis mocht. En daar was ik ook klaar voor, want ik had al een rondje door de gang gelopen.
Vannacht heb ik aardig geslapen, ik ben een paar keer wakker geweest van pijn en ongemak.
Ik heb 2 pleisters op mijn buik, en in totaal 4 hechtingen. 2 per sneetje om het mooi te maken, zei de arts.
Nu heb ik nog flinke last van mijn buik, en mijn keel voelt rauw door de beademingsbuis.
De arts zei gisteren dat ik vandaag mocht kerstshoppen als ik dat wilde, ik kon niks stuk maken. Maar dáár heb ik dus écht geen zin in/fut voor.
Ik houd me lekker rustig op de bank en in bed!
Gijs is nog een dagje thuis om voor me te zorgen, en daarna komt mijn moeder voor me zorgen!

Ik wil iedereen bedanken voor alle lieve reacties op Hyves en op Twitter! Kirsten had me ’s middags een SMS gestuurd om te vragen hoe het was, en ze heeft mijn (en haar) twitter-volgers verteld dat ik wakker was. Iedereen weer gerustgesteld! Ik had zelf geprobeerd om een bericht te twitteren, maar ik had geen WiFi en geen 3G in het ziekenhuis. én Geen fut om uit te zoeken hoe ik dat voor elkaar kreeg 😉

Vlak voor de Narcose en op de uitslaapkamer vond ik het zeker niet meevallen, en erg eng. Maar nu ben ik zooo blij dat achter de rug is waar ik me een jaar lang mee bezig heb gehouden!
7 februari hebben we een afspraak bij onze eigen gynaecoloog om het nieuwe beleid door te spreken. Ben benieuwd!
Op de foto hieronder ben ik net terug op zaal, en nog erg groggy en slaperig.
net-terug-op-zaal

Vlietlanden

Vandaag zijn Kirsten en ik lekker gaan wandelen bij het gebied Vlietland bij Leiden. Het laatste stuk, na de snelweg, was behoorlijk spannend. Er was niet echt (echt niet) gestrooid daar, dus een beetje glibberen was het wel. Gelukkig was het er lekker rustig 😉
We hebben het hele rondje om de plas gelopen, bijna 8 kilometer. Maar door die dikke laag sneeuw leek het wel 80 kilometer 😉
De hondjes hebben lekker gespeeld, gerend en door de sneeuw geploegd. Allebei hadden we vermoeide beestjes in huis de rest van de dag!
Ze hebben het erg naar hun zin gehad! Onderweg kwamen we maar weinig anderen tegen, dus de witte wereld leek wel van ons 😉
En van de hondjes… want die moesten natuurlijk nét vlak voor onze voeten lopen soms, malle beesten! Er is is zoveel ruimte omheen…

Haken

Het Haakvirus is hier weer helemaal toegeslagen! Ik heb al een beren cupcake gemaakt, nog een olifant, en ben nu (al een paar avonden) bezig met een Teckel.
Ik kende de site van Koekeridoo al, maar nu is er ook de winkel ‘echt-studio’
Daar ga ik 3 januari, samen met mijn moeder, een workshop Zpagetti volgen.

Hoooked zpagetti is een unieke draadstof om makkelijk en snel mee te haken op XXL-formaat. Dit is mogelijk omdat zpagetti van stevige stretchmaterialen is gemaakt. De doorsnede van zpagetti draadstof ligt tussen de 0,8 en 1,2 cm, zodat je supergrote haaknaalden nodig hebt. Hiermee maak je in een handomdraai een hip tasje, mooi loungekussen of stoere poef. Hoooked zpagetti is gemaakt van een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam restmateriaal uit de mode- en textielindustrie. De collectie is gebaseerd op het actuele modebeeld en wisselt continu. Zpagetti draadstof bevat meestal 95% katoen en voor het overige deel elasthaan en/of lycra. Zpagetti is goed wasbaar op lage temperaturen en behoudt zijn vorm het beste door je artikel op de hand of in een kussensloop in de wasmachine te wassen.

Van de week ga ik nog wel even een pakketje bij hen bestellen om mee te nemen op vakantie!
Ze hebben een leuke give-away op hun blog!
Klik hieronder om naar hun blog te gaan, en laat daar een reactie achter. Dan maak je kans op een superleuke give-away!

give-away-1-klein

Sneeuwpret @ de Groene Weelde

Vanmiddag zijn we lekker gaan wandelen in de Groene Weelde bij Hoofddorp. Het was er héérlijk, en Benco vond ook nog wat leuke vriendjes om mee te spelen!

Workshop

img_2367-copy-800x600

Op 12 december kreeg ik van Saskia een kadootje om te vieren dat we elkaar nu 6 jaar kennen.
Exact 6 Jaar geleden hadden we onze eerste onmoeting na een aantal weken gechat en geskypet te hebben.

Het kadootje was een workshop dierenfotografie bij Kyno Focus in Hoofddorp. Het onderwerp (of lijdend voorwerp als je wilt) was natuurlijk Benco.
De workshop duurde bijna 3 uur en er werd een heleboel uitgelegd en er was veel gelegenheid om dingen te proberen. Bij deze blog staan een paar foto’s die ik gemaakt heb van Benco.

Dankjewel voor het leuke kadootje, lieverd.

Gijs

img_2348-copy-800x600img_2339-copy-800x600

De Dog Smart

Het afgelopen dagen speelden we elke dag wel even met de Dog Smart.
Benco vind het leuk, maar hij begrijpt het nog niet helemaal lijkt het wel. Hij gaat er namelijk met het botje vandoor in plaats van dat hij het snoepje opeet….
We spelen er vrolijk mee door!


(dat geluidje wat je steeds hoort… geen idéé 🙁 )

@ woonthier


Saskia - Mama van 2 mooie meiden van 6 en 3 - Labrador Benco - muziek - watersport - haken - Wandelen - Hardlopen! #sterkzijn !
Follow Me on Pinterest
Categorieën
Archief
Reading Challenge

2019 Reading Challenge

2019 Reading Challenge
Saskia has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide