Archive for the ‘Creatief’ Category

Schapenfeestje!

Afgelopen zondag vierden we Lieke haar tweede verjaardag. Ik vind het leuk om die verjaardagen in een thema te gieten waar de interesse van de jarig op dat moment naartoe gaat. Zo hadden al Woezel en Pip en Frozen voor Emma en Lieke’s eerste verjaardag had een regenboogthema.  Lieke’s lievelingsknuffel is een schaap ‘Paap’ en daarom koos ik dit jaar voor een schapenthema. En laat ikzelf schapen nou ook heel leuk vinden. Met een beetje van mezelf en een beetje van Pinterest kwam ik een heel eind.
De taart liet ik maken door een mevrouw hier uit de buurt, die ik ken van de hondenplons.
Ik bestelde wat leuks bij Aliexpress. Oa. zwart – witte rietjes en drie dezelfde bedeltjes van een schaap.

schaap3

Voor de verjaardagsmuts bleek ik nog een schapenstofje te hebben liggen. Stevig vilt aan de andere kant, een uitgeknipt cijfer van vilt en een haarspeldje (via Aliexpress) leverde een best leuke muts op. (ik krijg er elk jaar meer handigheid in…)

schaap5

 

Via pinterest vond balonnen die veranderd waren in een schaap. Ik kocht witte balonnen en maakte er hoofdjes en pootjes aan. Gijs vroeg eerst wat ik ging doen, en toen hij het zag lag hij eerst 5 minuten onder tafel van het lachen. Maar vond ze wel heel tof. (ik kreeg er een hoop complimenten over!) schaap1

 

Van plastic drinkbekertjes maakte ik een schapenlijf met een hoofd van papier. Er gingen (veel!) meer bekertjes in dan ik dacht en zo gemakkelijk als het leek was het niet. (het ding was klaar, en toen vond ik bij de action een betere nietmachine dan we hadden….) Het was eigenlijk de bedoeling dat ‘ie buiten zou staan, maar omdat het best hard waaide en af en toe regende durfden we dat niet aan, bang dat ‘ie vol zou lopen en in zou storten…
schaap6

 

Onder het tafelziel op de kleine tafel legde ik schaapjes gemaakt van taart-doily’s. Niet teveel, want het hobbelde wel, met die wiebelogen.schaap4

 

De gasten die weg gingen kregen een schaapje van / met popcorn mee. Simpel maar wel heel grappig.
schaap2Het was een leuk thema om me ‘op uit te leven’
Op naar de volgende. Dat gaat een flamingothema worden voor Emma’s vijfde verjaardag. De eerste bestelling bij Ali is al gedaan, nog even bedenken wat er geknutseld gaat worden. Emma gaat ook haar eerste partijtje geven én voor het eerst trakteren op school. Dus ik kan wat betreft mijn creativiteit weer helemaal los!

 

Appelsap maken

“Mam?” Vroeg Emma, toen we op een terrasje zaten, “Kun je ook zelf appelsap maken? en hoe moet dat dan?”
“Eeeh…”
Ik beloofde haar dat ik dat thuis voor haar uit ging zoeken.
Thuisgekomen liet ik google erop los en vond allerlei recepten. Met een sappan, met verschillende soorten appels, met een sapcentrifuge of een juicer.
Mijn moeder heeft een sappan, maar ik zag het niet zo zitten om dat bakbeest weer schoon te maken na afloop, voor een klein beetje appelsap. Zij gebruikte ‘m overigens vroeger voor bessensap. Nu zou ik niet weten waar ze ‘m voor gebruikt, en of ze ‘m uberhaupt nog gebruikt.

Uiteindelijk koos ik het recept dat er het gemakkelijkst uitzag. IMG_4294

Emma hielp natuurlijk. We begonnen met het wassen van de appels (ik had 3 kilo) en daarna de klokhuizen eruit en in stukken.
Emma viste de pitjes nog uit de bak met klokhuizen. Die konden we mooi gelijk planten om te kijken wat er zou gebeuren. Read the rest of this entry »

Kijk uit malloot…

Een kokosnoot!
“Mama? zullen wij een keertje een koksnoot kopen?” Vroeg Emma een tijd geleden.
Een paar weken daarna waren we in de Markthal. De kinderen keken hun ogen uit daar. Ik wilde graag naar de Toko, en daar hadden ze inderdaad kokosnoten. Dus namen we er eentje mee. Emma was er heel blij mee.
noot1

De kokosnoot lag een tijdje hier in de keuken. Maar van de week leerde ik van een collega. dat je kokosnoten niet te lang moet laten liggen.
Dus besloot ik dat ‘ie open moest. Ik keek twee filmpjes op youtube en bedacht dat ik die twee wilde combineren. Ik zocht de kurkentrekker, de hamer en een grote schroevendraaier op.
Trommelde de kinderen bij elkaar, ging in de tuin op de grond zitten en ook Gijs kwam ook kijken. Read the rest of this entry »

Juffencadeau

Al even zat ik te broeden op een aardigheidje voor de juf aan het einde van het schooljaar. Uiteindelijk ‘verzon’ Emma het zelf, zonder dat ze het wist.
Een tijdje terug kwam ze terug uit school en vertelde dat de juf suikerbrood mee had naar school.
“Mama? ik heb tegen de juf gezegd dat jij haar wel een lesje kunt leren omdat jij goed suikerbrood kan bakken”
Ik moest hard lachen, en heb uitgelegd dat “een lesje leren” iets anders betekend. En dat ik nog nooit suikerbrood had gebakken, dus geen idee had hoe het moest.

En zo ontstond het idee om een “suikerbrood pakketje” te maken voor de juf.
Ik bestelde suikerparels en wit broodmix. Emma tekende hoe ze dacht dat je suikerbrood moest maken, en ik googelde een recept.
Maar het moest nog verpakt worden. Daar gingen wat piekersessies overheen. Uiteindelijk liet ik Emma op een linnen tas tekenen met textielstiften (ik haalde ze bij Zeeman, paar euro) en schreef erop: “voor mijn fanTAStische juf.”
Ik had wat zitten broeden op het naaien van een broodzak of broodmandje, maar ik vond dit leuker. (en tevens een stuk gemakkelijker)
Ik kocht nog een mooie kaart en alles kon zó in de tas.
En de juf? Die moest lachen en vond het een heel leuk cadeau! Ik ben benieuwd of het suikerbrood gaat lukken.

Read the rest of this entry »

Facebook

Na een tijdje wikken en wegen besloot ik toch een facebookpagina aan te maken voor mijn blog.
Hopelijk krijg ik dan meer lezers (en reageerders ;) )
Bloggen op woonthier.nl blog ik vanaf februari 2005. In 2001 begon ik bij weblog.
Af en aan, soms een tijd wel, soms wat minder. En nu dus (ook) een facebookpagina.
Ik vind het ook spannend. Want misschien gaan nu meer ‘bekenden’ mijn blog lezen.
Mensen die mij kennen vanuit het dorp, (of) waar ik dagelijks mee op het schoolplein sta.
(Hoi! Leuk dat je hier leest! Reageer je ook?)

We gaan zien wat Facebook me gaat brengen. En of facebook mijn blog ook iets gaat brengen…

Klik op de foto hieronder om naar mijn facebookpagina te gaan. Klik je dan ook op ‘vind ik leuk?’
Dan blijf je op de hoogte van nieuwe post. En misschien wel meer in de toekomst?!

Vind ik leuk! Denk ik.

foto

Vaderdag!

Inmiddels traditie. Elk jaar maken we een foto met deze letters. We hebben ook nog een O….
De vijfde foto op rij voor Emma, en de tweede met Lieke.
Letters komen van Xenos, maar ik weet niet of ze die nog hebben.

 

blogvaderdag

 

Fijne vaderdag!

Wij vergeten niet…

de vaders zonder kinderen
en
kinderen zonder vader

dad

Creatief met een canvas

Het is weer bijna zomervakantie, en bij eigenlijk alle groepen waar ik werk is het gebruikelijk het jaar af te sluiten met iets leuks. Bij de Ursulaband is dat al járen eten met elkaar. We hebben wel eens pannenkoeken gemaakt, maar meestal gaan we barbecuen. Dat is redelijk gemakkelijk, vind iedereen leuk en lekker.
Bij mijn koor Spirit doen we elk jaar wel iets anders / leuks. We hebben al van alles gedaan. Taarten decoreren, bloemstuk maken, cupcakes versieren en vorig jaar schilderden we een houten huisje. Elk jaar zijn het anderen die het organiseren.
Dit jaar krijgen we het nog niet echt voor elkaar om een datum te plannen waarop iedereen kan. Zelfs niet op onze repetitieavond. Op zich vreemd, maargoed het is nou eenmaal zo.
Degene die dit jaar aan de beurt is krijgt de datum niet rond én is er niet op de laatste repetitieavond. Dus voor een extra knutselavondje heb ik me opgeworpen om wat te bedenken.
Omdat er een aantal meiden van het kinderkoor nu lid worden bij ons, vond ik als dirigent het wel belangrijk om iets te doen.
Ze hebben in februari al eens meegezongen en zingen nu de laatste viering mee. En na de zomer zijn ze lid bij ons.

Ik verzon iets simpels. Canvassen en verf. Ik zocht wat op Pinterest en vond wat ideeën. Waaaronder deze.

canvas

Bron: http://hative.com/awesome-wall-art-ideas-tutorials/

Die wil ik zéker nog eens maken, maar ik kon niet echt de goede plastic dieren vinden. Hema heeft wel wat, maar die vind ik behoorlijk prijzig om door te zagen. Ik kocht overigens wel een bus jungledieren omdat ik ze heel leuk vind. Maar die is inmiddels ingepikt door de meiden. Misschien binnenkort eens bij de kringloopwinkel kijken!

Voor de workshop bestelde ik een doos vol canvassen. 20 bij 20 cm. Iedereen mag er 1 of 2. Naar keuze, net of er een plan is.
Verf en kwasten haalde ik bij Action, dat is prima acrylverf om te gebruiken.
Wat ik ook nog kocht waren sambalpotjes. Mocht iemands kunstwerk nog niet af zijn, dan kan er een beetje verf mee naar huis.
Ik ken de groep iets langer dan vandaag ;)

Ik heb wel twee voorbeelden gemaakt voor het avondje schilderen. Ik wilde graag proberen hoe lang het duurde voor de verf droog was. En dat duurde naar mijn zin te lang! Dus ga ik nog even meedelen dat als ze meerdere laagjes over elkaar willen doen, ze even een föhn mee moeten nemen.

Ik schilderde wat, maar Emma en Lieke vinden schilderen ook heel leuk. Dus die deden gezellig mee! Superleuk, dat schilderen! Lieke had zichzelf geschilderd. En Emma op haar jurk :( Maar we hebben wel een hoop lol gehad!
IMG_5108
Ik deed een paar ‘rondes’ over mijn canvassen, omdat het tussendoor moest drogen. Ik ben wel redelijk tevreden over het resultaat. Alles zelf nagetekend, na wat voorbeelden van Pinterest. Een beetje van mezelf en een beetje van Pinterest, zeg maar.
Ik ben benieuwd wat de meiden van mijn koor ervan gaan maken. Ik heb er in ieder geval zin in!
Misschien nog even kijken naar plastic beesten bij de kringloop. En anders gewoon iets moois op een canvas. Ik denk zelf dat ik voor een tekst ga…. Of voor vogeltjes…Of een dromenvanger. Die vind ik ook mooi.
Argh! Kiezen….
Ik heb een bord op Pinterest gemaakt met canvas ideeën.

Lieke leert woordjes

IMG_4830Toen Emma ruim een jaar was maakte ik voor haar het kartonboekje ‘Emma leert woordjes.’  Het boekje werd veel gebruikt en bijna stukgelezen.
Nu Lieke interesse begint te krijgen in woordjes maakte ik voor haar ook zo’n boekje. En het is zó leuk!
Ik zocht foto’s van mensen en dingen die belangrijk voor haar zijn. Wij staan erin, Benco, Oma’s en opa, haar peetooms. Maar ook Bal, fietsen en zwemmen.
Het was een hele uitzoekerij om alle foto’s bij elkaar te zoeken. Van sommige mensen hebben we nou eenmaal niet zoveel foto’s. Ik zette ze bij elkaar in een mapje zodat ik ze makkelijk kon uploaden.
Via de website van My paperstion kon ik een layout kiezen en de foto’s uploaden.
De woordjes eronder en klaar. Een kind kan de was doen ;)

Binnen een week was het boekje er al! Als je voor woensdag besteld verzenden ze de maandag erna.

boekje
Het boekje zat mooi ingepakt, met een leuke kaart erbij.
Het zijn allemaal dikke pagina’s. Lekker stevig en kan niet gevouwen worden. Ideaal!
Het was een heel ander boekje geworden dan die van Emma. Ik had expres andere kleurtjes en een andere layout gekozen. Er was nu ook (andere) keuze dan een aantal jaar geleden. Lastig om te kiezen, want ze zijn allemaal leuk! Ik zocht wel een layout uit waar bij elke foto een tekst gezet kon worden.

IMG_4833Lieke nam ‘m gelijk in gebruik, en we gebruiken ‘m nog elke dag. En die van Emma ook (weer!)
Super leuk! Een aanrader wat mij betreft!
My Paperstation dus. Ik heb geen aandelen ofzoiets, maar vind het gewoon een super leuk concept!
(In de nieuwsbrief staat steeds een leuke actie, ook een aanrader!)

Hieronder een filmpje van Lieke die alle foto’s benoemd. Overigens zijn er nog wel woorden waar we op moeten oefenen! De namen van haar peetooms bijvoorbeeld ;)

 

Knutsel!

Het idee van #12medaillesin12maanden komt van de blog van 52 challenge.
Daar stond een leuke Do – it – yourself op. Zoiets leuk me ook wel leuk dus ik ging aan de slag!

Twee plankjes uit de garage, krijtverf en haakjes.
En dit is het eindresulaat.
Er staan meer loopjes gepland, maar je weet nooit wat er nog tussendoor komt ;)

Ik knutselde er ook eentje voor Emma’s medailles. Die loopt dit jaar (vast) weer de avondvierdaagse en wilde graag nog eens met me mee hardlopen.

Leuk en best gemakkelijk om te maken.

IMG_1190

#Twitkerst 2016 – dat wat ik maakte.

In mijn vorige blog heb je kunnen lezen wat ik kreeg met de 2016 – versie van #Twitkerst.

Degene die ik had als ‘maatje’ tweette nauwelijks over zichzelf, en had op haar lootje aangegeven dat ze ‘geen prullen die functieloos zijn’ wilde. Dat maakte het al best lastig vond ik. Want wat is functieloos?!
(nadat ik een aantal keer op twitter had gezet dat ik het lastig vond dat mijn ‘maatje’ niet tweette ging ze dat iets meer doen. Toen was het pakket al klaar…)
Maargoed. Er stonden ook dingen op haar lijstje waar ik iets mee kon. (Rituals, kaarsen, chocola)
Omdat ik het leuk vind om zelf iets te maken heb ik daar aardig over gepiekerd, maar ik hoop (en denk) dat het gelukt is.
Via de website kocht ik een gave ‘limided edition’ schuimende douchegel. Ik vond de kleuren zo mooi dat ik verder wilde gaan met de gouden kleur, ik maakte er een gouden pakket van.
Twitkerst 2016tk1

Ik ‘beschreef’ een bordje met wat ‘gouden letters’ en pakte alles in met ‘gouden’ papier en ‘gouden’ vulling. tk3

@ woonthier


Saskia - getrouwd - Mama van 2 mooie meiden van 4 en 1 - Labrador Benco - muziek - watersport - haken - fotograferen - Hardlopen! Hopelijk #saskiaruns151017!
Follow Me on Pinterest
Categorieën
Archief