Archive for the ‘Creatief’ Category

Vaderdag!

Inmiddels traditie. Elk jaar maken we een foto met deze letters. We hebben ook nog een O….
De vijfde foto op rij voor Emma, en de tweede met Lieke.
Letters komen van Xenos, maar ik weet niet of ze die nog hebben.

 

blogvaderdag

 

Fijne vaderdag!

Wij vergeten niet…

de vaders zonder kinderen
en
kinderen zonder vader

dad

Creatief met een canvas

Het is weer bijna zomervakantie, en bij eigenlijk alle groepen waar ik werk is het gebruikelijk het jaar af te sluiten met iets leuks. Bij de Ursulaband is dat al járen eten met elkaar. We hebben wel eens pannenkoeken gemaakt, maar meestal gaan we barbecuen. Dat is redelijk gemakkelijk, vind iedereen leuk en lekker.
Bij mijn koor Spirit doen we elk jaar wel iets anders / leuks. We hebben al van alles gedaan. Taarten decoreren, bloemstuk maken, cupcakes versieren en vorig jaar schilderden we een houten huisje. Elk jaar zijn het anderen die het organiseren.
Dit jaar krijgen we het nog niet echt voor elkaar om een datum te plannen waarop iedereen kan. Zelfs niet op onze repetitieavond. Op zich vreemd, maargoed het is nou eenmaal zo.
Degene die dit jaar aan de beurt is krijgt de datum niet rond én is er niet op de laatste repetitieavond. Dus voor een extra knutselavondje heb ik me opgeworpen om wat te bedenken.
Omdat er een aantal meiden van het kinderkoor nu lid worden bij ons, vond ik als dirigent het wel belangrijk om iets te doen.
Ze hebben in februari al eens meegezongen en zingen nu de laatste viering mee. En na de zomer zijn ze lid bij ons.

Ik verzon iets simpels. Canvassen en verf. Ik zocht wat op Pinterest en vond wat ideeën. Waaaronder deze.

canvas

Bron: http://hative.com/awesome-wall-art-ideas-tutorials/

Die wil ik zéker nog eens maken, maar ik kon niet echt de goede plastic dieren vinden. Hema heeft wel wat, maar die vind ik behoorlijk prijzig om door te zagen. Ik kocht overigens wel een bus jungledieren omdat ik ze heel leuk vind. Maar die is inmiddels ingepikt door de meiden. Misschien binnenkort eens bij de kringloopwinkel kijken!

Voor de workshop bestelde ik een doos vol canvassen. 20 bij 20 cm. Iedereen mag er 1 of 2. Naar keuze, net of er een plan is.
Verf en kwasten haalde ik bij Action, dat is prima acrylverf om te gebruiken.
Wat ik ook nog kocht waren sambalpotjes. Mocht iemands kunstwerk nog niet af zijn, dan kan er een beetje verf mee naar huis.
Ik ken de groep iets langer dan vandaag ;)

Ik heb wel twee voorbeelden gemaakt voor het avondje schilderen. Ik wilde graag proberen hoe lang het duurde voor de verf droog was. En dat duurde naar mijn zin te lang! Dus ga ik nog even meedelen dat als ze meerdere laagjes over elkaar willen doen, ze even een föhn mee moeten nemen.

Ik schilderde wat, maar Emma en Lieke vinden schilderen ook heel leuk. Dus die deden gezellig mee! Superleuk, dat schilderen! Lieke had zichzelf geschilderd. En Emma op haar jurk :( Maar we hebben wel een hoop lol gehad!
IMG_5108
Ik deed een paar ‘rondes’ over mijn canvassen, omdat het tussendoor moest drogen. Ik ben wel redelijk tevreden over het resultaat. Alles zelf nagetekend, na wat voorbeelden van Pinterest. Een beetje van mezelf en een beetje van Pinterest, zeg maar.
Ik ben benieuwd wat de meiden van mijn koor ervan gaan maken. Ik heb er in ieder geval zin in!
Misschien nog even kijken naar plastic beesten bij de kringloop. En anders gewoon iets moois op een canvas. Ik denk zelf dat ik voor een tekst ga…. Of voor vogeltjes…Of een dromenvanger. Die vind ik ook mooi.
Argh! Kiezen….
Ik heb een bord op Pinterest gemaakt met canvas ideeën.

Lieke leert woordjes

IMG_4830Toen Emma ruim een jaar was maakte ik voor haar het kartonboekje ‘Emma leert woordjes.’  Het boekje werd veel gebruikt en bijna stukgelezen.
Nu Lieke interesse begint te krijgen in woordjes maakte ik voor haar ook zo’n boekje. En het is zó leuk!
Ik zocht foto’s van mensen en dingen die belangrijk voor haar zijn. Wij staan erin, Benco, Oma’s en opa, haar peetooms. Maar ook Bal, fietsen en zwemmen.
Het was een hele uitzoekerij om alle foto’s bij elkaar te zoeken. Van sommige mensen hebben we nou eenmaal niet zoveel foto’s. Ik zette ze bij elkaar in een mapje zodat ik ze makkelijk kon uploaden.
Via de website van My paperstion kon ik een layout kiezen en de foto’s uploaden.
De woordjes eronder en klaar. Een kind kan de was doen ;)

Binnen een week was het boekje er al! Als je voor woensdag besteld verzenden ze de maandag erna.

boekje
Het boekje zat mooi ingepakt, met een leuke kaart erbij.
Het zijn allemaal dikke pagina’s. Lekker stevig en kan niet gevouwen worden. Ideaal!
Het was een heel ander boekje geworden dan die van Emma. Ik had expres andere kleurtjes en een andere layout gekozen. Er was nu ook (andere) keuze dan een aantal jaar geleden. Lastig om te kiezen, want ze zijn allemaal leuk! Ik zocht wel een layout uit waar bij elke foto een tekst gezet kon worden.

IMG_4833Lieke nam ‘m gelijk in gebruik, en we gebruiken ‘m nog elke dag. En die van Emma ook (weer!)
Super leuk! Een aanrader wat mij betreft!
My Paperstation dus. Ik heb geen aandelen ofzoiets, maar vind het gewoon een super leuk concept!
(In de nieuwsbrief staat steeds een leuke actie, ook een aanrader!)

Hieronder een filmpje van Lieke die alle foto’s benoemd. Overigens zijn er nog wel woorden waar we op moeten oefenen! De namen van haar peetooms bijvoorbeeld ;)

 

Knutsel!

Het idee van #12medaillesin12maanden komt van de blog van 52 challenge.
Daar stond een leuke Do – it – yourself op. Zoiets leuk me ook wel leuk dus ik ging aan de slag!

Twee plankjes uit de garage, krijtverf en haakjes.
En dit is het eindresulaat.
Er staan meer loopjes gepland, maar je weet nooit wat er nog tussendoor komt ;)

Ik knutselde er ook eentje voor Emma’s medailles. Die loopt dit jaar (vast) weer de avondvierdaagse en wilde graag nog eens met me mee hardlopen.

Leuk en best gemakkelijk om te maken.

IMG_1190

#Twitkerst 2016 – dat wat ik maakte.

In mijn vorige blog heb je kunnen lezen wat ik kreeg met de 2016 – versie van #Twitkerst.

Degene die ik had als ‘maatje’ tweette nauwelijks over zichzelf, en had op haar lootje aangegeven dat ze ‘geen prullen die functieloos zijn’ wilde. Dat maakte het al best lastig vond ik. Want wat is functieloos?!
(nadat ik een aantal keer op twitter had gezet dat ik het lastig vond dat mijn ‘maatje’ niet tweette ging ze dat iets meer doen. Toen was het pakket al klaar…)
Maargoed. Er stonden ook dingen op haar lijstje waar ik iets mee kon. (Rituals, kaarsen, chocola)
Omdat ik het leuk vind om zelf iets te maken heb ik daar aardig over gepiekerd, maar ik hoop (en denk) dat het gelukt is.
Via de website kocht ik een gave ‘limided edition’ schuimende douchegel. Ik vond de kleuren zo mooi dat ik verder wilde gaan met de gouden kleur, ik maakte er een gouden pakket van.
Twitkerst 2016tk1

Ik ‘beschreef’ een bordje met wat ‘gouden letters’ en pakte alles in met ‘gouden’ papier en ‘gouden’ vulling. tk3

#twitkerst 2016 – dat wat ik kreeg.

Via Twitter deed ik voor de derde keer mee met een ‘twitfeestje’
Je maakt dat een pakket voor iemand anders. Een soort lootjes trekken, maar dan voor (vaak) een onbekende.
#twitzomer en #twitherfst waren de twee vorige edities. Ik vind het erg leuk om mee te doen.
Mijn ontvangen zomer – pakket paste helaas totaal niet bij me. Een thriller (boek), douchespul met een sterke geur en van die wax – luchtjes. En ik hou he-le-maal niet van die sterke geuren. Dus daarna zette ik dat specifiek op het lootje.
Mijn ontvangen herfst pakket paste beter bij me ;) img_0287

Nu deed ik voor de derde keer mee. Redelijk op tijd kwam mijn pakket binnen. Ik speurde wat op twitter, maar kon nergens hetzelfde papier vinden of een andere aanwijzing. Jammer ;) Nu moest ik echt wachten tot het open was voor ik zou weten wie ik had. Op kerstavond om 20.30u mocht het pakket open. Ik moest dirigeren, en had ‘toestemming’ om het pakket eerder te openen. Dat deed ik samen met Emma.

img_0382

Er zat heel veel ‘potpourri’ in. We hadden het erover gehad op twitter, en ik was al gewaarschuwd. Ik hou namelijk helemaal niet van (sterke) geurtjes. Alleen was deze potpourri geurloos gelukkig!
De kaart was al helemaal super! Hij paste helemaal bij me. Muziek! Nu wist ik ook wie mijn pakket had gemaakt. Anita, @Vikingsmeisje
De andere cadeautjes waren ook erg leuk en vooral wat ik gevraagd had. Hardloopsokken, ‘dingetjes’ voor waxinelichtjes. Op twitter worden wel eens algemene #twitkerst vragen gesteld. Een van de vragen was ‘welke maak Tony’s je het lekkerst vond’ en dit was mijn antwoord!

img_0387

Ik ben deze keer heel blij met mijn pakket! Eigenlijk had ik gezegd dat dit de laatste keer was dat ik mee zou doen. Maar nu, met zo’n leuk pakket, wil ik graag nog een keer meedoen. Wachten op #twitspring dus :)

img_0395

 

 

Kerstvakantie – bucketlist van Wendy

In navolging van de zomer en herfst bucketlist maakte Wendy een kerst – Bucket -List.
Afgelopen zomer vulden Emma en ik de zomerlijst in. Wat gaan we in de zomervakantie doen?
Op haar lijstje stond onder andere zwemmen, picknicken en buiten spelen.
Op de mijne stond onder andere het fietsen naar Wintelre en buiten zwemmen.
Ik denk dat we alle plannen die we hadden gemaakt hebben uitgevoerd.

Omdat er een aantal dingen zijn die op mijn wensenlijstje staan voor de kerstvakantie vroeg ik Wendy of er ook zo’n lijst kwam. En diezelfde avond was ‘ie al klaar! Supersnel! (Sorry Wendy, als ik je extra werk bezorgde!)

Deze kerst – lijst kleurden Emma en ik gezellig samen in,
en ik schreef onze wensen erop.

Emma wilde graag zwemmen, naar andere oma (daar gaan we met kerst zeker naartoe!) en ze wilde ook graag televisie kijken. Dat kan natuurlijk!

Ik ben wat ‘lastiger’. Ik wil graag schaatsen (dát wilde Emma ook wel!)  En stroopwafels bakken. De laatste keer dat ik dat deed is 4,5 jaar geleden. Ik was hoogzwanger van Emma en midden in de zomer (25 graden ofzo) Ik vind zelfgemaakte stroopwafels zó lekker dat ik het graag nog eens doe. Even een dag kiezen dat Gijs thuis is, want met 2 kinderen lijkt me dat een uitdaging…
Ik ga graag mee zwemmen, en er is een bepaald ‘rondje’ dat ik graag zou willen – kunnen lopen na deze vakantie. Als ik dat kan ben ik ‘klaar’ (hoop ik!) voor de Drechtloop…
Oh, en ik ben uiteraard niet te beroerd om mee te gaan zwemmen met Emma en Lieke.

Ik denk dat wij ons niet gaan vervelen in de kerstvakantie!

De ijsbeelden waar ik graag naartoe wil zijn in Amsterdam. Een van de eerste dates met Gijs gingen we naar de ijsbeelden in Eindhoven. Mijn moeder zei al dat ze graag mee wilde, dus dat is ook geregeld!

img_0296

Wil je ‘m ook maken?
Hier kun je ‘m vinden!
Wil je ook nog lekker kleuren?
Hier vind je een gave kleurplaat van Wendy!

Zwanger Bucketlist III

Zo aan het einde van de zwangerschap evalueer ik mijn ‘bucketlist’

Het 9 maanden dagboek en fotoboek bijhouden. Daar ben ik niet mee klaar, tijdens het schrijven van dit blogje upload ik weer wat nieuwe foto’s. Ik hou mijn boek redelijk trouw bij. (alleen het fotoboek wat minder….)

Een zwangerschaps – fotoshoot samen met Gijs en Emma. Done! Het waren prachtige foto’s!

Zwemmen tijdens de zwangerschap. Dat doe ik bijna elke vrijdag en het bevalt prima!

Een zwangerschapscursus volgen. Tsja, dat ging niet helemaal zoals ik hoopte. De cursus die ik wilde startte niet vanwege te weinig deelnemers en met zwanger fit moest ik na 1 les stoppen vanwege bekkenklachten. Ik heb wel wat boeken opgezocht dus ga weer lezen!

2015-07-01 14.31.32

Een buikschildering laten maken. Gedaan! En het was gaaf!

Een echo laten maken. Dit deed ik elke 4 weken voor wetenschappelijk onderzoek. De laatste echo was bij 34 weken en toen waren de metingen niet meer te doen omdat het kindje teveel bewoog en te groot was. Ook een fijne conclusie. Maar ik mocht nog even kijken!

Emma goed bij de zwangerschap betrekken. We lezen regelmatig boekjes over grote zus worden, kijken in haar en onze fotoboekjes en praten erover. Emma heeft nu 3 ‘tijden’ Vanmorgen/Gisteren is dat wat geweest is. Nu = nu en ‘als ik grote zus ben’ Dan mag en kan ze ineens alles als we haar mogen geloven. Wat ze er allemaal van mee krijgt? Geen idee. Afgelopen week heeft ze zelf iets uitgezocht voor de baby wat ze mag geven als ‘ie geboren is. En ook voor haar staat iets klaar…. We zijn benieuwd hoe ze het gaat doen als Ukkie er is.

2015-07-08 11.15.26

Trouw buikfoto’s maken elke maand. Dat doen we redelijk trouw.

Twee dekentjes haken. Klaar!

Twee ooievaars haken. Klaar! En ik haakte ook nog een kangoeroe die nu in de box staat.2015-07-07 22.05.48

 GENIETEN: dat doe ik met volle teugen van het getrappel en gewiebel in mijn buik. Hoewel het nu zeker wat zwaarder gaat worden vanwege mijn bekkenklachten en mijn lijf dat niet helemaal meewerkt vind ik het nog wel erg gezellig, zo’n kindje bij me in mijn buik.

Topweekend!

Afgelopen dagen waren druk maar super!
Het begon met een feest in Emmeloord op vrijdagavond. Mijn nicht en haar man vierden hun verjaardag samen. Het was erg gezellig, leuk om iedereen weer te zien. Ik schoof rond half 2 ons bed in, waar Gijs nog wakker lag te zijn. Ik kwam zachtjes de kamer binnen sluipen en hoorde ‘hoi!’ Volgende keer hoef ik niet zachtjes te doen….

Zaterdagmorgen rustig opstarten en ik maakte een lange wandeling met Benco. Hierna vertrokken we naar Eindhoven waar ik een ‘opfrisles duiken’ zou doen. Mijn laatste duik was een jaar of 5 geleden, en ik wilde dit graag weer eens doen. Niet met de essentie om gelijk het buitenwater weer in te gaan, maar vooral omdat het heel leuk is.
In het theorie deel en het opbouwen van de set had ik wat ‘owjaaaaa!’ momenten. En dat bleef eigenlijk de hele les zo. Vooral het begin (het water ingaan) vond ik spannend, en het eerste rondje onder water. Maar eigenlijk viel het me erg mee, en voelde ik me al heel snel weer prettig onder water. En dat kwam zeker ook door de (bevriende) instructeur die super relaxed en rustig was. (Thnxx!!)
Ik heb weer veel plezier gehad onder water, hoewel het ook een aanslag op mijn lijf was. Gelukkig kon ik na een  warme douche weer prima bewegen!

plonsRol achterover. *vond ik leuk!*

Ondertussen waren Gijs en Emma lekker samen aan het zwemmen. ‘s Avonds nog met z’n allen uit eten. Erg gezellig en erg lekker! Emma sliep lekker in de auto terug naar huis, en Gijs en ik waren weer helemaal bijgekletst. Ik blijf dat toch wel gezellig vinden, in het donker in de auto naar huis.
haak5

Zondagmorgen waren we weer op tijd wakker, ik gaf een ‘HaakMeisjesHighTea’ #HMHT Dit alvast voor mijn verjaardag. ‘s Morgens bakte ik allerlei lekkers.
Ik werd verwend met leuke cadeautjes, ik had het druk met uitpakken.haak3

haak2
Het was heel gezellig met Saar, Riz, Kirsten en Diana.
Ik haakte aan mijn vierkantjes voor de Scheepjes-Crochet Along. Na veel uithalen, wat gepruttel en gebrom had ik toch aan het einde van de High-Tea mijn eerste vierkantje af. Ik begon net aan mijn tweede, en die ging al iets gemakkelijker.

haak4   haak1

We hebben ons in ieder geval uitstekend vermaakt. Kirsten maakte haar #CAL deken af. Nu alleen de rand nog. Diana haakte ook een vierkantje van de scheepjescal. Wat ik wel erg handig vond, zo kon ik even spieken. Riz haakte eikeltjes en Saar aan een omslagdoek.
Behalve al het gekakel leerde ik vandaag wat een woonketting is, en dat die dingen best duur zijn. Weer wat geleerd!
Nadat de meiden weg waren ben ik nog even lekker met Benco op pad geweest. Gijs en Emma bleven thuis spelen, en kleuren (daar is ze helemaal verslaafd aan)

En zo kwam een leuk weekend ten einde! Aankomende week is er weer genoeg te doen. afspraken, mijn jaarlijkse functioneringsgesprek als ‘medewerker muziek’ , woensdag mijn ‘echte’ verjaardag en dat vier ik zaterdag. Uiteraard moeten daar wat voorbereidingen voor getroffen worden. En werken natuurlijk……

emma

#CAL

Ergens in december vorig jaar las ik voor het eerst over de Crochet Along deken. Elke week een paar toeren, en aan het einde een mooie deken. Ik zou niet meedoen. Dacht ik. Maar al redelijk snel was ik om, en kocht mooie wolletjes.
IIk haakte elke vrijdag mijn toeren, soms sloeg ik een weekje over en dan haakte ik de week erna iets meer ;)
Tijdens ons weekendje weg met mijn ouders deed ik een inhaalslag omdat ik een week of 6 achter liep.
Daarna kregen we de zomervakantie en was het warm. En met 30 graden haken onder een deken leek me niks. Toen kwam de hondenplons en Emma’s verjaardag. Dus liep ik een week of 10 (!!) achter.
Maar de deken was mee op vakantie, en door een gebroken teen en Emma die veel (bij) sliep haakte ik mijn achterstand weg. En toen hoefde ik nog maar en toer of 5. En ik was niet meer te ‘houwen.’

Nu is ‘ie af, en loop ik voor op de originele planning.
Er moet alleen nog een rand om. Binnenkort even langs Echtstudio om te kijken welke kleur mooi is, en dan ‘wachten’ op het vertaalde patroon.
Het Engelstalige patroon is op internet te vinden, daarom kon ik ook doorgaan.
Nu heb ik een paar weken ‘pauze’

Ik ben erg blij met mijn deken (vooral omdat hij af is haha)
ALS Ik volgend jaar weer mee doe, dan haak ik de deken met minder kleuren. Deze is wel een beetje druk van dichtbij…

a href=”http://woonthier.nl/blog/wp-content/deken1.jpg”>deken1 deken2

@ woonthier


Saskia - getrouwd - Mama van 2 mooie meiden van 4 en 1 - Labrador Benco - muziek - watersport - haken - fotograferen - Hardlopen! Hopelijk #saskiaruns151017!
Follow Me on Pinterest Photobucket
Categorieën
Archief
Reading Challenge

2017 Reading Challenge

Saskia has read 0 books toward her goal of 15 books.
hide