Archive for the ‘Zwemmen’ Category

Zwemvierdaagse

Al járen organiseren ze bij ons in het buitenbad de Zwemvierdaagse. Elk jaar voor een ander goed doel. Ergens in mijn jeugd (…) deed ik al een keertje mee. Ik kan me er niet zoveel meer van herinneren eigenlijk. Dit jaar hebben we weer een (gezins)abonnement van het bad, en ga ik geregeld banen zwemmen. Het leek me ook leuk om eens 4 dagen achter elkaar te zwemmen. Het doel was de stichting ALS. En zo schreven mijn moeder en ik ons in voor de zwemvierdaagse. Leuk om te doen, én voor het goede doel.

zwem0

 

Dinsdag was het prachtig weer! Erg warm. De start en de regels waren nogal vaag, maar uiteindelijk kwamen we erachter dat je zelf het aantal banen dat je zwom moest tellen. We zwommen 20 minuten. We moesten even zoeken wat een goede baan was. In sommige banen was het erg druk en chaotisch. Sommige kinderen doken steeds onder waardoor je ze niet zo goed zag. Best lastig. We zwommen heerlijk.
zwem2
Op dag 2 hadden we publiek, en ook het weer was weer prachtig. Alleen de sushi die we net hadden gegeten was nogal zwaar, dus zwommen we wat minder baantjes dan gisteren.

Donderdag startten we door omstandigheden in een latere groep. Er was ons al gezegd dat het dan rustiger zou zijn, en we dus best later mochten starten. Vandaag was het fris. Koud, in vergelijking met de eerste twee dagen. Wij hebben het niet gemerkt, het leek wel drukker dan om 18.50u. Maargoed, even de turbo erbij en we zwommen allebei een PR.zwem1

Op de laatste dag zwommen we ‘s morgens, omdat we ‘s avonds niet konden. Tijdens het banen zwemmen smorgens mocht je ook meedoen, dus het ging prima. Er waren nu geen kinderen in het bad, en lekker de ruimte. En zo zwommen we allebei weer een record voor onzelf.
Ik zwom in totaal 91 banen. Het is een 25 meterbad, dus in toaal 2.275 km.
We ontvingen een bronzen medaille en een mooie oorkonde.

zwem3

Mijn moeder en ik vonden het allebei heel leuk om mee te doen. Gezellig, voor het goede doel. Elke avond was er een traktatie voor de zwemmers en een muziekje tijdens het zwemmen.
Volgend jaar doen we zéker weer mee. En als Emma haar A-diploma heeft kan ze ook mee. Dan gaan we niet zoveel banen zwemmen, maar dan doen we dan wel ‘s morgens, tijdens het banenzwemmen.
We sponsorden beiden 35 euro voor de Stichting ALS.

Ik keek toevallig op maandag de documentaire ALS Anneke. Erg heftig om te zien, en fijn om voor dit doel te kunnen zwemmen. Het nuttige met het aangename!

Onderwaterfoto Lieke 2016 en 2017

Elk jaar komt de onderwaterfotograaf in het zwembad waar wij zwemmen. Met Lieke ga ik naar de Ouder en Kind les. Dat deed ik met Emma al, en nu met Lieke. Super leuk om elke week te doen. Lieke vraagt een paar keer per week: Zwemmen???

De onderwaterfoto met ons vieren die vorig jaar gemaakt werd hangt hier op canvas boven de bank.
Dit zijn de twee foto’s die we van Lieke hebben. Ik vind die van dit jaar weer erg mooi!

klein 2

klein1

Gewonnen!

Op 5 december had ‘Little Swimmers’ een actie op Facebook.
Little Swimmers is van het luiermerk huggies, en zij hebben zwemluiers in het assortiment.

De actie was dat je een gedichtje moest maken over babyzwemmen en zoveel mogelijk likes verzamelen.
Mijn gedichtje was als volgt:

zwemmen2

Later kwam ik erachter dat er verschillende dubbele woorden in staan.
maar… 13 likes!
En: we hadden gewonnen!
Ik mocht kiezen uit een handdoek, een zwemtasje, een shirt of een broekje. Ik koos voor een handdoek, en die kwam van de week binnen!
Een knalroze handdoek met Emma haar naam erop!
Die kunnen we straks als ze wat groter is mooi gebruiken met het zwemmen!

Afgelopen week zijn we voor het eerst gaan babyzwemmen (dat eigenlijk ouder- en kindzwemmen heet), en het was heel erg leuk!
Liedjes zingen, spetteren en spatteren en zélfs onder water. Emma leek het ook wel leuk te vinden, en volgende week gaan we weer! En dan kan papa mee, want die is een dagje vrij!

Daarna is het vakantie, maar in januari gaan we weer!

handdoek

@ woonthier


Saskia - getrouwd - Mama van 2 mooie meiden van 4 en 1 - Labrador Benco - muziek - watersport - haken - fotograferen - Hardlopen! Hopelijk #saskiaruns151017!
Follow Me on Pinterest
Categorieën
Archief
Reading Challenge

2018 Reading Challenge

2018 Reading Challenge
Saskia has read 0 books toward her goal of 20 books.
hide