Archive for the ‘Emma’ Category

Nijntje!

Als een soort ‘traditie’ gaan we op ‘meidenweekend’ met mijn moeder. Vorig jaar naar de ouders natuurlijk beurs, en dit jaar waren we op zoek naar iets anders.
Toen we zagen dat Stayokay Utrecht een Nijntje kamer had geopend, hebben we die gelijk geboekt. Emma had vrijdag studiedag, dat was dus een mooie gelegenheid!
Bij de overnachting hoorde ook een bezoek aan het Nijntje museum, daar begonnen we op vrijdag mee!
We kozen ervoor om met de auto te gaan en niet met de trein. Parkeren zou ongeveer even duur zijn als met de trein, en we waren met de kinderen én koffers geen voorstander van trein – in – trein – uit.
Na de lunch wandelden we naar het museum. Onderweg was van alles te zien gelukkig. De kaartjes lagen voor ons klaar, dus we konden zo naar binnen! nijn1
Een aantal jaar geleden waren we eerder in het museum, maar het is nu enorm veranderd, en in positieve zin! Veel te doen, zien, leren en spelen voor de kinderen. Emma en Lieke vermaakten zich uitstekend, en Oma en ik genoten weer van hen!

Het museum is opgedeeld in verschillende ‘delen’. Nijntjes huis, bij de dieren, in het museum, en overal is evenveel te zien en te leren. Het was er niet zo druk deze vrijdagmiddag, dus overal kon uitgebreid mee gespeeld worden.

nijn2
Na een paar uurtjes verlieten we het museum en wandelden terug naar de auto om onze tassen te halen. Onderweg keken we nog even in de Domkerk en dronken we nog wat. We haalden de tassen uit de auto en zochten het hostel op. Het was een minuut of 10 lopen, prima te doen, ook met de kinderen.
Na het inchecken konden we naar onze kamer op de derde etage. En die zag er super uit! Overal waar we keken zagen we Nijn! Emma zei: “wij hebben zoveel geluk, we zien overal Nijntje!”
nijn3We bleven even op de kamer. Dronken wat en speelden een spelletje. Er was allerlei (Nijntje) speelgoed, dus de meiden vermaakten zich prima!
‘s Avonds hebben we aan de gracht gegeten bij een steakhouse. Er kwamen steeds bootjes langs, genoeg te zien en het eten was héérlijk. Echt een aanrader wat ons betreft!
Daarna weer terug naar onze kamer. Even lekker douchen en daarna slapen. De meiden sliepen snel, mijn moeder en ik hadden er wat meer moeite mee. Het was warm op de kamer, en het raam kon maar een klein stukje open. En als het raam open stond hoorden we allerlei mensen op het terras. Dit duurde bijna wel de hele nacht. Bij minder mooi weer heb je daar minder last van, kan ik me zo voorstellen. nijn4
Het was weer vroeg dag, maar er was genoeg te spelen en Emma keek nog even een filmpje.
Er stond beneden een ontbijtje voor ons klaar, op geweldig Nijntje servies!
We hebben heerlijk gegeten. Broodjes, een eitje en allerlei lekker beleg. nijn5
Hierna was het weer tijd om naar huis te gaan.
We hebben ons uitstekend vermaakt, de kamer was prima.
Jammer dat het zo warm was! Er was een kinderbedje, een verschoningskussen en Nijntje douchegel.
Die toffe Nijntje lamp wil ik ook wel thuis!
Het stenen servies voor Lieke vond ik wel een beetje spannend.
Lieke wil thuis nog wel eens met haar bord gooien, hier deed ze dat gelukkig niet.

Wat ons betreft: een aanrader! Het museum , én de Nijntje kamer bij Stayokay!

nijntje6

Tentsoap!

Ik heb het plan om van de zomer, bij mooi weer, een nachtje te gaan kamperen met Emma en Lieke. Eén voor één. Maar in ieder geval met Emma. Hier kun je lezen over onze kampeer-ervaring en ideeën.
We hebben wel een grote tent, maar dat leek me dus niet zo handig. Die kan ik namelijk niet alleen opzetten.
Voor kamperen heb je een tentje nodig. Bij de Lidl hadden ze een leuke staan. Gooitentje, 25 euro. Leuk en prima voor een keertje.
Ik bestelde ‘m en en na wat gedoe met de bezorging kreeg ik ‘m. Door drukte duurde het even voor hij verzonden werd. En toen de bezorger voor de deur stond vertelde hij me dat hij zo weer terug kwam, omdat de bezorger mijn pakket aan de mevrouw voor me had gegeven. En dit uiteraard 5 minuten voor ik weg moest om Emma te halen. Maar hij had mijn pakket weer terug geruild en kwam het bezorgen.
Het was een prachtig, plat pakket.IMG_3588‘s Middags met de meiden het pakket uitgepakt en het tentje opgezet. Gooi en klaar! Uiteindelijk moest het tentje natuurlijk weer in de zak. Er waren 9 stappen. En bij stap 5 hoorde ik krak. In de bodem van de tent waren twee stokken uit elkaar gegaan. Niks gebroken, maar wel los dus.
IMG_5429 (1)En nu het los was, ging opvouwen helemaal niet meer. Ik vroeg Gijs me te helpen, maar die vertelde me hetzelfde. Meh. En nu. Contact gezocht met Lidl. Ik mocht het tentje terugsturen. Het mocht in de doos, of in een vuilniszak ofzoiets.
Echt super service van hen! Via twitter en mail werd ik snel en vakkundig geholpen!

Het was een uitdaging, met vereende krachten en een rol plakband kregen we het ding in de doos.
De volgende dag zou ik ‘m naar het verzendpunt brengen. Alleen paste de doos niet in mijn auto. Meh!
Hij paste gelukkig wel in de werkauto van mijn vader.
Op weg naar het DHL punt. Daar doos uit de auto (niet zwaar wel onhandig) en naar de balie. En aldaar bleek dat ze geen DHL meer verzenden daar. Enorme doos weer in de auto en even zoeken waar ik wel moest zijn.

IMG_3644

 

Gelukkig onderweg naar huis nog wel een servicepunt. Gelukkig was ik nog op tijd én ik kon mijn pakket nog verzenden!

Het was een leuk tentje. Maar nu heb ik nog niks. Eens even verzinnen wat ik nu ga doen. Grote tent samen opzetten? Toch ergens een kleintje regelen?

Heb je tips?!

 

Vaderdag!

Inmiddels traditie. Elk jaar maken we een foto met deze letters. We hebben ook nog een O….
De vijfde foto op rij voor Emma, en de tweede met Lieke.
Letters komen van Xenos, maar ik weet niet of ze die nog hebben.

 

blogvaderdag

 

Fijne vaderdag!

Wij vergeten niet…

de vaders zonder kinderen
en
kinderen zonder vader

dad

Zandvoort CircuitRun

Er was prachtig weer voorspeld. Zonnig met windkracht 3. Veel beter dan met de Circuitrun vorig jaar. Toen was het bar en boos las ik overal. Maar nu gelukkig prima weer! Ik zou (voor het eerst dit jaar!) in mijn thshirt gaan lopen.
‘s Morgens was het nog fris, (zeg maar; koud!) dus de kidsrun liep ik lekker met een jasje aan. Het was super georganiseerd.
Ik had al gehoord dat het heel leuk was. Maar zó leuk had ik niet verwacht.

klein5Leuke warming up, ruim opgezet en leuk met auto’s voorop (die wij dus niet echt gezien hebben)
Emma deed het super snel, en brak haar persoonlijk record. Ze liep 1 minuut per kilometer sneller dan de vorige keer. Niet gewandeld en alleen maar plezier gehad. Ik denk dat het scheelde dat het niet zo enorm druk was in het startvak.

klein1
Een half uurtje later was ik aan de beurt. Het startvak was een stuk voller en het was best fris in mijn thsirt. Maar van net wist ik dat het na de bocht lekker in het zonnetje lopen zou worden. En toen was het heerlijk! Na 500meter stond er een ‘boog’ en vroeg een meisje: “was dit al 1 kilometer?” Helaas ;)
De eerste ‘berg’ op zag ik iemand uitvallen, die zwabberde echt naar de boarding. Hij liep niet alleen en er gingen mensen naar hem toe.
Ik liep achter 2 dames die vertrokken met een pace van 6:50 en dat leek me wel wat. Ik bleef ze de hele tijd in de gaten houden, maar uiteindelijk gingen ze langzamer lopen. Na ruim 2,5 km was er een waterpost en daarna was ik ze kwijt. Ik ben lekker doorgelopen. Steeds een beetje sneller.
Ik heb rustig in het rond gekeken, genoten, gezien en geobserveerd.
Op een gegeven moment was er een splitsing. Nog 1 km te gaan! Met een lus, onder een tunneltje door en een flink steil bergje op.klein3
En daarna was de finish er al! Ik dacht dat er 2 bogen waren en de finish bij de tweede was. Maar dat was dus niet. En ‘dus’ ging ik te laat sprinten. Met mijn arm omhoog over de finish, ik ben benieuwd naar de finishfoto. Blijkbaar zag het er leuk genoeg uit, want mijn naam werd genoemd.
Heerlijk gelopen, lekker genoten. Niet te gek, ik had misschien wat sneller kunnen gaan. Van tevoren was ik nogal ‘bang’ voor alle heuvels en ik had gehoord dat een PR er niet in zou zitten. Dat PR liep ik wel, maar niet ‘ruim’
klein2
Na de finish nog een stuk doorlopen voor een mooie medaille en daarna op zoek naar Gijs en de kinderen.
We lunchten aan het strand (dat duurtde láng!! 50 minuten voor we ons eten hadden…) Daarna nog even over het strand. Wat was het een gaaf gezicht om ál die lopers over het strand te zien gaan. Er kwam ook geen einde aan. Meer dan een uur een stroom van lopers het strand op.
Ik vond het een hele gave loop. De sfeer was goed, relaxed. Genoeg ruimte (ondanks dat waren er nóg mensen die over het gras gingen om je in te halen…) Prima voorzieningen. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar! Een aanrader!

klein4

Bofkont

Een van onze buurmannen (J.) is ernstig ziek en hij zal over een tijdje zijn vrouw en zoontje achter moeten laten.
Onze buurvrouw was vroeger al mijn buurmeisje. En nu dus onze buurvrouw. Onze ouders zijn al járen buren.
Enorm lieve collega’s van J. hebben een studiefonds voor hun zoontje opgericht, zodat zijn ouders een financiële zorg minder hebben.
Hiervoor is ook een veiling, waarbij ik een bod deed op een activity tracker
Mijn fitbit heeft afgelopen week de geest gegeven na 3 jaar trouwe dienst. Dit kwam prima uit. Twee vliegen in één klap.
Ik won de veiling en ging het ding ophalen.
Bij de schoonzus en zwager van onze buurman, broer van onze buurvrouw. En dus mijn ‘oude’ buurjongen.
Emma ging mee, en ik vertelde dat deze meneer vroeger mijn buurjongen was. Emma vond het maar ingewikkeld allemaal.
We spraken even over vroeger, maar ook over de ernstig zieke J. en zijn gezin.
Dat het gelukkig wat beter gaat, en dat ze allemaal leuke dingen doen. Herinneringen maken.
Wij beseften ons dat wij dat ook moeten doen, en beaamden beiden dat we bewuster zijn van de momenten die we nu hebben.
Het duurde Emma allemaal veel te lang.
Toen we (ein-de-lijk) terugliepen naar de auto zei Emma: ‘Mama, je bent een bofkont’
Dat je vroeger naast die meneer woonde. En dat we nu in deze straat wonen.
En ik kon niets anders doen dan dat beamen.

Ik ben een bofkont.

Denk je: ik ken hen! Wat kan ik doen?
Of wil je ‘gewoon’ het studiefonds van L. ook steunen?
Dat kan via deze link.

geniet

De 11 van Alphen

Na een zeer slechte voorbereiding was het gisteren zover. De langverwachte 20 van Alphen. Afgelopen week zijn we allemaal ziek en naar geweest en is er van hardlopen weinig terecht gekomen. Zaterdag deed ik een ‘loslooprondje.’ Toen zakte de moed me helemaal in de schoenen. Pfff. 2,5 km in tempo slak en nog doodmoe. Maargoed, wie A zegt (zich inschrijft) moet ook B zeggen (lopen!)
Zondagmorgen liep ik eerst de Kidsrun met Emma. Ze vond het súper spannend en heeft ook een stukje lopen huilen (ik wilde eigenlijk niet lopen….) Maar uiteindelijk deed ze het prima! Met een mooi medaille en thuis een bosje bloemen. Knappe meid!
Emma

Smiddags was het mijn beurt voor de 10km. Op het terras van tevoren nog in het zonnetje, maar op weg naar de start begon het al te regenen. En toen het startschot klonk regende het echt. Bah! Omdat ik met Bezemer meeliep mochten we starten in het Businessvak, helemaal vooraan. Leek ideaal, maar na de start bleek dat je aan alle kanten met een bloedgang ingehaald werd.

klein1

0-2 km

Druk. Kijken waar we zijn. Hoe loop ik lekker, en wie loopt er bij me in de buurt.

2-4 km

Lang het Aarkanaal, gelukkig voor de wind. Ik was bang dat we op dit stuk tegenwind zouden hebben. En het is al zo’n lang, zwaar stuk.

4-6 km

Inmiddels is het opgehouden met zachtjes regenen. Het waterpunt stond pas bij 5,5 km, en dat was verder dan ik hoopte. (en wat beloofd was) Inmiddels liep ik samen met iemand van de hardloopgroep. We spraken niet veel, maar liepen wel ongeveer hetzelfde tempo.

7-8 km

Op weg naar de sportschool waar we met de hardloopgroep vanuit liepen. We hadden een stuk tegenwind en het was zwaar en ik kreeg het koud!

8-9 km

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal.

klein2

9-10 km

Echt wel moe en op. Het laatste stuk door het Centrum ging goed, daar was vanalles te zien en te horen. Maar wat was het zwaar. Ik was door en door nat en was Gijs aan het zoeken. Die vond ik uiteindelijk kort voor de finish. Lopen wat je nog hebt en onder de finishboog door! Did it!
Langzamer dan ik had gehoopt. Maar hey! Gistermorgen dacht ik niet dat uberhaupt de finish zou halen!

nailed idNa de finish en wat water terug naar de verzamelplek van de loopgroep, en daar even een drankje. Ik wisselde mijn natte en koude shirts voor iets droogs.
Onderweg naar huis kreeg ik het zó koud! Hele blauwe handen en blauwe lippen…Thuis gelijk onder de douche, en daarna even opwarmen in bed. man wat had ik het koud!
Weer beneden was ik nog even aan het bibberen, maar na een kopje thee ging het wel weer prima.
Wat was het zwaar! Maar ook wel leuk ;) Achteraf ;)
Op naar de volgende?!klein3

 

Merry Christmas <3

tekst-klein

Olympisch Stadionloop

Toen ik in mei startte met hardlopen was mijn ultieme doel om eens een 5K te lopen. En afgelopen zondag was het zover.
Samen met mijn ‘persoonlijke haas’ liep ik de Olympisch Stadionloop.
Eerst liep ik 1 k met Emma. Haar eerste hardloopervaring. Deze ging van ‘ik vind dit zo leuk!’ tot ‘ik ben zó moe’ We hebben het grootste deel gerend, klein stukje gewandeld. Trots op onze kanjer!

img_9236
Daarna was het zover voor mij. Even wat kledingstukken uit zodat mijn hardloopkleding over bleef. Wat was het koud!!

Na het startschot liepen we het Olympisch Stadion uit, linksaf een bruggetje over. Hierna waren we al snel de drukte uit en konden rustig lopen. Van tevoren hadden we afgesproken tussen de 7 en 7.15 per kilometer te lopen, en aan het eind zouden kijken of er nog wat te versnellen viel. Rond de 36 minuten zou leuk zijn, het liefste ‘vijfendertig en een beetje’
Ik liep wel lekker, er was nog tijd en energie om te kletsen.
Soms haalden we wat mensen in, maar werden zelf nauwelijks ingehaald.
Ik had het warm! Deed mijn handschoenen uit. Daar ben ik nog erg mee aan het zoeken. Welke kleding. Wat is te warm / koud / …

bewerkteme
Al voordat wij halverwege waren gingen de eerste lopers al terug. Tussendoor bespraken we nog even de ‘dorpsroddels’ En toen begon het wat zwaarder te worden. Rond de 3 km iets versnellen, en bij de 4km wilde ik niet meer (hoorde ik achteraf haha)
Op de terugweg het bruggetje op moest ik wat versnellen, en voor die tijd was me al verteld ‘dat we die hiervoor nog in gingen halen’ En zo geschiedde.
Weer aangekomen in het Olympisch Stadion was het ‘rennen voor wat je waard bent’ en zo ging ik lachend de finish over. Wat was dat leuk!
Wel moe en even kapot, maar gaaf!!!
Onze eindtijd wisten we niet. Ik was vergeten om mijn horloge uit te zetten. Pas bij het graveren van de medaille kwamen we erachter: 34.19 Veel sneller als dat ik gedacht had!

Het was heel leuk. Veel geleerd.
Het Olympisch Stadion is een prachtig gebouw. Hopelijk kom ik hier binnen een jaar nog eens terug!

bewerkt

Zwanger Bucketlist III

Zo aan het einde van de zwangerschap evalueer ik mijn ‘bucketlist’

Het 9 maanden dagboek en fotoboek bijhouden. Daar ben ik niet mee klaar, tijdens het schrijven van dit blogje upload ik weer wat nieuwe foto’s. Ik hou mijn boek redelijk trouw bij. (alleen het fotoboek wat minder….)

Een zwangerschaps – fotoshoot samen met Gijs en Emma. Done! Het waren prachtige foto’s!

Zwemmen tijdens de zwangerschap. Dat doe ik bijna elke vrijdag en het bevalt prima!

Een zwangerschapscursus volgen. Tsja, dat ging niet helemaal zoals ik hoopte. De cursus die ik wilde startte niet vanwege te weinig deelnemers en met zwanger fit moest ik na 1 les stoppen vanwege bekkenklachten. Ik heb wel wat boeken opgezocht dus ga weer lezen!

2015-07-01 14.31.32

Een buikschildering laten maken. Gedaan! En het was gaaf!

Een echo laten maken. Dit deed ik elke 4 weken voor wetenschappelijk onderzoek. De laatste echo was bij 34 weken en toen waren de metingen niet meer te doen omdat het kindje teveel bewoog en te groot was. Ook een fijne conclusie. Maar ik mocht nog even kijken!

Emma goed bij de zwangerschap betrekken. We lezen regelmatig boekjes over grote zus worden, kijken in haar en onze fotoboekjes en praten erover. Emma heeft nu 3 ‘tijden’ Vanmorgen/Gisteren is dat wat geweest is. Nu = nu en ‘als ik grote zus ben’ Dan mag en kan ze ineens alles als we haar mogen geloven. Wat ze er allemaal van mee krijgt? Geen idee. Afgelopen week heeft ze zelf iets uitgezocht voor de baby wat ze mag geven als ‘ie geboren is. En ook voor haar staat iets klaar…. We zijn benieuwd hoe ze het gaat doen als Ukkie er is.

2015-07-08 11.15.26

Trouw buikfoto’s maken elke maand. Dat doen we redelijk trouw.

Twee dekentjes haken. Klaar!

Twee ooievaars haken. Klaar! En ik haakte ook nog een kangoeroe die nu in de box staat.2015-07-07 22.05.48

 GENIETEN: dat doe ik met volle teugen van het getrappel en gewiebel in mijn buik. Hoewel het nu zeker wat zwaarder gaat worden vanwege mijn bekkenklachten en mijn lijf dat niet helemaal meewerkt vind ik het nog wel erg gezellig, zo’n kindje bij me in mijn buik.

Natuurlijk ouderschap – Balance

De laatste van de 7 B’s is Balance: Niet alleen de baby heeft aandacht nodig. Jij en je partner ook. Zorg dus ook goed voor jezelf en put jezelf niet volledig uit. Weet wanneer je om hulp moet vragen

Het eerste jaar met Emma was heftig. Erg heftig. Na de lange weg was daar dan ons wonder. We moesten allemaal in ons rol groeien, en daar met elkaar mee om leren gaan. Wij, maar ook Benco!
Het heeft hier echt wel eens flink gerookt in dit huishouden. Alles was nieuw voor ons. En als Gijs thuis was wilde ik wel eens mijn handen vrij hebben, maar hij was moe van het werk! Langzaam groeide iedereen in zijn rol.

We genieten intens van ons poppetje, en ik ben graag bij haar, en mis haar als ik niet bij haar ben.

Toen Emma een week of 6 was vond iemand dat we nu maar eens een weekendje weg moesten zonder haar. Huh? We hebben 5 jaar op haar gewacht, en dan zou ik nu een weekendje wég gaan? Zónder haar? Als ik een weekendje weg ga is het met ons gezin!

Inmiddels zijn we weer helemaal in balans.
We moeten tijd voor elkaar inplannen, maar dat doen we ook zeker.
En het meeste genieten we allemaal als we bij elkaar zijn.
Als we hulp nodig hebben weten we aan wie we dat kunnen vragen, en dat doen we af en toe ook.

We genieten van ons gezin, en staan beiden achter de 7 B’s van Natuurlijk Ouderschap.

saskiagijs103

saskiagijs095

@ woonthier


Saskia - getrouwd - Mama van 2 mooie meiden van 4 en 1 - Labrador Benco - muziek - watersport - haken - fotograferen - Hardlopen! Hopelijk #saskiaruns151017!
Follow Me on Pinterest Photobucket
Categorieën
Archief
Reading Challenge

2017 Reading Challenge

Saskia has read 0 books toward her goal of 15 books.
hide