Archive for the ‘Buzzen’ Category

Voor en na….

We zijn zo goed als klaar op zolder!
In de studeerkamer moet nog wat ingericht en gerommeld, en er moeten nog één (of twee) kleine boekenkastjes geregeld, maar het ergste leed is geleden!
(thank God, want op een gegeven moment ben je klaar met rommel….)
Een paar simpele voor – en – na foto’s!

De logeerkamer. Vroeger zaten in die kastjes al mijn boeken. en ander soort spul

voor-en-na1

De studeerkamer, en ook de wasmachine en droger staan hier.

voorenna2

En als ‘toetje’ de nu lege babykamer,
Die ooit gebruikt werd als logeerkamer en als opslag voor op stap,
en daarna als opslag tijdens de verbouwing.
Zaterdag behangen!

voorenna

Verrassingsweekend voor mijn vader

Al weken, zo niet maanden waren wij, mijn moeder, Gijs en ik, dus bezig met het uitwerken van het plan. Mijn vader ontvoeren en ‘m dan meenemen voor een weekendje weg. Texel was snel gekozen, want daar had hij het de vorige keer erg naar zijn zin gehad. Huisje geboekt, plannen gesmeed, taart besteld. Maar toen kwamen de twijfels. Zou ‘ie het wel leuk vinden? Eenieder die mijn vader kent weet dat hij graag werkt ‘put is je leven’ en graag thuis is. Het leek allemaal best goed te gaan. Tot hij iets zag op een bankafschrift. OEI. goed opletten dus. Er werd een reserve – insulinepomp besteld voor mijn moeder. Zij heeft diabetes en gebruikt daarvoor een insulinepomp. Normaal kun je binnen 3 uur een nieuwe krijgen als dat nodig is, maar dat is niet mogelijk op een eiland. Dus moest er een reservepomp mee. Zal je net zien dat die bezorgd wordt op een dag dat mijn vader vrij is. Mijn moeder legde uit dat het wel een foutje zou zijn en dat ze hem terug zou sturen….
We hadden alledrie toch het vermoeden dat mijn vader niks in de gaten had.

01-vrijdag

Vrijdagmorgen togen we dus met dakkoffer (en spanbanden) een hoop spullen en 2 dozen gebak naar Schiphol. Daar aangekomen regelden we snel iets met een toevallig voorbij komende collega om het terrein op te mogen. Hierna liepen we binnen in de hal waar mijn vader ‘ergens’ zou ‘moeten’ zijn. Er werd nauwelijks gereageerd door de mensen daar, alsof het heel normaal is dat je met 3 vreemde mensen, een hond en taart binnen stapt. Na even gekeken te hebben vroeg ik toch maar naar mijn vader. Die kwam inmiddels al verbaasd aanlopen. Wij met taart mee naar ‘het vrijmakershok’ en daar zaten zijn collegae al klaar. Want die wisten wél dat we zouden komen. Er werd taart gegeten en gekletst. Mijn moeder zei “het is wel de bedoeling dat je straks meegaat?” HUH? met wie? Met ons! Met lichte tegenzin ‘ik MOET mee’ ging hij zich uiteindelijk verkleden en stapte bij ons in de auto. Maar wel nadat hij zijn collegae verzekerd had van het feit dat hij zondag weer kwam werken, en dat ze dan keihard aan het werk moesten, want HIJ was jarig. en het gebak had je nu al gehad. Collega vroeg nog even terloops of hij zijn zuidwester wel bij zich had en we vertrokken.

In de buurt van Den Helder vroeg ik mijn vader of hij een idee had. Nee. Pas op de boot van Texel viel het kwartje, en vroeg hij ook maar even wanneer we dan weer naar huis zouden gaan. Maandag? En wie moet er zondag werken dan? Dat is allemaal geregeld?

In het restaurantje waar we gingen lunchen kwamen er ‘wat apen uit de mouw’ en legden we wat dingen uit en vroeg hij ook hoe sommige dingen nou zaten. Het huisje waar we even later naar toe gingen was versierd en er stond gebak in de koelkast! Jarig dus!

We wandelden naar het strand (volgens de bordjes 1 km, in het echt bijna 2) en we haalden frietjes als avondeten. We maakten nog een wandeling over het park en gingen lekker slapen!

01-vrijdag1

Zaterdagmorgen gingen we op pad. Allereerst naar de Vuurtoren in het noorden van het eiland. We wandelden eerst op het grote strand daar, en daarna beklommen we de vuurtoren. Het was erg nevelig dus we konden helaas niet zo ver kijken. Het aantal treden viel wel mee, het leken er meer!

02-zaterdag

We lunchten met een pannenkoek en daarna reden we naar Vogelbush Eureka waar een roofvogelshow zou zijn. Het was erg gaaf, en we kregen allemaal een of meerdere keren een roofvogel op ons arm. Mijn vader ook nog een prachtige witte uil!! Benco sliep ondertussen lekker in de auto.
‘s Avonds zijn we uit eten geweest op het park en hebben we nog een tijdje sterren staan kijken. We zagen een aantal vallende sterren en een planeet (lang leve Google Skymaps!)

02-zaterdag1

Zondagmorgen ging ik vroeg op pad. Ik wíst dat er een verrassing zou komen voor mijn vader, en dan wilde ik weer in het huisje zijn. Zal je nét zien dat mijn vader op zaterdagavond vroeg of hij mee mocht naar het strand… Ja hoor… eeeh… Om 7 uur vertrokken we dus naar het strand, en om kwart over 8 waren we weer terug. Helaas kreek ik 5 minuten daarvoor een SMS van Gijs dat de verrassing er al was.. Geeft niet ;) Mijn vader kreeg een gewéldig ontbijt bezorgd van zijn zus!
We hebben er héérlijk van gegeten met zijn vieren (het was voor vier personen) en we hebben er ook ‘s middags nog van geluncht!

03-zondag

Na het heerlijke ontbijt vertrokken we naar de Slufter waar we gewandeld hebben. De Slufter is zo mooi, en aan het einde van de Slufter kom je op het strand. Hier heeft Benco heerlijk gerend en gespeeld. Het weer was ook mooi!
Na de lunch reden we naar Ecomare om zeehondjes te gaan kijken. Benco kon ondertussen weer lekker even bijslapen in zijn bench.

03-zondag1

‘s Avonds hebben we gegourmet in het huisje en lekker gepraat over van-alles-en-nogwat.
Zondagavond vroeg mijn vader of we maandagmorgen vroeg weer naar het strand gingen… goed :D

04-maandag

Maandagmorgen weer op tijd opstaan om lekker te gaan wandelen op het strand. Gijs en mijn moeder pakten ondertussen alvast wat spullen in, en na het ontbijt hebben we alle spullen ingepakt en reden we weer naar huis. We stopten onderweg nog even in de haven van Oudeschild om even te gaan kijken. Met de boot van half 12 gingen we weer terug ‘naar de wal’.

Het was een erg geslaagd weekend, en dat vond mijn vader zéker ook ;)

img_3160

Meer foto’s kun je vinden op mijn facebook pagina.

De afgelopen week en Buzzzzzzz

De afgelopen week is weer hard voorbij gevlógen!
De pijn in mijn rug is nog niet over, maar het gaat in ieder geval al een stukje beter dan vorige week.
Wel slik ik nog elke dag mijn pillen en doe geen idiote dingen. (parachutespringen en bungyjumpen zijn toch al geen hobby’s van me, dat scheelt)
Vanaf dinsdag ben ik weer zelf auto gaan rijden, en ‘s avonds dan het afdansen.
Dinsdag en woensdag heb ik ook weer gewoon ‘volgens schema’ lesgegeven.
Woensdagavond zijn we met het kinderkoorbestuur uit Langeraar uit eten geweest bij “De Gelaarsde Kat” in Alphen ad Rijn. Ik was er nog nooit geweest, maar zal er zeker nog eens komen! We hebben allemaal erg lekker gegeten! Het was ook erg gezellig, en rond 11u werd ik ‘thuisgebracht’. Ik had dusdanig last van mijn rug dat ik Gijs vroeg me weg te brengen, en een van de dames heeft me thuisgebracht.
Woensdag en donderdag heb ik, met hulp van mijn moeder, het huis opgeruimd en klaargemaakt voor Gijs zijn verjaardag. We kunnen weer visite ontvangen ;)
Vanmorgen ga ik samen met Gijs boodschappen doen, in de supermarkt en de Makro.
Vanmiddag moeten we dan allebei werken.
En vanavond? Dat zien we dan wel weer!
Zaterdag is dan het ‘echte’ feestje, en zondag krijgen we ook nog visite, dus het is een soort ‘feestweekend’ hier in huis (of beter: de tuin)
Zondag zing ik met Allegro en Spirit in de kapel van Landgoed Ursula. dat zijn altijd leuke vieringen om te doen!
Kortom: wij gaan ons prima vermaken dit weekend!

Woensdag was ik trouwens aan het appels schillen. Van Kirsten had ik (op het labradorforum) gezien dat zij appelmoes maakt zonder dingen erin die ‘slecht zijn voor hondjes’. Zij stopt het dan in de kong, zodat de honden het er lekker uit kunnen likken. En ik dacht: dat ga ik ook proberen!

De KONG is gemaakt van zeer stevig natuurlijk rubber. Anders dan een bal stuitert hij alle kanten op. De KONG is van binnen hol; dit geeft u de mogelijkheid om de KONG te vullen met iets lekkers.

Tijdens het schillen kwam hij al naast me zitten, omdat hij wel graag een appelschilletje wilde! Benco bedelt overigens nooit verder. Net zoals nu komt hij even ruiken, en dan is het ook klaar. Ook als we een eitje hebben dan komt hij even snuffelen, maar dan gaat hij vanzelf weer ergens liggen, zonder te blijven ‘zeuren’
Als we aan het eten zijn krijgt hij ook niks!

benco-lust-graag-appeltjes

En nu nog even heel wat anders…
Al een tijdje geleden kregen we via Buzzer de afvalzakken van 2be Fresh.
Afvalzakken in verschillende maten met twee verschillende luchtjes:
Lavendel (paars) en limoen (groen).
De favoriet is hier wel lavendel.
Ik ben nogal vaak een ‘zeikerd’ wat betreft geurtjes uit de vuilnisbak.
Met de lavendel-zakken heb ik er in ieder geval geen last meer van, erg prettig!

Vandaag zag ik dat ze bij de Blokker te koop zijn, dus ik weet waar ik moet zijn als de buzz-zakken op zijn! Wij blijven ze in ieder geval gebruiken!

Buzzvragen

Over mijn vorige blog over buzzen waren een aantal vragen!
Inge vroeg of ik er nog wat voor kreeg. Ja. Soep in dit geval. De vorige keer kreeg ik zeker 10 zakjes braadstomen, en ook van de knorr vie kreeg ik een doos vol. Of je dat dan uit wil delen en met mensen erover wil praten.
Lenneke vroeg hoe je je hiervoor aan kunt melden: dat kan via de buzzer-site.
Elise houdt niet van bliksoep. En wat nou als je producten krijgt die je niet lust?
Je kunt aangeven met wat voor campagnes je mee wilt doen. Een tijdje terug was er ook iets over creditcards, die heb ik aan me voorbij laten gaan. Ook was er iets over ‘vegetarisch vlees’ maar na het beantwoorden van de vragen kwam ik daarvoor niet in aanmerking.
Die knorr vie vond ik echt niet lekker, en dat heb ik ze ook verteld, daar bij Buzzer!
Je schrijft er namelijk een soort rapportjes over, wat je van het product vindt, en wat er verbeterd kan. Bij de braadstomen vond ik de plek van het sluitclipje niet handig, en dat stond onduidelijk op de zak. Dat geven ze dan door aan de fabrikant. (geen idéé of ze er (al) iets mee gedaan hebben trouwens.)
Harriet kookt haar soepie meestal zelf. Ik ook, maar soms is een zak (of blik) wel erg gemakkelijk en snel!
En mosterdsoep zelf maken vind ik wel een heel gedoe ;)

We hebben de kippensoep zaterdag geproefd, en echt bijzonder vond ik hem nog niet. Beetje saai. Maar we testen vrolijk verder met de volgende soep!

Buzzzzzoep

Al en tijdje ben ik ‘lid’ van Buzzer. Soms wordt je dan gevraagd om producten te testen.
Eerder probeerden we al Hak Fruitfusion en Braadstomen – kip.
De kip vonden we érg lekker, en de Hak Fruitfusion vond ik he-le-maal niks.
Nu buzzen we de Struik maaltijdsoep.
We kregen de smaken kip – erwt – en tomaat.
Hierover horen jullie dus meer!

buzz

buzz

@ woonthier


Saskia - getrouwd - Mama van 2 mooie meiden van 4 en 1 - Labrador Benco - muziek - watersport - haken - fotograferen - Hardlopen! Hopelijk #saskiaruns151017!
Follow Me on Pinterest
Categorieën
Archief
Reading Challenge

2018 Reading Challenge

2018 Reading Challenge
Saskia has read 0 books toward her goal of 20 books.
hide