Archive for the ‘Jachthondentraining’ Category

1 jaar Emma

Van vrienden kregen we de tip om elke maand een foto te maken van Emma.

En dat deden we.
Eigenlijk maakten we 2 foto’s. Eentje liggend op het aankleedkussen, en eentje op de arm van Gijs.
En hier is het resultaat van 12 – maanden – Emma ;)

We zijn van plan om hiermee door te gaan elke maand! Het is zo leuk om te zien!

12-maanden

*klik voor een grotere versie*

Uilenlied

Op twitter ging het op een gegeven moment over het liedje “hoe” van Nielson en Miss Montreal. En al héél snel werd dat het “uilenlied”

En als het liedje voorbij kwam op de radio of onderweg tweette ik met Mark en/of Alice. Allebei niet echt ‘fans’ van het Uilenlied.
En ik vind eigenlijk ook dat er teveel oehoeee in het liedje zit…

Maar zo met deze videoclip is het liedje best te hebben ;)

Klein feestje

Kreeg ik toch gisteren een brief dat ik vandaag (1 maart) 12,5 jaar in dienst bij bij Ipse de Bruggen!

taart2

Eerst een aantal jaar als invaller op woningen en dagbesteding, en nu al vanaf 2004 als dirigent bij de Ursulaband.

Ik had echt geen enkel idee dat het nu was, dus ben er een soort beduusd van.

Omdat ik maar weinig uren werk is de ‘gratificatie’ niet zoveel, maar het is wel erg leuk om 12,5 jaar in dienst te zijn!

Verrassingsweekend voor mijn vader

Al weken, zo niet maanden waren wij, mijn moeder, Gijs en ik, dus bezig met het uitwerken van het plan. Mijn vader ontvoeren en ‘m dan meenemen voor een weekendje weg. Texel was snel gekozen, want daar had hij het de vorige keer erg naar zijn zin gehad. Huisje geboekt, plannen gesmeed, taart besteld. Maar toen kwamen de twijfels. Zou ‘ie het wel leuk vinden? Eenieder die mijn vader kent weet dat hij graag werkt ‘put is je leven’ en graag thuis is. Het leek allemaal best goed te gaan. Tot hij iets zag op een bankafschrift. OEI. goed opletten dus. Er werd een reserve – insulinepomp besteld voor mijn moeder. Zij heeft diabetes en gebruikt daarvoor een insulinepomp. Normaal kun je binnen 3 uur een nieuwe krijgen als dat nodig is, maar dat is niet mogelijk op een eiland. Dus moest er een reservepomp mee. Zal je net zien dat die bezorgd wordt op een dag dat mijn vader vrij is. Mijn moeder legde uit dat het wel een foutje zou zijn en dat ze hem terug zou sturen….
We hadden alledrie toch het vermoeden dat mijn vader niks in de gaten had.

01-vrijdag

Vrijdagmorgen togen we dus met dakkoffer (en spanbanden) een hoop spullen en 2 dozen gebak naar Schiphol. Daar aangekomen regelden we snel iets met een toevallig voorbij komende collega om het terrein op te mogen. Hierna liepen we binnen in de hal waar mijn vader ‘ergens’ zou ‘moeten’ zijn. Er werd nauwelijks gereageerd door de mensen daar, alsof het heel normaal is dat je met 3 vreemde mensen, een hond en taart binnen stapt. Na even gekeken te hebben vroeg ik toch maar naar mijn vader. Die kwam inmiddels al verbaasd aanlopen. Wij met taart mee naar ‘het vrijmakershok’ en daar zaten zijn collegae al klaar. Want die wisten wél dat we zouden komen. Er werd taart gegeten en gekletst. Mijn moeder zei “het is wel de bedoeling dat je straks meegaat?” HUH? met wie? Met ons! Met lichte tegenzin ‘ik MOET mee’ ging hij zich uiteindelijk verkleden en stapte bij ons in de auto. Maar wel nadat hij zijn collegae verzekerd had van het feit dat hij zondag weer kwam werken, en dat ze dan keihard aan het werk moesten, want HIJ was jarig. en het gebak had je nu al gehad. Collega vroeg nog even terloops of hij zijn zuidwester wel bij zich had en we vertrokken.

In de buurt van Den Helder vroeg ik mijn vader of hij een idee had. Nee. Pas op de boot van Texel viel het kwartje, en vroeg hij ook maar even wanneer we dan weer naar huis zouden gaan. Maandag? En wie moet er zondag werken dan? Dat is allemaal geregeld?

In het restaurantje waar we gingen lunchen kwamen er ‘wat apen uit de mouw’ en legden we wat dingen uit en vroeg hij ook hoe sommige dingen nou zaten. Het huisje waar we even later naar toe gingen was versierd en er stond gebak in de koelkast! Jarig dus!

We wandelden naar het strand (volgens de bordjes 1 km, in het echt bijna 2) en we haalden frietjes als avondeten. We maakten nog een wandeling over het park en gingen lekker slapen!

01-vrijdag1

Zaterdagmorgen gingen we op pad. Allereerst naar de Vuurtoren in het noorden van het eiland. We wandelden eerst op het grote strand daar, en daarna beklommen we de vuurtoren. Het was erg nevelig dus we konden helaas niet zo ver kijken. Het aantal treden viel wel mee, het leken er meer!

02-zaterdag

We lunchten met een pannenkoek en daarna reden we naar Vogelbush Eureka waar een roofvogelshow zou zijn. Het was erg gaaf, en we kregen allemaal een of meerdere keren een roofvogel op ons arm. Mijn vader ook nog een prachtige witte uil!! Benco sliep ondertussen lekker in de auto.
‘s Avonds zijn we uit eten geweest op het park en hebben we nog een tijdje sterren staan kijken. We zagen een aantal vallende sterren en een planeet (lang leve Google Skymaps!)

02-zaterdag1

Zondagmorgen ging ik vroeg op pad. Ik wíst dat er een verrassing zou komen voor mijn vader, en dan wilde ik weer in het huisje zijn. Zal je nét zien dat mijn vader op zaterdagavond vroeg of hij mee mocht naar het strand… Ja hoor… eeeh… Om 7 uur vertrokken we dus naar het strand, en om kwart over 8 waren we weer terug. Helaas kreek ik 5 minuten daarvoor een SMS van Gijs dat de verrassing er al was.. Geeft niet ;) Mijn vader kreeg een gewéldig ontbijt bezorgd van zijn zus!
We hebben er héérlijk van gegeten met zijn vieren (het was voor vier personen) en we hebben er ook ‘s middags nog van geluncht!

03-zondag

Na het heerlijke ontbijt vertrokken we naar de Slufter waar we gewandeld hebben. De Slufter is zo mooi, en aan het einde van de Slufter kom je op het strand. Hier heeft Benco heerlijk gerend en gespeeld. Het weer was ook mooi!
Na de lunch reden we naar Ecomare om zeehondjes te gaan kijken. Benco kon ondertussen weer lekker even bijslapen in zijn bench.

03-zondag1

‘s Avonds hebben we gegourmet in het huisje en lekker gepraat over van-alles-en-nogwat.
Zondagavond vroeg mijn vader of we maandagmorgen vroeg weer naar het strand gingen… goed :D

04-maandag

Maandagmorgen weer op tijd opstaan om lekker te gaan wandelen op het strand. Gijs en mijn moeder pakten ondertussen alvast wat spullen in, en na het ontbijt hebben we alle spullen ingepakt en reden we weer naar huis. We stopten onderweg nog even in de haven van Oudeschild om even te gaan kijken. Met de boot van half 12 gingen we weer terug ‘naar de wal’.

Het was een erg geslaagd weekend, en dat vond mijn vader zéker ook ;)

img_3160

Meer foto’s kun je vinden op mijn facebook pagina.

Midweek Esonstad

Deze herfstvakantie brachten we door bij Landal Esonstad bij Anjum, helemaal bovenin Friesland. We zouden hier in mei al naartoe gaan, maar door omstandigheden ging het toen niet door. Op maandagochtend vertrokken we, en na een lunch in Dokkum waren we ruim op tijd bij het park. ons huisje was nog niet schoon, dus er was nog genoeg tijd om even wat boodschappen te doen.
Na drie uur mochten we in ons huisje. Esonstad ziet eruit als een klein vestingstadje, heel anders dan de parken waar we eerder waren. Wij ‘woonden’ vlakbij de winkeltjes, ook heel anders dan thuis. Ondanks dat we dus vlak naast het centrumpje zaten was het toch erg rustig. Mensen kwamen wel voorbij met allerlei etenswaren en ijsjes, maar geen kabaal of schreeuwende jeugd.
Maandag gebruikten we om het park en de omgeving te verkennen. Het was een best groot huisje, ook in de slaapkamer kon je nog lopen en je tas kwijt. Op eerdere parken kon je net op je tenen met je buik in langs het bed schuiven, maar nu was er ruimte genoeg (of zou het door die – 15 kilo komen?)

esonstad

Dinsdagmorgen regende het enorm. Ik maakte in regenpak een wandeling met Benco, en na het ontbijt en even chillen was het lekker droog! We maakten twee korte wandelingen in het Lauwersmeergebied. We lunchten bij de theefabriek in Houwerzijl en natuurlijk kocht ik nog wat lekkere theetjes. Weer terug in het huisje hebben we lekker wat zitten lezen. Dinsdagavond aten we zelfgemaakte pizza uit zo’n pizza oven. Die kon je huren. Het was erg lekker! ‘s Avond hebben we nog heerlijk gewandeld.

hightea

pizza

Woensdagochtend hebben we een derde wandelplekje uitgeprobeerd. we hebben de drie losloopgebieden in het Lauwersmeergebied bekeken, en die ga ik beschrijven voor het blad me and my dog waar ik elke keer een artikel voor schrijf. Hierna bleef Benco even op het Huisje passen en reden wij naar Leeuwarden om even te gaan shoppen. Ik kocht een aantal boeken, waaronder wat tweedehands bij de Slegte. Leuk om wat ideeën uit te halen!
‘s Avond aten we een soeppie.

esonstad1

Donderdagmorgen wandelden we nogmaals in het Ballastplaatbos. Het was een prachtige wandeling, we moesten helaas tussendoor even schuilen in de auto vanwege een hoosbui.Onderweg kwamen we een roedel honden tegen met onder andere een Duitse dog. Wat een vriendelijk beest was dit! (maar wel supergroot!)

esonstad2

We lunchten in het huisje en ‘s middags reden we naar Moddergat.Nou, we weten nu waarom Moddergat Moddergat heet..
Er is daar een lange pier de zee in waar je over kunt wandelen. Het was er erg rustig en Benco kon een heel eind los lopen…

moddergat

Het was er wel prachtig en we hebben (ondanks de regen) heerlijk gewandeld! Benco was helemaal afgedraaid van al die modder en heeft écht de héle avond liggen slapen!

esonstad3

Donderdagavond hebben we lekker ge-gourmet. We doen dat nooit thuis vanwege de lucht, maar op vakantie is het altijd wel leuk en lekker!
En Benco het Modderbeest heeft de hele avond liggen slapen.

slaapmodder

Het was geen enorm actieve vakantie voor ons, ‘normaal’ gaan we veel vaker en verder op pad. We hebben echter ook niet stilgezeten! Naast de uitstapjes hebben we ook veel tijd in het huisje doorgebracht met lezen of een spelletje doen. We hebben ons prima vermaakt in Esonstad!

esonstad4

Herfstvakantie voorbij gevlógen

ballon

Jeetje wat ging ‘ie snel dit jaar, de herfstvakantie! Nu is ‘ie alweer voorbij. En dan heb ik nog niet eens alles gedaan wat ik wílde doen!
Vorig weekend stond in het teken van mijn 30e verjaardag!
Maandag stond ik om 9u op het veld voor de jachttraining met Benco. Hij gaat steeds beter luisteren en apporteren. Mooi om te zien dat hij er zo’n lol in heeft! ‘s Middags ging ik naar Langeraar voor de korenrooster vergadering. Het korenrooster voor de eerste helft van 2011 werd gemaakt. De rest van de dag heb ik wat gerommeld in huis, vooral opgeruimd van mijn verjaardag.
Dinsdag was ik lekker thuis. Boodschappen doen, een beetje rommelen en een eind wandelen met Benco.
Woensdag brachten we flyers rond in het dorp voor op stap met de hond. Mensen die een hond hadden (en geen sticker) kregen een flyer.

folder

Donderdagochtend heb ik met Kirsten en haar hondjes gewandeld in het Westerpark in Zoetermeer. ‘s Middags kwam er iemand langs waar ik de site voor zou bouwen, maar door omstandigheden stopt ze met het bedrijf al voor ze is begonnen. Het grootste gedeelte van de site kon ‘dus’ weer weg. Nu staat er voorlopig alleen een foto en een mailadres.
Vrijdagmorgen gaf ik drie lessen, en daarna had ik een afspraak voor lenzencontrole. Daarna heb ik nog de weekend-booschappen gedaan. ‘s Middags kwam er nog een leerling en heb ik wat zitten tikken voor op stap met de hond, maar heb nog niet genoeg gedaan naar mijn zin. ‘s Avonds hadden we weer dansles. We leerden een nieuws stuk in de Paso Doble. Een enorm mooie dans, maar ook wel lastig! Het stuk wat we twee weken geleden in de Rumba leerden begrijpen we nu weer iets beter.
En dat was het dus alweer zaterdag! Vanmorgen hebben we heerlijk gewandeld met wat vrienden van het Labradorforum. We hadden afgesproken bij de Lage Vuursche, en het was daar geweldig! We lunchten bij het Theehuis aldaar.
Hier kun je de foto’s vinden
Nu doet Gijs een WII spelletje, en Benco ligt lekker te slapen in zijn mandje.
Morgenochtend zing ik met Spirit in Langeraar, en ‘s avonds eten we broodschotel bij mijn ouders. En tussendoor? Geen idéé!

img_8407

Druk druk druk

Ondanks dat het vakantie is vermaak ik me príma hier!
Ik ben erg druk bezig met opstapmetdehond.nl én met activiteiten daarvoor.
Donderdagmorgen ging ik eerst met Benco naar jachttraining. Ondanks wat malligheden van hem ging het best goed, het gaat nog eens goedkomen met hem!

jachttraining-klein

Daarna ging ik met mijn moeder naar het evenement ‘Fleurig’ bij Kasteel de Haar in Haarzuilens.
Een verslagje daarvan vind je hier.

kasteel

Het was er erg leuk! De kasteeltuinen lijken me ook leuk om nog eens te gaan wandelen. Maar na de training en het evenement was Benco al moe genoeg ;)

Vrijdag had ik weer een afspraak met de fysio, en het was wel weer nodig ook. Ik heb wel weer veel last van mijn rug. Vooral ‘s morgens bij het uit bed komen, maar ook overdag bij bukken, tillen en draaien. De rest van de vrijdag heb ik enorm zitten tikken aan stukjes voor de op stap met de hond – site.

Zaterdag zijn we lekker gaan wandelen bij Abcoude in gebied ‘de hoge dijk’ Benco mocht niet overal los. En op het stuk waar hij wel los mocht kreeg ik bijna klappen van een man met ‘gevaarlijke’ honden. Hij vond het handig om met die beesten op een losloopgebied te komen. ‘ik had geluk dat het nog maar een jonge hond was’ want ‘anders was ‘ie zeker gaan vechten’ En toen ik daar iets van zei (heel netjes en beleefd, echt waar) toen begon hij over ‘bijdehand’ en ‘grote bek’ en ‘waar zit je verstand’ enzo.
Wegwezen dus! Benco aangelijnd en in gestrekte draf wegwezen dus!
‘s Avonds aten we lekker pannekoeken en hingen wat voor de tv.

pannenkoek

Zondagmorgen na het uitslapen voor baas-en-hond vertrokken we naar Noordwijk.
(voor die tijd keken we bij zappbios naar de film “mijn hond Skip” En we vonden het allebei een ***film, want we zaten beiden te snotteren aan het einde…)
Goed. Het strand dus. Ondanks dat het er best druk was hebben we lekker gewandeld en heeft Benco ook lekker met de andere hondjes gespeeld.
We lunchten lekker bij Takes2 en daarna vertrokken we weer naar huis. Thuis was het weer wat minder mooi dan op het strand, hier waren veel meer wolken.
We brainstormden wat over opstapmetdehond en ‘s avonds aten we lekker makkelijk Chinees. We wilden eerst pindasoep eten, maar als je dat vergeet te ontdooien…..

En zo was er weer een leuk weekend voorbij!

Deze week gaan we ons ook wel weer vermaken. Dinsdag is dé afsprakendag voor Saskia.
Volgende week ga ik een paar dagen weg samen met mijn moeder, daar heb ik al helemaal zin in!

benco4kant1

De foto’s van vraag maar 2 komen er ook aan hoor, maar het was hier niet echt lekker weer om foto’s te maken. En als het wél lekker weer was dan had ik geen zin of tijd ;)

De afgelopen dagen

We hebben ons weer niet verveeld de afgelopen dagen!
Ursulaband, lesgeven, zeiknat regenen keer twee, stemmen, hondentraining, dat was het zo ongeveer.
Woensdag gaf ik een workshop koorzingen op de basisschool in Langeraar. Erg leuk om te doen, ware het niet dat er een paar jongens in de groep zaten die er niet écht veel zin in hadden..
Woensdagavond hadden we met de buren afgesproken, en dat was weer erg gezellig. We hebben gelijk de plein barbecue gepland, erg leuk! Wij zijn nu lid van de ‘feestcommissie’ en er wordt druk gewerkt aan de uitnodiging hier.
We wonen aan een plein (achter) en de BBQ is met iedereen die aan het plein woont (en het gezellig vindt…)

Uiteraard zijn we ook gaan stemmen. Eigenlijk vinden we dat onze stemmen dubbel tellen, want we hadden er wel veel voor over om te gaan, wij zijn door een soort wolkbreuk gaan stemmen…
De hele discussies op TV daarna hebben we niet gevolgd.

Donderdagochtend reed ik met Benco naar Hank voor de jachttraining. Sommige dingen doet hij érg goed, maar soms krijgt hij ineens de kolder in zijn kop en wil dan aan álles laten merken dat hij de baas is. En dat gedrag moeten we hem afleren. En nu even door dat te negeren en hem ‘om te kopen’ met een brokje. Want de confrontatie aangaan heeft geen zin. (en levert soms blauwe plekken op!)

Donderdagavond repeteerde ik met het kinderkoor én een aantal communiecantjes. Het was weer erg leuk, zaterdagavond zingen we in de kerk.
Na de repetitie van het kinderkoor repeteerde het meidenkoor, en we hebben weer lekker gezongen.

Helaas kregen we woensdagavond het bericht dat de moeder van vriendin van ons snel zou komen te overlijden. Donderdagochtend kregen we een SMS-je dat ze het gevecht tegen de kanker verloren had.
Erg heftig allemaal. We hadden er zaterdag nog over gesproken, en toen ging het best aardig met haar, en ze zou ook nog op vakantie gaan binnenkort!
pff. Lieve E en A en familie, we denken aan jullie en wensen jullie veel sterkte!!

Woensdag zong ik met de kinderen op school dit liedje van Jan Smit.
En dát ‘ie gelijk heeft is me de afgelopen dagen pijnlijk duidelijk geworden!


Eigen site

Al een paar dagen ben ik aan het knutselen aan de site!
De resulteerde eerst in een nieuwe layout,
en nu heeft Benco zelf zijn eigen deel op de site!

  • Zijn stamboom staat erop!
  • Een pagina met showresultaten op. Nu nog maar eentje, maar het worden er vast nog eens meer.
  • Een pagina met zijn diploma’s. Dat zijn er ‘al’ 3!
  • En een pagina met hondenwandelingen. Hier heb ik de plaatsen beschreven waar wij ooit zijn gaan wandelen. En met de ervaringen van ons erbij. Dát zullen er in de komende tijd nog wel meer worden!

gevaarlijk

(deze foto komt trouwens in de volgende Labradorpost!!)

Laatste jachttraining

De laatste training was érg leuk!
Benco deed het best goed, hier en daar wat gerommel, maar het viel zeker niet tegen!
Aan het einde van de cursus kregen we allemaal een certificaat!
Helaas werd de ‘juf’ aangesproken door mensen van het beheer van het terrein.
Dat er geen ‘commerciële activiteiten’ meer plaats mogen vinden. Geen trainingen meer en ook geen hondenuitlaatservices meer! Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan nastreven! Onze cursus is nu voorbij, maar voor anderen is het wel erg jammer!
Nu gaan we ons klaarmaken voor de show in Bennekom morgen!

@ woonthier


Saskia - getrouwd - Mama van 2 mooie meiden van 4 en 1 - Labrador Benco - muziek - watersport - haken - fotograferen - Hardlopen! Hopelijk #saskiaruns151017!
Follow Me on Pinterest
Categorieën
Archief
Reading Challenge

2018 Reading Challenge

2018 Reading Challenge
Saskia has read 0 books toward her goal of 20 books.
hide