Archive for the ‘Digiscraps’ Category

1 jaar Emma

Van vrienden kregen we de tip om elke maand een foto te maken van Emma.

En dat deden we.
Eigenlijk maakten we 2 foto’s. Eentje liggend op het aankleedkussen, en eentje op de arm van Gijs.
En hier is het resultaat van 12 – maanden – Emma 😉

We zijn van plan om hiermee door te gaan elke maand! Het is zo leuk om te zien!

12-maanden

*klik voor een grotere versie*

Draagjas!

Sinds ik Emma draag in de doek of drager ben ik aan het kijken naar een draagjas. We hebben inmiddels wat tussen – oplossingen, want een échte draagjas is best duur.
Emma heeft bijvoorbeeld een lekker warm fleece pak, en we hebben een ‘cover.’
Nu het weer wat beter weer gaat worden zijn er wat ons betreft ook wat meer mogelijkheden om te dragen. Het is minder koud voor Emma en voor mij. En het is niet meer glad. Want dat vind ik helemaal eng, dragen met de gladheid en sneeuw!
Sinds de nieuwe drager kunnen we nu ook rugdragen, en Emma vind het fantastisch, ze zit te kraaien van plezier op ons rug!
Op internet vond ik wat tutorials. Ik heb een tijdje zitten lezen en kijken.
En ik kocht een fleecevest bij de Welkoop
Een paar weken terug wilde ik beginnen, maar Gijs vond het maar eng. Knippen in zo’n dure jas.
Ik ruimde alles weer op en ging mokkend op de bank zitten.
Maar ik wilde een draagjas maken….
Ik las nog wat, keek nog meer foto’s en afgelopen donderdag was ik zover: het gaat gebeuren!
Ik combineerde deze en deze tutorials, en vandaag was ‘ie af!

gat-geknipt
jas1
draagjas1draagjas3draagjas2

Gijs het knap en stoer dat ik ‘m gemaakt heb, en hij vind de jas ook erg mooi geworden!
Het is bijna alsof het zo hoort 😉
Het kaartje zat er nog aan, dat heb ik er maar afgeknipt. Ik denk namelijk niet dat ik ‘m nog kan ruilen!

Precious Moment

klein17

Helaas heeft Gijs nu een of ander virus te pakken (zou zomaar hetzelfde kunnen zijn als ik maandag had…) en houden we ons vandaag érg rustig, om morgen lekker naar het feestje van mijn vader te kunnen.
Mijn moeder heeft het trouwens ook gehad…
Fijn weekend allemaal!

Hoera voor Gijs

Afgelopen zaterdag vierde Gijs al een klein feestje, maar vandaag is hij echt jarig!

vjg

Gefeliciteerd Lief!
En volgend jaar… een verjaardag met zijn drietjes!

Voor en na….

We zijn zo goed als klaar op zolder!
In de studeerkamer moet nog wat ingericht en gerommeld, en er moeten nog één (of twee) kleine boekenkastjes geregeld, maar het ergste leed is geleden!
(thank God, want op een gegeven moment ben je klaar met rommel….)
Een paar simpele voor – en – na foto’s!

De logeerkamer. Vroeger zaten in die kastjes al mijn boeken. en ander soort spul

voor-en-na1

De studeerkamer, en ook de wasmachine en droger staan hier.

voorenna2

En als ‘toetje’ de nu lege babykamer,
Die ooit gebruikt werd als logeerkamer en als opslag voor op stap,
en daarna als opslag tijdens de verbouwing.
Zaterdag behangen!

voorenna

Vrolijk Kerstfeest!

kerstkaart-klein

Wij wensen iedereen gezellige kerstdagen
en een schitterend 2012!

Liefs van Gijs & Saskia
en een pootje van Nijn en Benco!

Verrassingsweekend voor mijn vader

Al weken, zo niet maanden waren wij, mijn moeder, Gijs en ik, dus bezig met het uitwerken van het plan. Mijn vader ontvoeren en ‘m dan meenemen voor een weekendje weg. Texel was snel gekozen, want daar had hij het de vorige keer erg naar zijn zin gehad. Huisje geboekt, plannen gesmeed, taart besteld. Maar toen kwamen de twijfels. Zou ‘ie het wel leuk vinden? Eenieder die mijn vader kent weet dat hij graag werkt ‘put is je leven’ en graag thuis is. Het leek allemaal best goed te gaan. Tot hij iets zag op een bankafschrift. OEI. goed opletten dus. Er werd een reserve – insulinepomp besteld voor mijn moeder. Zij heeft diabetes en gebruikt daarvoor een insulinepomp. Normaal kun je binnen 3 uur een nieuwe krijgen als dat nodig is, maar dat is niet mogelijk op een eiland. Dus moest er een reservepomp mee. Zal je net zien dat die bezorgd wordt op een dag dat mijn vader vrij is. Mijn moeder legde uit dat het wel een foutje zou zijn en dat ze hem terug zou sturen….
We hadden alledrie toch het vermoeden dat mijn vader niks in de gaten had.

01-vrijdag

Vrijdagmorgen togen we dus met dakkoffer (en spanbanden) een hoop spullen en 2 dozen gebak naar Schiphol. Daar aangekomen regelden we snel iets met een toevallig voorbij komende collega om het terrein op te mogen. Hierna liepen we binnen in de hal waar mijn vader ‘ergens’ zou ‘moeten’ zijn. Er werd nauwelijks gereageerd door de mensen daar, alsof het heel normaal is dat je met 3 vreemde mensen, een hond en taart binnen stapt. Na even gekeken te hebben vroeg ik toch maar naar mijn vader. Die kwam inmiddels al verbaasd aanlopen. Wij met taart mee naar ‘het vrijmakershok’ en daar zaten zijn collegae al klaar. Want die wisten wél dat we zouden komen. Er werd taart gegeten en gekletst. Mijn moeder zei “het is wel de bedoeling dat je straks meegaat?” HUH? met wie? Met ons! Met lichte tegenzin ‘ik MOET mee’ ging hij zich uiteindelijk verkleden en stapte bij ons in de auto. Maar wel nadat hij zijn collegae verzekerd had van het feit dat hij zondag weer kwam werken, en dat ze dan keihard aan het werk moesten, want HIJ was jarig. en het gebak had je nu al gehad. Collega vroeg nog even terloops of hij zijn zuidwester wel bij zich had en we vertrokken.

In de buurt van Den Helder vroeg ik mijn vader of hij een idee had. Nee. Pas op de boot van Texel viel het kwartje, en vroeg hij ook maar even wanneer we dan weer naar huis zouden gaan. Maandag? En wie moet er zondag werken dan? Dat is allemaal geregeld?

In het restaurantje waar we gingen lunchen kwamen er ‘wat apen uit de mouw’ en legden we wat dingen uit en vroeg hij ook hoe sommige dingen nou zaten. Het huisje waar we even later naar toe gingen was versierd en er stond gebak in de koelkast! Jarig dus!

We wandelden naar het strand (volgens de bordjes 1 km, in het echt bijna 2) en we haalden frietjes als avondeten. We maakten nog een wandeling over het park en gingen lekker slapen!

01-vrijdag1

Zaterdagmorgen gingen we op pad. Allereerst naar de Vuurtoren in het noorden van het eiland. We wandelden eerst op het grote strand daar, en daarna beklommen we de vuurtoren. Het was erg nevelig dus we konden helaas niet zo ver kijken. Het aantal treden viel wel mee, het leken er meer!

02-zaterdag

We lunchten met een pannenkoek en daarna reden we naar Vogelbush Eureka waar een roofvogelshow zou zijn. Het was erg gaaf, en we kregen allemaal een of meerdere keren een roofvogel op ons arm. Mijn vader ook nog een prachtige witte uil!! Benco sliep ondertussen lekker in de auto.
’s Avonds zijn we uit eten geweest op het park en hebben we nog een tijdje sterren staan kijken. We zagen een aantal vallende sterren en een planeet (lang leve Google Skymaps!)

02-zaterdag1

Zondagmorgen ging ik vroeg op pad. Ik wíst dat er een verrassing zou komen voor mijn vader, en dan wilde ik weer in het huisje zijn. Zal je nét zien dat mijn vader op zaterdagavond vroeg of hij mee mocht naar het strand… Ja hoor… eeeh… Om 7 uur vertrokken we dus naar het strand, en om kwart over 8 waren we weer terug. Helaas kreek ik 5 minuten daarvoor een SMS van Gijs dat de verrassing er al was.. Geeft niet 😉 Mijn vader kreeg een gewéldig ontbijt bezorgd van zijn zus!
We hebben er héérlijk van gegeten met zijn vieren (het was voor vier personen) en we hebben er ook ’s middags nog van geluncht!

03-zondag

Na het heerlijke ontbijt vertrokken we naar de Slufter waar we gewandeld hebben. De Slufter is zo mooi, en aan het einde van de Slufter kom je op het strand. Hier heeft Benco heerlijk gerend en gespeeld. Het weer was ook mooi!
Na de lunch reden we naar Ecomare om zeehondjes te gaan kijken. Benco kon ondertussen weer lekker even bijslapen in zijn bench.

03-zondag1

’s Avonds hebben we gegourmet in het huisje en lekker gepraat over van-alles-en-nogwat.
Zondagavond vroeg mijn vader of we maandagmorgen vroeg weer naar het strand gingen… goed 😀

04-maandag

Maandagmorgen weer op tijd opstaan om lekker te gaan wandelen op het strand. Gijs en mijn moeder pakten ondertussen alvast wat spullen in, en na het ontbijt hebben we alle spullen ingepakt en reden we weer naar huis. We stopten onderweg nog even in de haven van Oudeschild om even te gaan kijken. Met de boot van half 12 gingen we weer terug ‘naar de wal’.

Het was een erg geslaagd weekend, en dat vond mijn vader zéker ook 😉

img_3160

Meer foto’s kun je vinden op mijn facebook pagina.

Hoera!

Mijn vader wordt vandaag 60 jaar! We zitten als alles goed is in een huisje op Texel!
Vrijdagochtend hebben we hem overvallen op zijn werk en meegenomen hier naartoe!

achtergrond

Als ik dit schrijf weet hij dus nog van niks, en hopen wij dat hij het leuk vind, en met ons meegaat ‘ergens’ naartoe…
We zijn dit natuurlijk al een hele tijd aan het voorbereiden, en het is best spannend. Vrij regelen bij zijn werkgever enzo.
Voor mijn moeder is het nog het lastigst, omdat zij natuurlijk ook stiekem de spullen moet pakken om mee te nemen.

Nou, we gaan er maar vanuit dat hij het leuk vind en dat de verrassing geslaagd is (en dat het mooi weer is..)

(29 oktober: ja hoor, het is ‘gelukt!’ Hij is mee gegaan, en het is erg gezellig en mooi hier!
De eerste foto’s kun je zien op mijn facebook pagina (klik) )

Hoera!

Saskia 31

-15 kilo….

- 15 kilo

Dezelfde kleding als toen…

Te groot geworden...

Te groot geworden...

nu. Shirt een beetje te groot...

nu. Shirt een beetje te groot...

@ woonthier


Saskia - Mama van 2 mooie meiden van 6 en 3 - Labrador Benco - muziek - watersport - haken - Wandelen - Hardlopen! #sterkzijn !
Follow Me on Pinterest
Categorieën
Archief
Reading Challenge

2019 Reading Challenge

2019 Reading Challenge
Saskia has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide