Archive for the ‘Computers’ Category

Leuke Links 2

Leuke links. Zelf gevonden, geen sponsoring of reclame…

Deze jurk van Mme Zsa Zsa wil ik nog eens maken voor Emma.

De ronde van Schiphol
Een fietstocht van 45 of 30 kilometer op en rond Schiphol. Lijkt me leuk om mee te doen volgend jaar. Met de auto met fietsendrager naar Schiphol en daar lekker fietsen.

Leuke hardloopshirts.

Deze vind ik toch wel erg leuk. Maar om “Als je dit leest ben ik niet de laatste” moest ik ook wel lachen. Hoewel het niet érg is om de laatste te zijn, ben ik er toch wel bang voor. Om de laatste te zijn of te worden…

shirt

Als Emma ooit oorbelletjes wil (en krijgt) dan kijk ik hier voor de eerste ‘echte’. Wat een leuke staan daar tussen.

Mijn moeder was op de 50+ beurs (voor haar voor het eerst en tevens voor de laatste keer) en nam daarvandaan een boekje van pelgrimroutes mee. Leuk om eens te bekijken, en ooit eens (met haar?) te doen.

Een nieuwe Haak – CAL. Elke week een nieuw stukje van het patroon. Deze van Lossen en Vasten vind ik erg leuk. Misschien weer meedoen? Mijn moeder en ik waren voornemens om de Double Trouble CAL mee te gaan doen. Ik haakte af bij week 2, en mijn moeder hield iets langer voor. Uiteindelijk vonden we het allebei knap ingewikkeld, en dat was reden om af te haken. Elke keer weer dat gepuzzel voor een nieuwe toer vonden we niks. Misschien is deze wel leuk?! “Enjoy” heeft mijn voorkeur.

lenv

Leuke links

https://brainstormgear.com

Gezien in het blad Bicycling.
Super leuke fietskleding.
Mijn persoonlijke favoriet van dit moment is denk ik deze, van Cookiemonster.
Hoewel die rode M&M ook wel tof is…
Curly_Cookie_-_Front_and_Back_1024x1024Walkofwisdom.org
Een moderne bedevaart, gewoon in Nederland.
Vier tot acht dagen lopen met telefoon en internet uit om na te denken over je leven en plaats in het grotere geheel. 
We hebben het startpakket besteld, en mijn moeder en ik hopen binnenkort een eerste etappe te lopen. Later meer…

52Challenge.nl
Een blog over de challenges in het dagelijks leven. Ik lees en leer daar over sporten, voeding en gezondheid. Ook de #12medaillesin12maanden challenge vond ik daar. Tijdens de afgelopen vierdaagse volgde ik Marijke, die haar eerste vierdaagse liep. Ik volgde ook haar instagram-stories en dat was erg leuk.

ALSdantoch
Garmt nam deel aan het programma Liefde voor later, gepresenteerd door Anita Witzier.
Ik lees zijn blogs, en heb diep respect voor hem, zijn vrouw en dochter.

Viavierdaagse
Ooit wil ik de vierdaagse lopen. Met Via Vierdaagse krijg je een goede begeleiding. Ik ben me er een beetje in aan het verdiepen. Leuk klusje voor van de winter!

Swanandstork
Deze link kwam ik op vakantie tegen. Ik vond het ‘run mom run’ shirt erg leuk ;) Verder hebben ze ook hele leuke shirtjes! En als ik dan toch ga bestellen… dan gelijk eentje met Girlpower voor mama mee!

grlpwr

 

Nieuw…

Na een middagje knutselen was ik (zo goed als) tevreden met een nieuwe layout.
Altijd een beetje spannend, zo’n nieuwe layout online zetten. Ik ging aan de slag met FTP en de (door mij ;) ) ge-update versie van WordPress. En volgens mij is het nu gelukt.
Ooit ga ik nog een nerd worden…

(Ik wilde laatst ook al aan de slag met een Raspberry Pi, maar ik geloof dat ik dat nog/veel te hoog gegrepen is, ik blijft tenslotte een meisje….)

klein

Wordle

Gezien bij Lief Meisje en Hier gemaakt

wordle

Benco en de Bromtol

Omdat we kraamvisite kregen van een vriendin met haar zoontje had ik wat speelgoed opgezocht, waaronder de bromtol. Het kindje speelde er niet mee, maar Benco vond het wel leuk om naar te kijken… geloof ik…

Nieuw beestje…

en hij woont op mijn website!
Ik vind hem helemaal leuk :D

twit-bird

#fail en link

In de vorige log verteld ik al over #geheimplan1 en #geheimplan2. Deze twee geheime plannen hebben te maken met hondjes en met opstapmetdehond.nl. Maar dat was vast al (een beetje) duidelijk.
Beide projecten kosten behoorlijk wat tijd, en zijn dus beiden nog in voorbereiding. Die voorbereiding bestaat vooruit veel emailen, lezen en werk aan website(s).
Soms mail ik mensen met concrete vragen over hun diensten, maar soms stel ik ook wel eens ‘brutale’ vragen, of zoek ik klanten of medewerkers.
En waar ik nu tegenaan loop is dat best veel mensen of bedrijven gewoon níks laten horen. Geen positieve reactie, geen “bericht ontvangen, bel ons niet, wij bellen u”, en ook geen negatieve reacties.
Nee is ook een antwoord.
Er zijn ook bedrijven die ‘gewoon’ antwoord geven hoor. Soms zelfs al dezelfde dag, in een enkel geval zelfs op zondag!
Ik vind het behoorlijk vervelend. Nee is ook een antwoord. Léuker is het om een ‘ja’ te horen natuurlijk, maar dan is het in ieder geval duidelijk.
Ik weet ook niet zo goed of ik dan nóg een keer moet mailen, of moet denken “toedeledokie, dan maar zonder jou”… wat zouden jullie doen?

Ikzelf hoop dat overigens béter te doen!

PS: een van mijn tantes kwam van de week met de tip dat ik een linkje moest plaatsen van deze weblog naar op stap met de hond. Dat heb ik dus gedaan! Bovenaan staat een linkje als je op het plaatje klikt. (onder follow me on twitter) en er staat er eentje bij de links iets verder onderaan! Dankjewel voor de tip!!


guide_for_dog_owners

Mijn favoriete blogs

Al voordat ik begon met webloggen in december 2003 las ik af en toe wat blogs. Maar toen ik eenmaal begon met bloggen werd het nog veel erger. In mijn feedreader staan er zeker zo’n 25 die ik lees. En gelukkig houdt Netvibes voor me bij waar nieuwe blogs geschreven zijn.

Alle blogs die ik lees vind ik leuk en boeiend, anders verdwijnt hij vanzelf uit mijn feedreader. Ook blogs die een tijd niet bijgewerkt worden verdwijnen daaruit.

Degene die me ooit aanzette om te gaan bloggen is Martijn. Hij blogt helaas niet zo vaak meer als hij vroeger deed. Maar zo af en toe verschijnt er nog iets leuks op zijn blog!

De blogs van Jigi, Harriët en Insoontje lees ik omdat ik ze zo gezellig vind om te lezen. Ze doen altijd leuke dingen waar ik graag via de blog van meegeniet ;)

BijTjongejongens lees ik ook alweer een tijd. De blogs die Linda schrijft over haar Mannen Gijs en Olivier vind ik erg leuk, en de creatieve scraps/werkstukken die ze op de pc maakt vind ik ook heel erg leuk!

Barmarvolg ik ook al een hele tijd! We zijn ongeveer even oud entrouwden in hetzelfde jaar. Barmar is inmiddels uitgebreid met de komst van hun zoontje Timo.

De laatste blog die ik wil melden is die van Kirsten. Ik ken haar pas sinds kort, en ook “in het echt” via het Labradorforum. We gaan regelmatig samen wandelen met de hondjes en dan is het ook erg gezellig!

Mocht je blog er niet bij staan zegt dat niet dat ik je niet leuk vind hoor ;) maar om nou álle logs te noemen was ook wat overdreven ;)

Blijf bloggen allemaal, dan blijf ik lezen ;)

foksukblog

Mijn favoriete boek

Kirsten vroeg naar aanleiding van deze log wat mijn favoriete boek is.
Tsja.. ik geloof dat ik niet echt een favoriet boek heb. Ik lees er zoveel!
De Harry Potters heb ik allemaal gelezen. Hoewel ik de laatste wel slap vond. Er kwam gewoon maar geen ‘end aan’. Elke keer weer een nieuwe proef.

Het laatste boek dat ik las was ‘de reis naar het kind’ van van Vonne van der Meer. Ik vond het een heel mooi boek, en was er echt door geboeid. Elke vrije minuut wilde ik lezen, om te weten hoe het verder ging.

Verder lees ik vaak chicklits. Lekker niet nadenken, gewoon lezen. De laatste die ik las was Twinkeling van D Raney. Ook zo’n boek waar je niet over na hoeft te denken.

Vroeger hield ik niet zo van ‘ik boeken’ en nu is dat helemaal over. Ik lees ook graag dagboeken van mensen.

Een geniaal kinderboek vind ik trouwens Anton kan Toveren. En Raad eens hoeveel ik van je hou werd door mijn moeder voorgelezen als eerste lezing in de kerk tijdens onze huwelijksmis.

Mijn leesgekte is al vroeg begonnen, als kind al las ik alles wat los en vast zat, en dat doe ik eigenlijk nog steeds.
Als er iets gebeurd in mijn leven, of als ik ergens in geinteresseerd ben of raak wil ik meer over weten, erover lezen.

Ik lees ook regelmatig studieboeken. Over muziek, hoe je met groepen omgaat, podiumpresentatie of over honden.

Een favoriet boek heb ik dus niet,
ik heb gewoon héél véél favoriete boeken!

leesbeest

Lekker slapen!

Soms heb ik moeite met inslapen. Dan heb ik het zó druk in mijn hoofd dat ik geen tijd heb om te slapen. Mezelf op andere, positieve, gedachten brengen lukt dan niet altijd.
‘Vroeger’ toen ik nog thuis woonde, knipte ik dan het licht aan en ging lezen. Tot ik in slaap viel en wéér wakker werd van de val van mijn boek op de grond. Daarna sliep ik dan weer verder.
Nu ik samen met Gijs in één bed lig wordt hij daar niet vrolijker van. Meestal als ik het licht aandoe wordt ook hij wakker, en hebben we hommeles in de hut. Gijs heeft, zoals veel mannen, geen énkele moeite met slapen en inslapen. Al is de ellende nog zo groot, hij ziet zijn kussen en slaapt al bijna.
En als ik dan midden in de nacht het licht aandoe is hij dus ook wakker meestal. Soms niet, en dan kan ik nog ongestoord lekker lezen.
Sinds een tijdje heb ik de oplossing gevonden.
Luisterboeken.
Dan kan ik lekker ‘lezen’ met het licht uit.

langhors

Pluk van de Petteflet was de eerste. Een erg leuk boek om te luisteren.
Ik ben wel fan van Pluk. Kan me nog herinneren dat ‘ie voorgelezen werd toen ik op school zat. Dit luisterboek vind ik ook erg leuk vanwege alle verschillende stemmen die meedoen. Vooral de stampertjes zijn favoriet ;)
Er staan er nog een paar op mijn i-pod, dus voorlopig kan ik nog lekker luisteren.

Eén nadeel. Een kleintje maar. Elke avond moet ik een stukje terug. Omdat ik halverwege in slaap val hahahahaha.
Laatst snapte ik ineens níks meer van het verhaal. Bleek ik gewoon een stuk gemist te hebben.
Geeft niks, want dat was tenslotte de bedoeling. Lekker slapen!

luisterboek1

@ woonthier


Saskia - Mama van 2 mooie meiden van 6 en 3 - Labrador Benco - muziek - watersport - haken - Wandelen - Hardlopen! #sterkzijn !
Follow Me on Pinterest
Categorieën
Archief
Reading Challenge

2018 Reading Challenge

2018 Reading Challenge
Saskia has read 0 books toward her goal of 20 books.
hide