Archive for the ‘Fietsen’ Category

Fietsmaatje!

fietsmaatjeToen mijn opa net in het verpleeghuis woonde ben ik 2 keer met hem gaan fietsen. Een keertje op de duofiets en een keertje op de rolstoelfiets. Vroeger had opa veel gefietst, en dit was een prima manier om nu nog te kunnen fietsen. Als we vroegen of hij mee ging fietsen was hij niet gelijk enorm enthousiast, maar eenmaal op de fiets leek hij zeker te genieten.
fietsmaatje2Nadat we met de rolstoelfiets op pad waren geweest werd het winter, en werd opa bedlegerig en was fietsen helaas niet meer mogelijk.

Ik wist van het bestaan van de stichting Fietsmaatjes in onze gemeente. Maar ik moest even de drempel over om me aan te melden, maar in de vakantie was het ineens zover.

Stichting Fietsmaatjes Kaag en Braassem heeft tot doel: Het mogelijk maken dat mensen die niet meer zelfstandig kunnen of willen fietsen, samen kunnen fietsen met een fietsmaatje op een duofiets. De stichting heeft haar activiteiten in de gemeente Kaag en Braassem.

Ik kreeg vervolgens een uitnodiging voor de informatieavond. Deze heb ik bijgewoond en het was erg interessant. Vervolgens maakte ik met een ervaren vrijwilliger een afspraak voor een ‘fietsles.’ Ik had ook een korte instructie gehad in het verpleeghuis van de beweegagoog, maar deze was anders. Met name de praktische zaken zoals mensen thuis ophalen en de accu’s waren nieuw voor me. Veel dingen  waren uiteraard ook gewoon logisch, maar fijn om te horen.
Ik begon als ‘gast’ op de duofiets en mocht daarna wisselen om ook als vrijwilliger plaats te nemen.

Na de les kreeg ik te horen dat ik met de fiets op pad mocht, en er was ook al een maatje voor me. Of ik was al een maatje voor iemand.
En zo ging ik afgelopen dinsdag voor het eerst met de duofiets op pad! Op mijn eigen fiets naar de stalling in Leimuiden, daarna met de duofiets terug naar Rijnsaterwoude om mijn maatje op te halen en vervolgens weer naar Leimuiden om daar een rondje te gaan fietsen.
Een andere kant op was niet mogelijk omdat de weg hier overal half opengebroken is vanwege werkzaamheden.  (en met die duofiets over een ponton en rijplaten leek me de ook geen echt goed plan)fm2

Ik vond het leuk om te doen, maar ook wel spannend! Ik moet mijn maatje nog leren kennen, en vanwege haar ziekte kan ze niet zo goed praten.  Ik hoop dat dat we elkaar in de toekomst beter gaan leren kennen, zo’n eerste keer was toch ook aftasten en kijken.
We werden (aan alle kanten..) ingehaald door een enórme club pubers. Die al brullend en roepend kort langs ons reden. We hoorden van “Hallooooo!” tot “Goed bezig!!” en “Ik wil ook zo’n fiets.”
Ik voelde me niet echt prettig zo, maar als ik meer midden op de weg ging fietsen kwamen ze ons aan alle kanten voorbij. Achteraan de groep reed een meisje met een groen vestje aan te roepen dat ze 1 voor 1 moesten passeren. Wat ze dus niet deden. Ik denk dat ze nog nooit een duofiets hadden gezien ofzoiets.
Het weer was heerlijk, en we maakten een ritje van een uurtje ongeveer.

Mijn gast gaf aan dat ze de volgende keer graag weer mee gaat fietsen. Dus over 2 weken gaan we weer! Hopelijk dan geen pubers en is er weer ergens een weg open zodat we meer mogelijkheden hebben voor een rondje!

fm

 

Meer weten? Stichting Fietsmaatjes Kaag en Braassem

Op veel plaatsen in Nederland zijn vergelijkbare initaitieven. Even googelen 😉

Zomerbucketlist 2017

Vorig jaar vulden we voor het eerst een zomerbucketlist in. Fietsen naar brabant, naar het strand en buiten zwemmen stond erop.
Met Kerst maakte Wendy er weer eentje. Toen wilden we schaatsen en stroopwafels bakken.

Wat staat er dit jaar onder andere op onze zomerbucketlist?

IMG_6467

Emma

 • Zwemmen (gedaan, dat er nog maar vele keren mogen volgen!)
 • Naar andere oma
 • Nog een keer zwemmen
 • in de tent slapen (gedaan, was leuk!)
 • ijsje eten (dat er nog maar velen mogen volgen!)

Saskia

 • Buiten zwemmen (hebben we inmiddels gedaan!)
 • Rondje Bilderdam hardlopen
 • Naar het strand, wandelen
 • Met Emma een nachtje in de tent slapen (hebben we gedaan!)
 • Fietsen en picknicken
 • Buiten ontbijten (tijdens het kamperen al gedaan, maar graag nog eens!)
 • Wafels bakken

IMG_6466

De zomerbucketlist van Wendy vind je hier:

De eerste keer …..

… Op de racefiets!
Omdat hier het ‘plan’ borrelt om volgend jaar 1/8 triathlon te gaan doen, was ik ook aan het nadenken over fietsen. Op mijn mamafiets die 20 km volbrengen leek me wat enthousiast. Maar waar haal ik nou een racefiets vandaan…. Ik heb nou niet echt budget om die zomaar aan te schaffen zo tussendoor. Daar moet wel serieus voor gespaard worden.
Ik mocht wel een keertje een fiets van iemand lenen. Inclusief helm. Maar wat nou als ik val enz…
Toen zei mijn vader “ik heb er nog eentje in de schuur staan, dan kun je het eens proberen.”
Een fietsbroek met zeem had ik al vanwege de eerdere fietsavonturen, en een helm kocht ik bij Decathlon. Ik ging wel passen in de winkel, want zoiets online bestellen leek me niet verstandig.
Afgelopen zondag was het mooi weer, dus ging ik smorgens op pad voor een testritje.
Ik had een korte uitleg van mijn vader gehad over het schakelen en het zadel stond op mijn hoogte.
Eerlijk gezegd vond ik het wel spannend, op zo’n licht fietsje met van die ‘vage remmen’
Van tevoren had ik een route bedacht over vooral brede fietspaden waar ik zo weinig mogelijk andere fietsers tegen zou komen.
Eerst moest ik de hoogte nog af….. Read the rest of this entry »

K(r)amperen!?!

Wij zijn geen kampeerders. Zo. Dat is eruit.
Maar het ziet er zo leuk uit! En het lijkt me fantastisch voor de kinderen! Lekker de hele dag buiten.
Vorig jaar fietste ik bij ons vandaan naar mijn schoonmoeder, zo’n 120 kilometer. Ik deed er 3 dagen over.
In de voorbereiding belde en mailde ik allerlei B&B’s om te logeren. Maar óf het was vol, óf het was duur. En met duur bedoel ik 150 euro per nacht. Ik zou alleen gaan fietsen als het mooi weer was. Gijs ging sowieso niet fietsen, die ging met de auto mee.  Na veel wikken en wegen, googelen en rondvragen besloten we voor een tent te gaan. Dat leek leuk, goedkoper en het was een goede manier om het eens te proberen.
We kochten een tent bij de Vrijbuiter, matrassen bij de Action en verzamelden nog allerlei spullen bij elkaar.
We oefenden een keertje met opzetten op de dagcamping. Het was even zoeken, maar het lukte en leek gezellig.IMG_6162

En zo gingen we op een mooie vrijdagavond voor ‘het eggie’ We besloten niet te koken maar frietjes te halen (en de 2e avond de BBQ aan te steken)
Het plekje dat we kregen was best ver van de toiletten. Het was een leuk veldje op een kleine camping. Het was er best druk.
Tent opzetten, kinderen slapen, wij werden opgegeten door de muggen en gingen daarna lekker in ons slaapcompartimentje. Gijs bij Emma in de ene, en ik bij Lieke in de andere.IMG_6117
En ik vond er werkelijk geen zák aan. Het was koud, ik hoorde herrie, moest 2x plassen (met je blote voeten op het kouwe, nattige gras) Uiteindelijk sliep ik wel even, en toen we smorgens wakker werden regende het ook nog. Gátver! Geen ervaring mee. Gedoe. Ontbijten maar in het gebouwtje van de camping. Gelukkig zou het later op de dag beter worden.
Ik hielp Gijs met het afbreken van de tent en ging fietsen. 50km naar de volgende camping, Hoeve de Mertel. Weer tent opzetten enzo. De camping was leuker. Genoeg te doen voor de kinderen, een boerderij met schapen. Ruimere plekken en we stonden vlakbij het speeltuintje.
’s Avonds was het super gezellig in de tent toen de kinderen sliepen. Ik had breeklichtjes gekocht en die vond Emma ook al zo fantastisch. Heerlijk geslapen, niet koud. Prima!

IMG_6206

 

 

En de volgende ochtend? Scheen het zonnetje op het tentdak en konden we ontbijten in het zonnetje. Heerlijk! Super! Kamperen zoals kamperen moet zijn, denk ik zo!
Beetje natte voeten smorgens, maar het zonnetje was heerlijk! Emma vond het jammer dat we weer weg moesten, en ik eigenlijk ook!

IMG_6228
We overwogen dit jaar om met de tent op vakantie te gaan. We gaan voor het eerst vol in het hoogseizoen en hebben ons suf gezocht naar een goed huisje oid. We wilden graag naar Frankrijk. Maar meer dan 2000 euro betalen voor een stacaravan waren we niet van plan. We wilden graag ‘glamping’ maar dat was helemaal niet te betalen!
Uiteindelijk besloten we niet met de tent te gaan, maar vonden we na een gigantische zoektocht, betaalbare gites. Niet 100% naar ons zin (geen zwembad) maar beter dan een stacaravan. Denken we.

Tsja, en dat kamperen… Ik kocht bij Lidl een 2 persoons popuptentje. En daar wil ik met Emma en / of Lieke nog wel een nachtje mee weg deze vakantie. De grote tent krijg ik alleen nooit opgezet. En dat kleine tentje hopelijk wel. Kost de wereld niet, leuk om eens te doen met Emma. Niet te ver weg, dicht bij huis. Leuk. Denk ik. Sowieso alleen bij mooi weer….

Eigenlijk zou ik wel eens met een ervaren kampeerder weg willen. Gewoon een nachtje. Voor de tips and tricks. Want ik klooi maar wat aan eigenlijk! En er zijn vast dingen die gemakkelijker kunnen.

IMG_6237

Op de fiets naar Texel! 9 – En nu?

IMG_3703
Tsja. En nu. De tocht waar ik lang naar uit heb gekeken is gefietst. We hebben het gedaan, en het was super!
Veel wind, het had iets warmer mogen zijn. Maar op zich prima weer.

Hoewel ik meerdere keren heb gedacht

Moeders, als je nog eens wat weet…..?

Toen we net van de pont af gefietst waren vroeg Emma:

Mama? Is dit Texel?
Ja!
Wow! Dan is het gelukt!

Het was heel gaaf om te doen en om eens mee te maken, met de fiets op de pont.
Maarja. Nu?

Emma kan volgend jaar niet meer achterop de fiets. Eventueel kan Lieke dan achterop en Emma in de fietskar. Maar dan moet ik wel flink veel gewicht meezeulen. Onderweg kwamen we mensen tegen met een zogenaamd Follow me systeem. Een soort aanhangfiets van een eigen kinderfiets. Misschien is dat wat. Maar wel prijzig….
Hier ga ik nog even op studeren!

Maar wat ga ik dan fietsen? De Noordzeeroute de andere kant op, richting België? Dat is ook wel leuk. Naar het buitenland fietsen. Naar Sluis (bij de grens) is het vanaf Noordwijk 169 kilometer.
Ik kwam ook de Zuiderzeeroute tegen. Dat is wel een mooi rondje, maar dat is 400 kilometer.
Kortom: er moet nog even op gestudeerd worden 😉

Het fietsen met de kinderen vond ik in ieder geval erg gaaf. Het was fijn dat Gijs mee was met de spullen, maar ook wel een beetje jammer dat hij niet meefietste. Want dat was ook wel heel gezellig geweest. Misschien volgend jaar wat kortere afstanden? Van huis naar ?? en terug.

Wat ik onderweg tegen kwam en graag eens zou willen doen is de Walk of Wisdom. Een 136 km lange nieuwe pelgrimsroute die je in 4 tot 8 dagen wandelt. Hier ga ik ook nog even op studeren. Want zo lang zonder de kinderen lijkt me niks!

Dit was (tot nu toe) de laatste blog over de fietstocht naar Texel. Dank voor het lezen, en mochten er nog vragen zijn, dan wil ik die uiteraard graag beantwoorden!

 

IMG_3724

Op de fiets naar Texel! 8 – Wat ik leerde

IMG_3809Zoals elke vakantie leerde ik vanalles. Onderweg kwamen we dingen tegen die ik noteerde en ’s avonds opzocht.
Ik las onder andere over de Hondsbossche Zeewering, het Marine Radiostation Noordzee  en dat je gave molentjes hebt van petflessen.
Die laatste moet ik nog verder naar zoeken. Want de werkbeschrijving heb ik nog niet gevonden 😉

Emma leerde over vuurtorens, ik vertelde over de duinen en we lazen over grazers in de natuur.

Lieke leerde weer andere dingen. Ze oefende met opa en oma zeggen, we leerden het gebaar van pizza en aardbei.

Wat had ik overdag bij me?
* Setje droge kleding voor de beide kinderen (niet gebruikt, neem ik zeker weer mee)
* Schepje, emmertje ed. (1x gebruikt, neem ik volgende keer weer mee)
* Koekjes (volgende keer een wat minder grote bak, eventueel aanvullen onderweg)
* Doosje met tumtums. Zijn geen gigantische snoepjes, maar wel even lekker als we even stilstonden. De grote zak had Gijs in de tas en ik vulde ‘m een keer aan onderweg. (omdat alle lekkere er al uit waren..)
* Regenpak voor mij, poncho en regenbroek voor Emma. Lieke zat hoog en droog in de kar.
* Mijn telefoon. in mijn jas of broekzak want ik maakte geregeld foto’s

Voor een volgende fietstocht leerde ik het volgende:

* Meenemen: een verrekijker voor Emma. Die hebben we nu echt gemist.
* Ik sleepte een enorme bak met koekjes en rozijntjes mee. We hebben er 1 keer iets  uit gegeten. Dat kan wat minder.
* Het boekje voorop met de knooppunten is ideaal. Op zoek naar een klemmetje oid want de volgende keer zit het stoeltje er vast niet meer.
* Echt meenemen: 1,5 liter fles water. Zeker bij warmer weer.
* Hoe kort de etappe ook lijkt: fietsbroek met zeem aan! De eerste 2 dagen droeg ik die niet, en ’s avonds kon ik dat goed merken #tmi Aantrekken dus! Ik kocht vorig jaar een 3/4 en een korte in de webshop van de Lidl. Kost de wereld niet. Ik droeg de korte met een lange hardlooptight (H&M) eroverheen
IMG_3704

Wil je ook fietsen? Dit wil ik je nog meer meegeven.
* Ik bestelde voor de beide kinderen én voor mezelf een naamtag. Ik was overdag alleen, stel dat er iets gebeurde was ik ze niet zomáár kwijt. Schijnveiligheid maar ik vond het fijn.
*Ik kocht of maakte voor elke dag een klein cadeautje waar ze onderweg of in de fietskar mee konden spelen. Deze bijvoorbeeld van de Hema, een tekenboekje en een groot succes was het gehaakte fototoestel dat ik voor allebei maakte.
*Voor 1 van de knuffels van allebei de meiden maakte ik van keycoards een soort tuigje. Charlie (van Woezel en Pip) zat zo vast aan het fietsstoeltje van Emma, en Dikkie Dik zat vast in de fietskar bij Lieke. Dit voorkomt het terug moeten fietsen voor een knuffel.

IMG_3675

Op de fiets naar Texel! 7 – de Samenvatting

IMG_3785Ik fietste de Noordzeeroute van Noordwijk tot den Helder. De bordjes zijn over het algemeen goed te vinden. Soms een extra rondje over een rotonde omdat ik niet goed had op zitten letten, maar over het algemeen ging het prima. Ik had het boekje voorop, in een zipzak zodat ik steeds even kon kijken. De route-knooppunten hielpen me ook om afstanden in te schatten.

Dag 1: Rijnsaterwoude – Noordwijk:  23 km.
Logeren bij Stayokay Noordwijk  – Dit was goed te doen, kamer aan de kleine kant en wat gedoe met de douche.

Dag 2: Noordwijk – Wijk aan Zee:  41 km
Lunchen bij Pannenkoekenhuis de Duinrand – Deze kregen we als tip. Prima restaurantje, maar ik zou de volgende keer de ochtendetappe langer maken. Deze was nu wat kort.
Logeren bij Hotel Het Hoge Duin – Super. Lekkere luxe. Fijn dat er ‘zoiets’ tussen zat!

Dag 3: Wijk aan Zee – Egmond: 22 km
Bezoek aan de Abdij van Egmond
Lunchen bij Gasterij Nieuw Westert – Supermooie plek! Aanrader!
Logeren bij Stayokay Egmond – Super. Ruime kamer, tweepersoons bed + stapelbed. Eten prima en leuke speelgelegenheden voor de kinderen.

IMG_3625

Dag 4: Egmond – Callantsoog 40 km
Lunchen bij Struin. – Aanrader! Lekker eten, prachtige plek. Hier had ik nog wel wat langer rond willen kijken!
Logeren via Vrienden op de Fiets – Prima. Zullen we zeker in de toekomst nog eens doen. Ik vond het wel wat lastig met de kinderen, omdat je zo bij mensen thuis toch anders ‘moet’ gedragen dan wanneer je meer op jezelf bent.

Dag 5: Callantsoog – De Koog  34 km
Lunchen bij de Kastanjeboom in Den Burg – Lekker gegeten, fijn dat er een verschoonruimte voor Lieke was. Maar het was er wel drúk! Overigens vind ik Den Burg ook een mooie, leuke plaats! Leuke winkeltjes en veel te zien.

Overnachten (midweek) bij Roompot Kustpark Texel – Mooie huisjes, lekker ruim en prima meubels. We misten de stofzuiger en/of het stoffer en blik. We hebben niet veel gebruik gemaakt van de fasciliteiten. Twee keer in het zwembad geweest. Waar de vloeren héél vies zijn, en het water best fris. Op zich op een prima plek op het eiland, hoewel dichter bij het strand ook heel leuk was geweest 😉

Totaal: 160 km 

Goede dagafstanden. Prima te doen, hoewel het soms best zwaar was in de duinen, met de kinderen achterop en in de fietskar.
Lieke heeft 2 keer voorop gezeten en Emma in de fietskar. Op zich prima, maar voor Lieke minder comfortabel als ze in slaap valt / vanwege de kou. Samen in de fietskar gaat maar even goed 😉
Vijf dagen achter elkaar fietsen is best lang. Hoewel de beide meiden geen enkele keer hebben gevraagd of ze met papa in de auto mee mochten.
Zo’n lange afstandstocht fietsen waar routebordjes staan vond ik ideaal. Alleen voor een restaurantje of de overnachtingsadressen moest ik soms zelf navigeren, hoewel alles nu goed langs de route lag.
’s Avonds van tevoren keek ik waar ik de volgende dag precies heen moest en waar we konden lunchen. Zo kon ik ook gemakkelijk met Gijs ergens afspreken. Maar ook vanwege de kinderen vond ik het fijn om te weten waar ik ergens kon lunchen.

IMG_3918

Op de fiets naar Texel! 6 – de vijfde etappe

Na een simpel maar lekker ontbijt reed ik rond half 10 weg uit Callantsoog. Emma en ik met onze regenkleding aan en Lieke lekker droog in de fietskar. Het waaide niet zo gek hard meer, maar windstil was het zeker niet. IMG_3967
In de regen naar Den Helder dus. Het was fris maar wel te doen. Tot Den Helder zou het zo’n 20 km zijn. Eerst door de Duinen, en vlakbij de Lange Jaap was ik de bordjes van de Noordzeeroute kwijtgeraakt. maar ik bleef langs de kust rijden en zo dacht ik bij de pont te komen. En dat klopte gelukkig.
Het miezerde en waaide en was koud. Ik bedacht dat ik na de boot wel in de auto wilde stappen, al zou dat wel een gedoe zijn met die kar opvouwen en de spullen enzo. Maar om nou nog 20 km in de regen te gaan fietsen? Daar had ik geen zin in.
Bij de pont was het even zoeken en kijken waar ik precies moest zijn met de fiets. Net toen ik het wilde gaan vragen aan de 2 medewerkers zag ik het bordje voor de fietsers. Ook zag ik het allerlaatste (of eerste?) bordje van de Noordzeeroute.
Ik belde met Gijs op welke boot we zouden gaan, maar hij bleek nog ergens in Den Helder te zijn, terwijl we bij het pont hadden afgesproken.
Dat gaf mij wel mooi de gelegenheid om goed uit te zoeken waar ik heen moest, en we konden een boot zien komen, en zien vertrekken.
We spraken af de volgende te nemen, en ik ging door het poortje. (met de fiets naar binnen, dat was bijzonder vond Emma!)
We kochten een kaartje en moesten nog even wachten en aten een koekje. 120 km meegesleept en nu pas de eerste eruit 😉
Toen was het eindelijk zover. Met de fiets op de boot! Ik was bang dat het een enorme klim zou zijn, maar dat viel enorm mee.

IMG_3906Op de boot vonden we Gijs al snel. Wij stonden helemaal voorop!
We keken onze ogen uit. (ik was al een paar keer eerder over gevaren) en veel te snel waren we al bij Texel.
Ik stapte weer op de fiets en Gijs zocht zijn auto. Omdat ik toch eerder uit de boot was ging ik weer fietsen. En het ging heerlijk!

IMG_3935Weinig wind, en het was inmiddels weer droog geworden! Ik besloot door te fietsen, in ieder geval naar Den Burg, waar we zouden lunchen. Ik zag Gijs bij de VVV en ik zou een restaurantje zoeken in de stad. Daar was het markt. En dus héél druk….
We hebben lekker geluncht en ik heb wat door de stad gewandeld, terwijl Gijs en de meiden op het terras zaten.
Ik kocht een Texel-bedel voor aan mijn armband. Onderweg was de armband die ik altijd droeg kapot gegaan. Gelukkig heb ik ‘m nog wel, maar ik weet niet of hij nog gemaakt kan worden. Een mooie gelegenheid om mijn pandora weer te gaan dragen.
Nou, dat laatste stukje kon ik ook nog wel fietsen. Dus na een paar uurtjes in Den Burg stapten we weer op de fiets voor het laatste stukje. Voor deze keer mochten Emma en Lieke samen in de fietskar. Ik hoopte dat het goed zou gaan…

Na een km of 6 kwamen we aan bij het bungalowpark waar we een midweekje zouden verblijven. Missie volbracht!
Wat een geweldig avontuur was dit!

In de volgende blog doe ik een samenvatting van mijn fietstocht, en schrijf ik op wat ik wil onthouden voor een volgende tocht!

Totale afstand: 23 + 41 + 22 + 40 +34 = 160 km

IMG_3963

 

Op de fiets naar Texel! 5 – de vierde etappe

Na een prima nacht slapen was het tijd voor een zondagochtend – ontbijt. Met een hoop keuze waaronder een croissantje, een eitje en een kopje thee was het prima!
Vandaag stond de rit naar Callantsoog op het programma. Ergens tussendoor had ik een restaurantje gevonden waar we konden lunchen. Het eerste stuk ging door de duinen. Bergje op, bergje af. Tijdens het beklimmen van een ‘enorme’ berg werden we nog even geholpen door een hardloper die ons duwde. Heel aardig!
Onderweg zagen we wilde paarden, prachtig om te zien!
We leerden ook waarom ‘Bergen’ zo heet. Er liggen namelijk enorme bergen omheen!
Sommige stukken had ik pal tegenwind, soms een stukje wind mee. Het was gelukkig droog en een prima temperatuur.

IMG_3776

We lunchten voor de Hondsbossche Zeewering. Het waaide inmiddels windkracht 5 ongeveer.
De wind kwam van de zijkant, dus ik had er ook echt wel last van. Prachtig om daar te fietsen! Daarna weer de duinen in, flinke bergen.

IMG_3800
Vandaag fietste ik naar Callantsoog. Op de laatste 2 km had ik wind mee! We zouden hier slapen via Vrienden op de Fiets. Ik vond het allemaal best wel spannend! Ik had Gijs gevraagd even te bellen, helaas had hij dat niet gedaan en waren we er eerder dan ze gedacht had. De kamer was nog niet klaar. We legden even onze spullen neer en reden daarna naar Anna Paulona, waar de bloemendagen waren. Prachtige mozaïeken en veel gezelligheid. We liepen wat rond en reden daarna een rondje met de auto langs weer andere mooie bloemen.

IMG_3851

We aten een pizza in Callantsoog. Voordat ik er kwam dacht ik dat de plaats zou bestaan uit 4 huizen en een kerk, maar dat bleek absoluut niet zo te zijn. Het was er een gezellige drukte van belang.
Rond half 8 kwamen we weer bij ons logeeradres en doordat we een sleutel hadden gekregen konden we zo naar onze kamer. Even wat drinken en de kinderen lekker slapen en wij nog even lezen.

Totale afstand: 23 + 41 + 22 + 40 = 126 km

IMG_3814

Op de fiets naar Texel! 4 – De derde etappe

Na een nacht heerlijk slapen in het hotel, en het heerlijke ontbijt laadden we alles en iedereen weer op de fiets om een korte etappe te fietsen. Op naar de Egmondse Abdij.

In een prachtig natuurgebied liepen de ‘begrazers’ los en die bleven gerust midden op de weg liggen. Het was weer een prachtige etappe, maar wel verder als ik van tevoren berekend had…
IMG_3716

 

 

Even voor 12 uur kwamen we aan bij de Abdij van Egmond. Dat kwam goed uit, want de abdijwinkel ging pas om 12 uur open.
We keken rond, wandelden en staken een kaarsje aan voor Opa. Hierna fietste ik een klein stukje terug naar Gasterij Nieuw Westert waar we heerlijk hebben geluncht, in het zonnetje hebben gezeten en gespeeld. Hierna nog een klein stukje naar Stayokay Egmond waar we een prima kamer hadden. Wat ruimer dan de vorige Stayokay. ipv 2 stapelbedden hadden we nu 1 stapelbed en 2 bedden naast elkaar.
Nog even lekker gespeeld, gewandeld en lekker gegeten. De kinderactiviteit (disco) was niet zo geslaagd voor onze meiden, dus daarna lekker naar de kamer. Het was weer een mooie dag!

Totale afstand: 23 + 41 + 22 = 86 kmdag3

@ woonthier


Saskia - Mama van 2 mooie meiden van 6 en 3 - Labrador Benco - muziek - watersport - haken - Wandelen - Hardlopen! #sterkzijn !
Follow Me on Pinterest
Categorieën
Archief
Reading Challenge

2019 Reading Challenge

2019 Reading Challenge
Saskia has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide