Archive for the ‘Wandelen’ Category

Leuke links

https://brainstormgear.com

Gezien in het blad Bicycling.
Super leuke fietskleding.
Mijn persoonlijke favoriet van dit moment is denk ik deze, van Cookiemonster.
Hoewel die rode M&M ook wel tof is…
Curly_Cookie_-_Front_and_Back_1024x1024Walkofwisdom.org
Een moderne bedevaart, gewoon in Nederland.
Vier tot acht dagen lopen met telefoon en internet uit om na te denken over je leven en plaats in het grotere geheel. 
We hebben het startpakket besteld, en mijn moeder en ik hopen binnenkort een eerste etappe te lopen. Later meer…

52Challenge.nl
Een blog over de challenges in het dagelijks leven. Ik lees en leer daar over sporten, voeding en gezondheid. Ook de #12medaillesin12maanden challenge vond ik daar. Tijdens de afgelopen vierdaagse volgde ik Marijke, die haar eerste vierdaagse liep. Ik volgde ook haar instagram-stories en dat was erg leuk.

ALSdantoch
Garmt nam deel aan het programma Liefde voor later, gepresenteerd door Anita Witzier.
Ik lees zijn blogs, en heb diep respect voor hem, zijn vrouw en dochter.

Viavierdaagse
Ooit wil ik de vierdaagse lopen. Met Via Vierdaagse krijg je een goede begeleiding. Ik ben me er een beetje in aan het verdiepen. Leuk klusje voor van de winter!

Swanandstork
Deze link kwam ik op vakantie tegen. Ik vond het ‘run mom run’ shirt erg leuk ;) Verder hebben ze ook hele leuke shirtjes! En als ik dan toch ga bestellen… dan gelijk eentje met Girlpower voor mama mee!

grlpwr

 

Avondvierdaagse!

Dit jaar was de vierde avondvierdaagse die ik (mee) organiseer.
Dinsdag begon met heel, heel erg slecht weer! Ik deed organisatorische dingen, maar Emma en Gijs liepen wel. Zó stoer!
Lieke bleef lekker bij mij, en viel op mijn schoot in slaap.
We hadden minder deelnemers dan andere jaren, maar de reden was duidelijk…

klein

Woensdag was het weer gelukkig beter. Er was voor mij niks te doen, dus mocht ik lekker meelopen! Voor we vertrokken had ik nog wel een gesprek met iemand van de grote A4D organisatie van onze regio. Was een leuk gesprek!  Lieke was mee in de drager. Leuke dagje!
18951081_818725838284977_1122178244366229391_n
Donderdag kon ik weer meelopen. De ijsjesdag was het vandaag. We hadden vandaag twee sponsors die een ijsje uitdeelden. Emma vond het niet erg!

IMG_4061

 

Vrijdag is organisatorisch altijd een grote uitdaging. Er moet veel gedaan worden, de muziek komt en de medailles worden uitgereikt. Gelukkig lukte alles dit jaar weer. Was voor dit jaar de eerste dag ons leerpunt (en ging het goed!) gaan we volgend jaar voor de vrijdagavond. Hoe kunnen we de chaos die er nu was voorkomen?!
Ik liep dus niet mee, maar ik hoorde dat Emma, Gijs en Lieke zich uitstekend vermaakt hebben onderweg.

Ook met de muziek ging alles goed. We hadden een andere drumband dan eerdere jaren, maar we zijn zeer tevreden! Onderweg kwamen we langs een ‘feestje’ in het plaatselijke restaurant, en daar bliezen ze lang zal ze leven. Geweldig!

IMG_5294

IMG_5295
De medailles zijn uitgereikt, de meeste spullen weer opgeruimd. Nog even nagenieten en foto’s kijken van de leuke dagen. Binnenkort moeten we ook nog even evalueren. Er zijn wat punten waar ik het wel over wil hebben. De komende weken loop ik nog wel dingen te bedenken voor volgend jaar. Dat zwakt weer af, en in januari beginnen we weer met het organiseren van de 5e avondvierdaagse. Een jubileumjaar, dus we willen er een feestje van maken!
IMG_5301

NAS Wandeling Leimuiden

Tweede Pinksterdag was de N.A.S. wandeling in ons buurdorp. N.A.S. blijkt een wandelvereniging. de NAS was een ‘bloeiende wandelvereniging uit de jaren ’60 en ’70′. en NAS blijkt te staan voor Na Arbeid Sport.
Die wandelvereniging is nieuw leven ingeblazen met nu  N.A.S. loopt weer.
Mijn moeder wilde het wel proberen, 12,5 km. Dus zo gingen we samen ‘Op een Mooie Pinksterdag…’
IMG_5202
Het eerste stuk ging richting ons eigen dorp. En zo waren we na een minuut of 25 lopen weer bijna thuis ;)
Uiteraard gingen we door. Klein nadeel wel hoor, als je precies weet waar je heen moet. Zeker het eerste stuk was bekend terrein. Maar vooral gewoon heel leuk en heel gezellig met mijn moeder. Na een kilometer of 6 waren we bij de eerste post. We werden goed verzorgd met thee of koffie en iets lekkers.
Daarna vervolgden we onze weg door Langeraar,
IMG_5205
Wel leuk, want hier kom ik eigenlijk nooit lopend. (binnenkort een keer hardlopend denk ik!)
Het was erg gezellig en er vast voldoende te zien en te kletsen. Na de Generaal van Merleweg (leuke naam vind ik dat altijd, en nu googelde ik ‘m!) Was er weer een post waar ik ‘wat lekkers’ oversloeg en gewoon een slokje drinken nam.
We wandelden weer verder. Door Bilderdam kom ik nog wel eens op de fiets, en in januari kwam ik er hardlopend maar toen had ik geen tijd om rond te kijken.

IMG_5209Nu wel! En we zagen een Hihahut, een hoop pruttelbrommertjes en drie keer een tweespan met wagen. Prachtig!
Inmiddels waren we er bijna, en na een kilometer of 13 ontvingen we een mooie gerbara (mijn lievelingsbloem!)
Het was erg leuk om mee te doen. Het was leuker dan ik verwacht had. Zo lopend zie je veel meer onderweg, en het is leuk om ergens lopend te komen waar je normaal alleen fietsend of met de auto komt.
En het was erg gezellig met mijn moeder, zonder de kinderen ertussendoor.

Ook kwamen we wat bekenden tegen onderweg. Mensen die je niet zo vaak ziet, en die nu ook meelopen. IMG_5212

Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar!

FullSizeRender

 

Oer-IJ Expeditie

Op Hemelvaartsdag was het zover. Mijn eerste 15 km wandeling. De Oer-IJ Expeditie. Ik ging samen met Diana.
Voor haar ook de eerste keer zo ver. Ik had al 14km hardgelopen, maar zo ver gewandeld nog nooit. Het beloofde een mooie dag te worden, dus om kwart over acht stapte ik in korte broek in de auto. IMG_4867 Na een uurtje kwam ik (via de toeristische route…) aan in Castricum, en we konden eigenlijk gelijk starten. Het leek niet zo heel druk en de route stond prima aangegeven. Het was lekker weer en we liepen heerlijk in het zonnetje door de polders. Onderweg waren er verschillende gidsen die desgewenst dingen uitlegden over de omgeving. Wij kozen er voor om lekker door te wandelen. Ineens liepen er veel mensen voor en achter ons, en werden we aan alle kanten ingehaald. Waar kwamen die mensen dan vandaan?! IMG_4873 Na 6km kwamen we bij een stempelpost. Hier was het erg gezellig en kregen we water en wat lekkers. Er was veel te beleven en te zien hier. Maar we moesten door ;) Bij 11 km kwamen we bij een verrassingspost. Daar hadden ze limonade en (heel veel verschillende) snoepjes. Vooral Diana was heel blij met even zitten hier, ze was wel moe ;)
Nog 4 km te gaan! Het werd hier weer wat drukker om ons heen, er was genoeg te zien.
Inmddels was het ook een stuk warmer geworden.
We maakten nog even een blije selfie voor de thuisblijvers!
IMG_4897

De laatste kilometer was gedeeltelijk door het zand, dat was helemaal heftig.
Maar uiteindelijk kwamen we tóch bij de finish en kregen we een Oer-IJ munt…

Diana schreef dat ik haar er de laatste kilometer(s) doorheen heb gesleept. Fijn dat dat gelukt is ;)
Ik merkte aan haar dat ze het zwaar vond, maar we hebben het gered, 15 km wandelen in de warmte!

Na de finish aan de welverdiende appeltaart!

IMG_4905Het was leuk om te doen, zeker voor herhaling vatbaar wat mij betreft!
Het was een goed georganiseerd evenement, we werden goed verzorgd en de routes waren duidelijk. Ook stonden er veel verkeersregelaars, helemaal top!
2e Pinksterdag en 2 juli zijn hier wandelingen in de buurt. Het lijkt me leuk om daar ook aan mee te doen. Ik ben benieuwd op welke plekjes we dan komen!

 

Spionagestage – En van je hela, hola….

Afgelopen week liep ik mijn eerste avondvierdaagse.
Een aantal jaar geleden verzon ik dat het misschien leuk was om een avondvierdaagse te organiseren in ons dorp. En dit jaar organiseren we de vierde! Heel Rijnsaterwoude Wandelt!

Maar een vierdaagse zelf wandelen had ik nog nooit gedaan! (en met mij nog meer bestuursleden) En zo kozen we de avondvierdaagse van Alphen om mee te lopen. Lekker dichtbij, prima te doen. Hier zijn véél meer lopers dan bij ons.
We waren wel benieuwd hoe zij met bepaalde ‘zaken’ omgaan. We hoopten veel te leren.
Afgelopen week was het dus zover.
We kozen voor de 5 km. Elke avond starten om half 7.

Maandag – 5,23 km

Het miezerde  een beetje. Vooral voor de start. Door de warming up duurde het allemaal wat langer voor er gestart kon worden. Jammer als je dan in de regen moet staan… Lekker rondje gelopen, met halverwege een appeltje. Je eigen tempo lopen zit er niet in omdat het zo druk is. Op sommige plaatsen moest je op elkaar wachten met oversteken. Dat was wel jammer.
Veel rennende kinderen, ondanks dat het verzoek van de organisatie er was om te wandelen.

IMG_4565

Dinsdag – 5,14 km

Vandaag gingen we door Avifauna. Leuk! Onderweg (weer) een appeltje en daarna over smalle stoepjes waardoor we de laatste 1,5 – 2 kilometer echt slenterden.
Er was een verzoek van de organisatie gekomen om niet te rennen, bij de groepen te blijven en de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Onze observatie van gisteren klopte dus wel.

IMG_4623

Woensdag – 6,44 km

Naar het Archeon. Helemaal leuk! Voor de start een … appeltje en in het Archeon een ijsje. Ik kwam op plekken in Alphen waar ik nog nooit geweest was, en het bestaan niet af wist. Wel heel leuk! Het was warm, maar wel te doen. Door alles wat er te zien was merkte ik niet zo dat het verder was dan 5km. Gewoon lekker gelopen!
IMG_4680

Donderdag – 4,57 km

De laatste avond. Iedereen was uitgelaten, het weer was prima en we zouden een rondje door Kerk en Zanen lopen. Daar moesten we wachten tot iedereen op het grasveld was. Een ijsje en limo voor de kinderen en daarna met 3 fanfares naar de finish. Wij liepen vlak achter de eerste fanfare. En die klonk prima ;) We hadden zelfs supporters! Leuk en lief dat ze er waren.

IMG_4750

We hebben best wat geleerd deze avondvierdaagse. Hier lopen zóveel mensen mee, sommige dingen kun je niet voorkomen  / ondervangen. Dan moet je toch maar uitgaan van de goedheid van de mensen. En ik denk dat dat ook makkelijker kan bij zoveel deelnemers en een groter budget.
We leerden onder andere ook dat we het zo slecht nog niet doen in ons kleine dorpje ;)
We zijn voornemens om volgend jaar ergens anders mee te gaan lopen. Onze spionagestage noemde een van de bestuursleden het. Leuk!

Ik had best wat last van mijn spieren en benen de afgelopen dagen. Voor door het slenteren, maar vast door het hardlopen en de trainingen. 5 kilometer lopen op je eigen tempo is wat anders dan 5 kilometer lopen met nog 1800 anderen. Die spierpijn had ik niet verwacht. Als ik eenmaal weer liep dan ging het weer, maar soms opstaan… pfffff. Hopelijk ben ik zondag weer prima hersteld voor de 10 van de Leiden Marathon…

Vandaag vergaderen we weer voor onze eigen avondvierdaagse. Er moet nog veel gebeuren, maar we hebben er weer veel zin in!

IMG_4746

Klaar? Wandelen maar!

Voor het vierde jaar organiseer ik (met anderen!) de avondvierdaagse in ons dorp.
Ikzelf heb echter nog nooit een avondvierdaagse gelopen. En daar gaat binnenkort verandering in komen!
Half mei loop ik, met de andere organisatoren van onze avondvierdaagse, mee in Alphen.
4 avonden 5km. Makkie. Denk ik.
(niet vergeten dat ik de zaterdag ervoor 5km loop bij de zeebodemloop, en de zondag na de A4D loop ik 10km bij de Leiden Marathon…)

Ik ben heel benieuwd hoe het is. Een avondvierdaagse lopen. Ik hoop dat we er veel kunnen leren voor onze eigen avondvierdaagse!

a4d

@ woonthier


Saskia - getrouwd - Mama van 2 mooie meiden van 4 en 1 - Labrador Benco - muziek - watersport - haken - fotograferen - Hardlopen! Hopelijk #saskiaruns151017!
Follow Me on Pinterest
Categorieën
Archief
Reading Challenge

2018 Reading Challenge

2018 Reading Challenge
Saskia has read 0 books toward her goal of 20 books.
hide