Archive for the ‘Dansles’ Category

Afdansen jaar 5

Gisteravond hebben we de diploma’s opgehaald en onze cijfers bekeken, en het zijn cijfers waar we trots op kunnen zijn!


afdansen-jaar-5

De punten en…

Gisteravond hebben we onze dansdiploma’s opgehaald.

We zijn geslaagd waren wisten we al, maar over de cijfers zijn we erg tevreden!

afdansen-jaar-4
* De cijfers van jaar 3
* De cijfers van jaar 2
* De cijfers van jaar 1 zijn nooit gepubliceerd op de blog omdat we toen nog ‘in het geheim’ dansten. Dit omdat het feit dat we kónden dansen een verrassing was voor de familie op onze trouwdag.

En nu… Op naar jaar 5! Gijs gaat toch mee!!

img_6571

Afdansen 2010

Ondanks de rugpijn zijn we gisteravond tóch gaan afdansen.
Ik had ‘s morgens nog met de dansschool gebeld met de vraag of er nog een alternatief voor ons was.
Heel misschien kwam er inderdaad nog een derde datum, en dan eind augustus, begin september. Tsja, en daar-ergens zijn wij ook op vakantie. Dat risico durfde ik dus niet te nemen! Ibuprofen erin en extra paracetamol en we gingen het toch proberen.
En eigenlijk ging het bést goed. Alleen het draaien enzo in de Cha-Cha was wat pijnlijk. De ballroomdansen gingen zowiezo goed, en bij de latin had ik wat meer last van mijn rug.
De jury-meneer heeft iets van 2 minuten om te beoordelen, dus je danst elke dans ook ongeveer 2 minuten. Hoewel ik bij sommige dansen 2 minuten langer vond duren dan bij andere…
We vreesden wat voor de Tango, daar hadden we net een lang nieuw stuk in geleerd. Maar dat ging goed! En met de mambo ging ook best goed, alleen bij de Jive moesten we even érg goed nadenken. Voor het examen kun je alle dansen nog even oefenen, en dat was wel prettig ook! Afgelopen woensdag wílden we gaan oefenen, maar dat ging niet vanwege de rugpijn.

Gelukkig zijn we geslaagd voor jaar 4 (goud is dat volgens mij) en is alle moeite niet voor niks geweest ;)
(vorig jaar dacht ik dat we goud dansten, maar toen kregen we ‘zilver ster’)
Hieronder de foto’s, de filmpjes moet ik nog bewerken, die komen dus nog.
Vanaf volgende week woensdag kunnen we de diploma’s ophalen, op de cijfers moeten we nog even wachten.

Het weekend!

We hebben ons weer prima vermaakt dit weekend! Het weer was heerlijk, dus daar heeft het niet aan gelegen.
Vrijdag overdag hield ik me een beetje rustig omdat ik niet helemaal fit was. Wel ging ik ‘s middags op de fiets naar mijn leerling, toch alweer ruim 7,5 km.
‘s Avonds gingen we op zoek naar een nieuw tuinbankje. Donderdagavond waren we door het oude bankje gezakt. We konden helaas niks vinden bij de Intratuin of de bosrand.
Zaterdagmorgen zetten we onze zoektocht voort bij Suidgeest.
Daar vonden we een mooi loungebankje! Hij kon ‘s avonds nog bezorgd worden!
We deden nog wat boodschappen in het winkelcentrum en reden daarna weer naar huis.
Na de lunch begon Gijs aan het aanleggen van een nieuw- sneller- netwerk in huis.
Even voor vieren kwamen ze het bankje brengen, en daarna vertrokken we naar El en Al én de twee kleine mannen om lekker te gaan BBQ-en.
Het was erg gezellig, en ook de mannen waren super! Ik kreeg de uitdaging om een van de mannen eten te geven, en daarna te helpen in bad doen. Helemaal super vond ik dat ;)


tuinbankje

Zondagmorgen hebben we een eind gewandeld met Benco en daarna lekker gerommeld in huis. Gijs maakte het netwerk af (gelukt!) en Saskia rommelde weer wat met e-books.
Voordat het ging regenen zijn we nog met Benco naar de dijk gegaan. Hij heeft niet echt geleerd van zijn avontuur van vorige week, want hij viel weer van de beschoeiing af het water in… Nu gleed hij erin, dus niet zijn koppie eerst. Hij was ook minder geschrokken dan vorige keer maar.. ik zonder mijn camera :(
Bij de Braassem aangekomen waren er nog meer honden, waar hij mee kon spelen. Hij ging wel met ze mee het water in, maar zwemmen deed hij niet.
Thuisgekomen hebben we hem lekker afgedroogd en heeft ‘ie een poos liggen slapen.

‘s Avonds was er een extra dansles, zodat we nog even goed konden oefenen voor het afdansen over een paar weken! Het viel niet allemaal mee, maar aan het einde van de avond konden we ons alles weer herinneren ;)

Ook kregen we zondag een mailtje van de nationale tuinweek. Bij aankoop van ons bankje hadden we een aantal bonnetjes gekregen met een code erop. Die moest je invoeren op de website. We hebben een zomerabonnement op een tuin tijdschrift gewonnen. We mochten kiezen uit home and garden of Tuin en Co. Ik denk dat ik de eerste kies!

Het weekend was al weer veel te snel voorbij :(

Photobucket Photobucket

Bijna…

Nog even over 1 april... op het forum stond dat 1 iemand er stond met haar hond… ze had het topic verder niet gevolgd…
Gijs had zijn collega in de maling genomen door de batterijtjes uit het toetsenbord te halen. Hoe flauw! (ze had de dag ervoor gezegd dat ze zo’n ENORME hekel aan 1 april had…)

De afgelopen dagen waren behoorlijk druk hier in huis! Vooral ik sjeesde van hot naar her. Even naar de garage met de auto na een lullig ongelukje met de buurman en zijn motor, boodschappen doen, spelen met Icarus, twee keer trainen met Benco, lesgeven, zingen, pianospelen, hond uitlaten, waaaah
De training dinsdagavond was best aardig. Alleen weet ik nog niet of wij daar blijven. Ik zag een man een aantal keer zijn hond naast zich zetten waarbij hij de hond aan zijn oor en nekvel pakte. De hond piepte er helemaal van! Ik vond het zo zielig! Ook werd er daar gewerkt met slipkettingen. En die werd mij ook geadviseerd. Tenzij ik er tegen was. Ja dus. Bijna nergens ‘mogen’ die dingen nog!
Op het Labradorforum werd gezegd dat er soms best een machocultuur is in de jachtwereld. Nou, als dit macho is :S We gaan er nog even over denken dus! Inmiddels ben ik wel aan het kijken naar iets of iemand anders..
Woensdag trainden we weer op het terrein van de Alphense Hondenclub en ook daar hebben we weer van alles geleerd.
Het lijkt wel of Benco steeds meer naar mij toetrekt. Wel leuk vind ik dat!
Woensdagavond op dansles begonnen we met de Passo Doble. Een hele mooie dans, maar ook moeilijk! Het ingewikkelde nieuwe stuk in de Tango hebben we inmiddels beter onder de knie. Jaar 4 is best lastig ;)
Donderdagochtend ben ik nog lekker naar de schoonheidsspecialiste geweest, heerlijk was het weer!


easter

Vandaag is het nog even een drukke dag, en daarna kunnen we wat meer zelf plannen.
Ik ga (vroeg!) boodschappen doen bij de AH-XL in Hoofddorp, en daarna nog even de stad in. ‘s Middags zing ik in Langeraar bij de kinderkruisweg en ‘s avonds speel ik met Icarus op de voorspeelavond. Dat zal helaas het eerste en laatste optreden van Icarus zijn, erg jammer! Een van de violistes (de drijvende kracht wel) moet stoppen vanwege problemen met haar handen en polsen. We spelen twee stukken uit de Mattheus, en nog twee andere stukken (lustige reiter en die Puppebegräbnis) Met viool, cello en dwarsfluit dus.

Zaterdag gaan we nog even samen de stad in en beginnen we met de eerste voorbereidingen voor de paasbrunch op maandag. Zondag gaan we daarmee verder, maar eerst ‘s morgens naar jachttraining.
En maandag komen mijn ouders, Gijs zijn moeder en zus en zwager hier gezellig lunchen/brunchen.
Genoeg te doen dus!
Dit jaar moeten we ook zelf de eitjes verstoppen..


vrolijkpasen

dit is dus NIET Benco he.. die is bruin…
en ook niet ons konijntje.. die is nog heel ;)

Woensdag

3 februari2010

Gelukkig was het weer aanzienlijk beter dan dinsdag. Een lekker zonnetje en weinig wind!
‘s Morgens heb ik boeken uitgezocht. Een hele stapel heb ik bij Bol.com neergezet om te verkopen.
Een aantal boeken doe ik niet weg, die wil ik graag bewaren. Andere boeken weet ik van dat ik ze nooit meer ga lezen, en die staan nu bij Bol.
‘s Middags heb ik ringtraining gedaan met Benco. We zijn nu aan het oefenen met ‘staan’. Dat gaan we de komende 2 weken doen, en dan gaan we weer verder.

Ook heb ik voor het eerst stoofpeertjes gemaakt met het recept van puursan
Ze moeten nog afkoelen, maar nu al zijn ze heel lekker!

De dansles was een klein drama. Het nieuwe stuk in de Tango kenden we uiteindelijk wel, maar echt soepel gaat het nog niet. Ook over de rest moesten we soms even nadenken. Volgende week weer verder!

Van Harriet kreeg ik de beautiful blogger award. Dankjewel!

beautiful_blogger

De regels zijn:
♪ Bedank de blogger die je de award heeft gegeven.
♪ Zet de award op je blog.
♪ Link de persoon die je heeft genomineerd.
♪ Deel 7 “interessante” feitjes over jezelf.
♪ Nomineer 7 andere bloggers.

De 7 feitjes
♪ Ik ben enig kind.
♪ Ik lustte vroeger alleen boontjes bij Opa uit de groentetuin. Mijn ouders vertelden dat alle
boontjes bij Opa uit de tuin kwamen. Ook als ze bij mijn vader uit de tuin kwamen. Nu eet
ik ze graag. (behalve tuinbonen)
♪ Ik vroeger altijd een kat wilde. Dat mocht niet van mijn vader, en Gijs vond het ook niks.
Nu hebben we een hond en een konijn ;)
♪ ’Ik kijk graag naar ‘medische programma’s’ Omdat ik ’s avonds werk kijk ik ze vaak op
uitzending gemist.
♪ Hier in huis brandt deze dagen een kaarsje.
♪ In mei gaan we een weekje samen weg naar Easterwood.
♪ Ik mijn schoonvader helaas nooit heb leren kennen omdat Gijs zijn vader ruim 12 jaar
geleden overleden is.

Volgens mij heeft iedereen ‘m al gehad, die award. Als je hem wilt ‘hebben’ voel je vrij om hem hiervandaan te ‘pikken’.

Vandaag ga ik weer wat met Benco doen, en verder gewoon lekker werken! Vorige week heb ik mijn leerlingen van donderdag niet gezien omdat ik ziek was,
ik heb er in ieder geval weer zin in!

Time Flies

En zo is de eerste werkweek na onze vakantie alweer bijna ten einde!
Niet dat we nu niks meer te doen hebben hoor, dat is zeker niet zo.
Woensdag bestond uit Accodeonles, hondentraing en ‘s avonds dansles. De eerste dansles hadden we gemist vanwege de vakantie. Ze hadden niets nieuws geleerd. Dat begon gisteravond. Een heel nieuw deel leerden we in de Tango. Best een lang deel, dus veel passen. Uiteindelijk lukte het, maar of we het volgende week nog weten…
Tijdens het dansen viel ineens het licht even uit. En binnen een paar seconden ging het weer aan! Gelukkig maar, want in andere delen van Alphen was er een paar uur een stroomstoring geweest!
De rest van de les hebben we lekker gedanst!
Vanmorgen kwamen 2 mannen van Liander onder de vloer gluren. Er was een leiding die er wat verontrustend uitzag bij ons in huis, dus hadden wij hen gebeld. Er bleek gelukkig niks aan de hand, het was een loze leiding.
Omdat ze eerder kwamen dan gepland had ik een hele lange ochtend, en ben ik lekker met Benco naar het strand geweest. Hij heeft wat gespeeld met andere hondjes, en kwam zich steeds netjes weer bij me melden. Heel knap!

bencostrand
Vanmiddag heb ik wat gerommeld in huis en wat zitten lezen. Van 4 tot 5 heb ik lesgegeven,
en vanavond hebben we lekker gezongen met Spirit.
Ook maakten we foto’s voor een flyer van het koor.
img_4426
Vandaag vermaak ik me ook weer prima. Naar de fysio, boodschappen doen, lesgeven en ‘s avonds Shantykoor.
Van het weekend doen we ook weer van alles leuks, maar daarover later meer!

Afdansen jaar 3

Gisteren was het zover, na een jaar goed oefenen moesten we afdansen.
De cursus zelf was al een week of 6 geleden afgelopen, en tussendoor was er nog 1 extra dansles.
Het ging op zich best goed, ware het niet dat we bij de Ballroom – dansen 2 keer werden ‘aangedanst’ door een ander paar (ja, door 2 keer hetzelfde paar!)
Ik was wel pissig, vooral ook omdat er geen sorry vanaf kon.
We zijn geslaagd, en dachten met de hakken over de sloot.
Tot ik vandaag de cijfers zag…
Zilver ster:

  Gijs Saskia
Ballroom    
Engelse Wals 7 7,5
Tango 7,5 7,5
Quickstep 7,5 7,5
Latin    
Cha-Cha 7,5 8
Rumba 7,5 8-
Salsa/Mambo 7,5 7,5
Jive 7,5 8-
Samba 7,5 7

Hier staat de beoordeling van vorig jaar.


Rustig aan

Gisteren na het lesgeven belde de Buuf, of ik even op de meiden wilde passen. Zij moest met spoed met haar paardje naar de dierenarts. Het was een gezellige middag met Eke en Nikki! We zijn naar de geitjes geweest, en dat was helemaal prachtig. Om half 6 kwam Buum weer thuis, en ging ik weer naar ons eigen huis. Het was super om even bij de meiden te zijn!
De dansles gisteravond was weer leuk! Niets nieuws geleerd, maar wel alles weer eens goed herhaald!

Vanmorgen werd ik wakker met buikpijn, en tot ik moet werken houd ik me maar even rustig. Ik ben een beetje aan het scrappen,
en kijk bij Veronica naar de uitzendingen van Down met Johnny.
Vanmiddag en vanavond moet ik werken.
Helaas belde de Buuf net dat het paard het niet gehaald heeft. Dat is wel weer erg vervelend!
Morgen ga ik met mijn moeder naar Paper and Pictures. Zij openen een nieuwe winkel, en dit weekend is het daarom feest daar!
Daarna gaan we vást nog ergens naartoe, maar dat hebben we nog niet verzonnen.

Zaterdag overdag gaan we waarschijnlijk naar de bieb.
Zaterdagavond en zondagmorgen moet ik twee keer zingen bij een palmpasenviering in de kerk.
En daarna?
Ik denk lekker buiten zijn en genieten van het mooie weer!

lammetje

Americain Party

Vanavond is de jaarlijkse Americain Party van onze dansschool. Van onze groep gaan er (helaas) maar een paar naartoe, maar wij vermaken ons wel. We kennen ook mensen uit andere jaren, dus gezellig wordt het toch wel!
Iedereen ‘moet’ iets lekkers maken om mee te nemen, en ik heb ‘natuurlijk’ cupcakes gemaakt.
Vanillecupcakes gedecoreerd met marsepein, en cupcakes met chocolade – pistache met vanille botercreme.
Hieronder een foto van het resultaat!

Collage cupcakes dansschool GOED

@ woonthier


Saskia - Mama van 2 mooie meiden van 6 en 3 - Labrador Benco - muziek - watersport - haken - Wandelen - Hardlopen! #sterkzijn !
Follow Me on Pinterest
Categorieën
Archief
Reading Challenge

2018 Reading Challenge

2018 Reading Challenge
Saskia has read 0 books toward her goal of 20 books.
hide