Archive for the ‘12 medailles in 12 maanden’ Category

12. En nu?

En zo hing ik vorigr week de 12e medaille van 2017 aan mijn ‘rekje’ #12medaillesin12maanden is gelukt. Want die van de avondvierdaagse in Alphen en die van de wandeling in Castricum hangen er niet bij.

De hashtag #saskiaruns151017 kan ook in de virtuele prullenbak, want die datum is voorbij. Ik liep, maar niet wat ik graag wilde lopen.
En nu? Van mijn fysiotherapeut kreeg ik de ‘opdracht’ om minimaal 2 weken niet te lopen en af te wachten hoe mijn been dan zou voelen.
Daar is er nu eentje van om, en over het algemeen gaat het prima, heb ik nergens last van.
Maar er zijn ook momenten dat ik mijn been wel voel.
De 2 weken zitten er nog niet op, dus geduld!
Het is fijn om even geen druk te voelen en te moeten lopen.
En je voelt ‘m misschien al aankomen… ik mis het lopen!
De afgelopen week al een aantal keer dat ik best even wilde gaan, even nadenken en mijn hoofd leegmaken.

Ik houd me in, loop even niet en luister naar de fysiotherapeut.

De inschrijving voor de Zandvoort Circuit Run kwam voorbij. Vorig jaar riep ik dat ik daar graag de 12 wilde lopen, maar ik wacht nog even met inschrijven…

Als mijn blessure weg is kan ik naar de volgende hashtag…

#saskialooptdehalve ?
#saskiarent ?
#opwegnaardehalve ?
#saskiagoeshalf ?
#saskiavsdehalvemarathon ?

Ik ga er nog even over nadenken! Ik mag toch nog niet hardlopen…

blog11

Dam tot Damloop 2017

“Ik durf niet” Was wat ik kort voor we weg moesten naar mijn maatje appte. “Welja joh” was het antwoord. En zo stapten we in de auto op weg naar Amsterdam. Het plan was best goed. Afgezet worden aan de andere kant van het IJ, overvaren, kleding inleveren, startvak, klaar. Dat klonk makkelijker dan het was, want hier en daar waren er wat wegen afgesloten, zei de TomTom iets anders of mochten we niet verder. Ergens uitgestapt, stukje gelopen, op de boot gesprongen en toen waren we bij het Centraal Station. Even zoeken, kleding inleveren (precíes op tijd), langs een dixie en daarna naar het startvak. Precies 4 minuten voor de start stonden we in het startvak. Nét op tijd, de adrenaline gierde in ieder geval alvast door mijn lijf.
dtd4

1 – 3 km

De IJtunnel. Die kenmerkte de eerste kilometers. “Wat een ding joh!”Heb ik nog gezegd. Eigenlijk nooit geweten dat die tunnel zo lang is. Nou ben ik er echt niet zo heel vaak doorheen gegaan, maar hij was in ieder geval langer dan ik dacht. Het was er knap warm binnen, en de trommelaars vooraan maakten een hoop kabaal. Wat in het begin nog echt klonk als muziek, verderop was het vooral een soort gedreun wat je hoorde. Een beetje angstaanjagend wel. Het was best een steil eind omhoog… En na een vlak stukje weer verder omhoog….

4 – 6 km

“Ik ga het niet halen” Riep ik hier ergens. Maar doorlopen dus. Zijn we al bij 5? (volgens mij) Tussen 5 en 6 km was een waterpost. Lekker! Even drinken en even wandelen. Ik had inmiddels best wel last van mijn been gekregen.

6 – 10 km

Hier ergens bedacht ik me dat ik graag bij de 8km wilde zijn. Dan waren we op de helft, en gingen we aftellen. Dat stemde gunstig. Uiteindelijk kwamen we bij 8km, kort daarna werd er fruit uitgedeeld, ik liep nog een klein stukje alleen en na wat hard werken en pijn in mijn heup / been waren we bij 10 km.
Volgens mij liepen we op een mooi dijkje met aan beide kanten huizen. (alleen elke keer die dijkjes op, pffff…)
Hier liepen twee mensen “dat pijn erbij hoort. Denk ik??” En “pijn is een emotie” Nou, weer wat geleerd maar ze hadden ook best mee mogen lopen om dat te kunnen beoordelen….

10- 12 km

10 km! Onder een mooie boog door langs de A9. Waar verteld werd dat dit een lang saai stuk zou zijn vond ik dat best meevallen. Er stond een bandje dat “The Lion sleeps tonight” speelde. Daar hadden we het over en ik bedacht dat dat best een leuk lied was voor de Ursulaband.
Van tevoren had ik gedacht dat ik bij 12 wel overtuigd zou zijn dat ik het zou halen. Die overtuiging had ik nog niet.

12 – 14 km

We zijn er bijna maar nog niet helemaal. Ik zag een bord ‘Zaandam’ staan. Zo dacht ik. Ik ben in ieder geval van Amsterdam naar Zaandam gelopen. Op het dijkje waar we liepen kreeg ik 1 enorme kramp in mijn rechterbeen. Gelukkig bleef het bij een en kon ik door.
Bij 14 moest ik toch wel overtuigd zijn dat ik het zou halen? Dat was ik inmiddels een klein beetje. Nog 2 km.dtd1

14 – 16,09km

We gingen door een enorm druk staatje, mensen die op de weg stonden en een soort haag vormden. Ik vond het maar irritant eigenlijk. Maar dat aangemoedigd worden vond ik dan wel weer heel erg leuk!
Er was me beloofd dat het einde van het parcours bergafwaarts zou zijn. Maar of dat ook echt zo was?! In ieder geval moesten we nog 1 brug op. En toen, op een kilometer van de finish, was ik er eindelijk van overtuigd dat we het gingen halen.
Kort voor de finish zagen we Gijs en de kinderen, ik werd erheen ‘geduwd’ en daarna gauw weer door. Eindsprintje naar de finish. Yes! Gehaald! dtd5

Na de Finish

Ik werd ‘opgevangen’ door René, en er was iemand van de organisatie die gelijk bij ons stond. Hij duwde twee sponzen in mijn nek en vroeg hoe het ging. Dat water in mijn nek was koud, maar ik heb nooit last gehad van een nat shirt. Dat was allemaal verdampt denk ik.
We kregen een medaille, en moesten nog wel een eindje lopen naar onze tassen. Dat was wel lekker, maar nét even te ver.
De tassenservice was super geregeld, er stond iemand bij die je hielp (Bij Cruijff lag alles op een enorme hoop en zoek het zelf maar uit)
Weer teruglopen op zoek naar onze fans en op weg naar het restaurant!
dtd3

 

 

 

We hebben lekker pizza gegeten in Zaandam, van tevoren gereserveerd.
Ik voelde me alleen niet top, had erg veel last van mijn darmen. Wist dat ik wat moest eten en heb dat ook gedaan, maar had eigenlijk nergens trek in.

dtd2 Het toetje sloegen we daarom ook over en gingen naar huis.
Daar werd de buikpijn uiteindelijk minder, heb ik lekker gedoucht en ben in bed gekropen. Nog even een colaatje gedronken en na Heel Holland Bakt lekker slapen!

Wow! Ik heb gewoon 16,09 km hardgelopen. Het was een zware strijd met best veel pijn in mijn been.
Wat een eind! Langzamer als dat ik gehoopt had, maar met pijn dus.
Nu eerst herstellen, en dan kijken hoe en of ik verder ga.

Ik heb inmiddels uitgezocht dat het startbewijs van de halve ook omgezet kan worden naar 8 km. Afhankelijk van hoe het gaat en hoe ik me voel loop ik dus de halve of 8 km op mijn verjaardag. En die halve die komt dan nog wel eens.
Want met zoveel pijn lopen is echt geen feestje. En bovendien slecht voor mijn lijf…

dtd6

Eerste en laatste trainingsweek..

Voor de Dam tot Damloop…..
Zei ik half april nog “Oh dat lukt makkelijk qua planning” en nu ineens is het al bijna.
En ben ik ook nog eens flink geblesseerd geweest.
Afgelopen week liep ik 8 – 10 – 7 km.

blog1
En het ene moment dacht (en denk) ik: ik ga het gewoon proberen! En het andere moment: Ik haal het nooit we blijven thuis!
Mijn loopmaatje zegt vanaf moment 1 dat we gewoon gaan.
En zo schieten mijn gedachten van de ene naar de andere kant.

Het weer lijkt goed te zijn, ik hoor aan alle kanten dat het een enorm leuke loop is, overal wat te zien is langs de kant én ik zéker HEEL rustig moest starten omdat we direct door de IJtunnel gaan.

De fysio heeft me vandaag weer onder handen genomen, de kramp in mijn hamstring is gelukkig weg nu! Hopelijk zakt de rest van de pijn ook in de komende tijd.

Morgen een rustig dagje en dan zondag knallen.
Dat boek komt dit weekend zeker uit! blog3

Leiden Ladiesrun

klein4Ik mocht (bijna) weer hardlopen van de fysio, en al lang geleden had ik me ingeschreven voor deze loop. Dagen lopen twijfelen, en na de afspraak met mijn coach besloot ik om te gaan. Proberen kon altijd, wandelen kon ook. Op de site stond ook dat het vooral een funrun was, en ik hoopte dat ik niet de laatste loopster zou zijn.
We aten lekker pannenkoeken, waar de kinderen ook heel blij mee waren.
De start was om half acht en het zou een half uurtje rijden zijn. Leiden is hier niet zo ver vandaan, maar ik had werkelijk geen idéé in welke hoek ik het moest zoeken. (en nu, achteraf, weet ik eigenlijk nog niet waar ik precies was…)
Bijna niemand wist ervan dat ik zou gaan lopen, zelfs mijn ouders niet. Ik vond het allemaal nogal spannend.
klein1
Voor de start nog even naar het toilet. Maar 7 toiletten voor 1000 vrouwen is bést weinig. De rijen waren enorm. Gelukkig lukte het voor half 8. Ik stond vrij achteraan in het startvak, maar dat vind ik nooit erg. De eerste kilometer vond ik het echt nog spannend, daarna kon ik wat meer ontspannen gelukkig. Ik had toen ook een goed ‘plekje’ gevonden om te lopen. klein2 Wel was er iemand die steeds voorbij liep, dan weer wandelde, en weer voorbij rende. En dat dus echt 5 kilometer lang. Op een gegeven moment kreeg ik de neiging om te zeggen dat als ze wat langzamer zou rennen, ze gewoon door kon gaan en niet steeds hoefde te wisselen. Maar ik dééd het niet. Hoewel het me wel irriteerde, zeker de laatste kilometer.
Bij 2,5 km stond er een waterpost. Daar heb ik even gewandeld, en daarna ging ik weer.
Het was best gezellig onderweg, en zeker vanaf een kilometer of 3,5 ging ik meer mensen voorbij lopen. En echt hard ging ik zéker niet.
Ik had het parcours van tevoren wel bekeken, maar kon me niet zo goed meer herinneren hoe ver het nou was vanaf ‘het lusje’

Toen kwam het einde in zicht en kon ik nog even lekker doorlopen. (en werd voorbij gelopen door de eerste 10KM loopster die ging finishen….)

Het laatste stukje, langs de kaarsen en over de roze loper, was heel tof, en ik had nog iets over om een sprintje te trekken.
Na de finish een mooie medaille ‘met twee voorkanten’ en omdat ik één van de eerste 500 inschrijfsters was kreeg ik ook nog een leuke goodiebag. (veel papier, maar ook wel leuke hebbedingetjes en interessante informatie) klein3Het was een leuke loop om te lopen. Er stonden best veel mensen langs de kant en het was leuk om met alleen vrouwen te lopen. Aanrader voor volgend jaar. De 10km is twee keer hetzelfde rondje dus dat is misschien wat minder interessant.
En zo liep ik voor mijn tiende medaille.
Hopelijk blijft mijn heup en been het goed doen, en kan ik nu verder trainen. Maandag heb ik weer een afspraak met de fysio. Zes weken bikkelen! Spannend. Heftig. Maar ook zin in! (denk ik…)

 

Leiden Marathon – 10K

Het was alweer een tijd geleden, maar ik won 2 startbewijzen voor een afstand naar keuze bij de Leiden Marathon. Ik koos voor de 10km, en vroeg mijn tante mee. Zij heeft 2 halve marathons gelopen, dus dat moet vast kunnen ;) En ze wilde mee!

startbwijs

Zaterdag had ik met mijn moeder het startbewijs opgehaald in de Pieterskerk. Leuk om daar eens te zijn. We kochten beiden een flipbelt. Ik om mee hard te lopen (er zit geen zakje in mijn korte broek…) en zij voor haar insulinepomp. Nog even door de stad, lekker lunchen en fruit mee van de markt. (Parkeergarage Lammermarkt. Gouden tip wat mij betreft. Net nieuw!)
We besloten met de trein te gaan, want parkeren in Leiden op zo’n drukke dag leek ons nogal een uitdaging…. We bleken allemaal in dezelfde trein te zitten, dus dat scheelde weer zoeken. We zochten waar we onze bagage konden afgeven en zagen ondertussen de marathonlopers gaan. Die waren er al bijna! Super knap!
We kwamen uit in de Pieterskerk. Even omkleden, rustig naar (nog een gewone) wc en daarna spullen afgeven. Op naar de start. We waren veel te vroeg, maar er was meer dan voldoende te zien. We zaten prima.
IMG_4792
Om even voor half 3 nog even langs de dixi (neus dicht!) en daarna het startvak in. We stonden in het laatste startvak, dus voor we weg konden zou nog wel even duren. Een meneer stond zich druk te maken. Ja, en ik was ingelopen, en ik wilde knallen, en zo kun je toch nooit een snelle tijd lopen, als je zo lang moet wachten?! We hebben ‘m even uitgelegd dat er een chip achterop zijn startnummer zat, en dat de klok ging lopen als hij over de matten ging….
Na een minuut of 20 gingen wij ook over de start!

P1140242

1-3 km

Even zoeken. Kijken waar we kunnen lopen, waar we heen moeten. Plekje zoeken, tempo zoeken (veel te snel, achteraf….)
Die meneer die wilde knallen? Die haalden we hier in ;)

3-5 km

Zijn we nou nog niet bij het waterpunt? Wat is het warm! Manman, zijn we er nou nog niet? Is er al water?!

5-7 km

Jeej! Waterpunt! Sponzen, bekertje water. Even wandelen. Het eerste kraampje had water. Daarna alleen sportdrank, dat was wel jammer. De sponzen waren lekker verfrissend! (en leuk! Ik stopte er eentje onder mijn belt voor de meiden. Als ik ‘m zat was zou ik ‘m wel weer weggooien. Ik ruilde ‘m nog ergens voor een natte. Maar op de finish had ik er nog eentje, haha)
Ik zag de trainer van de loopgroep staan, er was hier sowieso veel te zien en te beleven. Leuk! Bandjes, muziek, (waar hálen sommige mensen de ‘muziek’ vandaan…)

7-9 km

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal…Dat PR zat er nog in. Als ik bleef lopen.

9-10 km

Ik had nog wat over, op weg naar een PR. Maar wat duurde het láng voor de finish er was. Nog een bergje, nog een bocht, pffff. Oh! Zijn we hier! He! daar is de finish! hèhè.
P1140244

Finish!

Eindsprintje! Finish! Daar stonden Gijs, de kinderen en mijn ouders. Volgens mij een PR. kort achter mij kwam mijn tante over de finish. Die had niet meer over voor een sprintje.
Er was ruimte hier, heel fijn! de ervaring is dat het vaak druk is na de finish.
Doorlopen voor de medaille (die ze omhingen, zo leuk is dat altijd!) water, een banaantje. Biertje had ook gekund maar dat deden we maar niet!
Op zoek naar de familie, onze spullen. De tassenuitgifte was hier super geregeld. Ingeleverd bij de Pieterskerk, ophalen ergens anders. Super! En ze werden bij je gebracht ;)
IMG_4797Het was een gave loop. Wel warm. Ik moet best wel wennen aan hardlopen met deze temperaturen. Ik wil graag op zoek naar een zonnebril. Misschien gaat dat beter dan met een petje op mijn hoofd.
Enthousiast publiek langs de kant, leuke bandjes en goede verzorging. Voor herhaling vatbaar! Hoewel de Nightrun me ook wel leuk lijkt om een keer te doen.

Blij, en zeker tevreden over de tijd. Sneller dan mijn eerste 10k die ik in januari liep! (en veel sneller dan die van maart bij de 20 van Alphen!)

IMG_4801

 

Zeebodemloop

Het begon met een theezakje…..
Een tijdje terug kon je bij Pickwick theezakjes laten maken met een vraag erop.
Dus ik vroeg Martijn of hij de zeebodemloop wilde lopen.
En zijn antwoord was ja ;)

En vandaag was het zover. Ik was best gespannen, omdat ik wist dat Martijn met zijn atletiek-verleden véél sneller liep dan ik.
Het was “we zien elkaar bij de finish” of “samen uit, samen thuis” waarbij ik sneller en hij langzamer moest lopen. We spraken af dat we wel zouden zien.
Al een paar dagen appten we heen en weer over het weer. Het zou precies tussen half 1 en 1 regenen…..
Maar niets was minder waar. Het zonnetje scheen en het was best warm.

IMG_4456

De starttijd was niet ideaal. Half 1. Inschrijven tot 12 uur dus daarna nog tijd genoeg.

het was een lekker loopje.
Wel een beetje warm plotseling, maar de organisatie had voor water en sponzen gezorgd, op 2 plaatsen zelfs!

1 – 3 km

In de eerste kilometer was het even zoeken naar loopruimte, maar dat was snel geregeld.
Wel kwam er iemand vlak achter me lopend, al stampend en nogal hijgend. Martijn was ik ff kwijt, en ik wilde degene die bij mij aangehaakt ook wel even afschudden. Een beetje aangezet en toen bleek Martijn weer achter haar te lopen en kwam weer tevoorschijn.
We hobbelden lekker door. Niet zo heel veel te zien onderweg. Af en toe wat publiek, maar verder bomen ;)

3 – 4 km

Ik had het ff zwaar. Het was best warm, ik had een lange broek aan. Stom. (ja. Gemekker. 2,5 week terug liep ik 14 km…)

4 – 5 kmIMG_4468

Laatste stukkie! Nog even náár de brug en de brug op. Voor een PR moest er nog wat gebeuren. Doorlopen dus!

En dat PR liep ik. Leuk! 2 seconden per kilometer minder dan mijn vorige PR. Lekker bezig!

Na de finish werd ik een beetje bibberig weer. Even zitten en wat rozijntjes eten ;) Daar ga ik van de week toch eens naar vragen als ik weer een consult heb bij mijn ‘coach’ 

Lekker loopje vandaag! Dankjewel Haas Martijn ;) Volgend jaar 10?

 

IMG_4458

Johan Cruijff Run

Op 25 april zou Johan Cruijff 70 geworden zijn. Ter ere daarvan was er een loop in Amsterdam.

De Cruyff Foundation 14K Run is een Social Run die start in het Olympisch Stadion. Via een route van 14 kilometer langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff eindigt de run bij de Amsterdam ArenA. Een prachtige manier om stil te staan bij het gedachtegoed van Johan Cruijff.

Nou heb ik niet zoveel met voetbal, mijn vader kijkt naar Ajax ;) En 14K leek me een mooie afstand, opbouwen richting de halve marathon. Dus schreven we ons in. blog Redelijk op tijd vertrokken we naar het Olympisch Stadion. We liepen er een rondje omheen en haalden ons shirt op. Voor het polsbandje van René moesten we nog even in de rij. Wat achteraf niet nodig bleek… Tas inleveren en daarna wachten op de start om 20.14u. We waren  met z’n 6500-en en de eerste lopers kregen een High Five van Sjaak Swart en nog wat bekende mensen. Dus het duurde even voor we weg waren. Ruim een kwartier om precies te zijn. Maargoed we gingen. blog1

0 – 4 km

Een paar hagelstenen, tempo zoeken. Door het Beatrixpark en langs de RAI. Er stonden best veel mensen langs de weg, leuk!

4 – 6 km

Hier kwamen we de eerste wandelaars al tegen. Door het Martin Luther King Park, langs ‘De Mirandabad’(hey, daar ben ik vroeger wel eens geweest!) En daarna over en langs de Amstel. Hier zagen we mensen afsnijden. Lopend over de trap naar beneden ipv een rondej over het fietspad…bij ongeveer 6km was ook een waterpunt. Mét live muziek. Zo leuk!

6 – 8 km

Even een beetje zwaarder. Langs de Breitnertoren (hey! Hier was ik met Lieke!) en daarna langs de Weespertrekvaart (??) Dat was een saai en lang stuk.

8 – 10 km

René liep heel fanantiek bij 8km: nog 4! Maar het waren er nog zes….. We haalden steeds dezelfde persoon in die er een soort intervalrace van maakte. (later bleek hij een stuk te hebben afgesneden. Die heeft het ouderlijk huis van Cruijff gemist. We liepen door Betondorp. Bijna liepen we verkeerd, maar het ging net goed! Hier stonden ook veel mensen langs de kant, vooral ook bij het Ouderlijk huis van Cruijff. Mooi! Net voor de 10km kregen we een banaantje en weer water.

10 – 12 km

Jeej! Nog 4 km ;) Weer een gevalletje: we zijn er bijna maar nog niet helemaal….

12 – 14 km

Een meneer die ons eerder inhaalde (en de kortste route koos) moest nog ingehaald worden had ik bedacht. Maar ik wilde ‘m voor de laatste kilometer bewaren. Daar kreeg ik de kans niet voor. De laatste 2km nog wat versneld, we haalden meer mensen in. Ook die oudere meneer met enórm gespierde kuiten die we al eerder hadden gezien. René zei “komop, alles uit de kast” Ik moest lachen en dacht: ‘dan moet er nog wel wat in die kast zitten” (dit kon ik ‘m overigens op dat moment niet vertellen, pas later in de auto) Steil omhoog. Hier liepen we veel mensen voorbij die stuk gingen. Daarna nog helemaal om de Arena (Johan Cruijff Arena) heen. Pfffffffffffff! Nog wat mensen inhalen. Ein-de-lijk de Arena in. Wow! (ik was er nog nooit geweest!) wéér omhoog. Maar nu: op het gras! Laatste stukje. Nog wat mensen voorbij. Hey! Daar staat Erik Scherder! Ik ben zijn boek aan het lezen. En hop naar de finish! Door!

De Finish!

klein2Moe was ik. Vooral moe! We zagen Gijs staan, maakten een selfie en daarna werd ik bibberig en duizelig. Gauw even zitten. (op een stoel waar net iemand op wilde gaan staan om over een hek te klimmen.) René haalde wat drinken, en even later was ik er weer. Het was wel even eng, ik was bang dat ik flauw zou vallen. aren   Nadat ik even gezeten had ging het wel weer en kreeg het koud dus we liepen voorzichtig door. (overigens niemand van organisatie of Rode Kruis die wat zagen..) Trappen op. Hier kregen we wat te drinken, een banaan, een of andere (niet zo lekkere, aldus René) reep. We moesten onze tas met kleren nog ophalen (alles samen in 1 tas gedaan, scheelde weer eentje ophalen) Maar waar ik verwacht had dat de tas netjes terug gegeven zou worden, lagen ze allemaal op de grond en moest je het zelf maar uitzoeken. Zó slordig! Gelukkig vond ik onze tas terug! Lekker naar huis, douchen en rond 12 uur lag ik in bed. Het was een hele leuke run om meegedaan te hebben! Trots op die 14 km hardlopen met twee keer een klein stukje wandelen bij de waterposten. Geprobeerd te genieten (wat best goed ging!) veel gezien en rondgekeken. En weer op plekken geweest waar ik nog niet eerder geweest was! En het Olympisch Stadion: daar hoop ik in oktober weer te komen! IMG_3488

Braassemloop

Oorspronkelijk was ik van plan om 10 km te lopen tijdens de Braassemloop in Roelofarendsveen. Helaas waren de omstandigheden er niet naar. Het weer was prachtig hoor, dat was het niet. Helaas ging het erg slecht met mijn opa. Hij is 85 jaar en al een tijd bedlegerig. Het ziet ernaar uit dat we (zeer) binnenkort afscheid van hem moeten nemen. Mijn energie ging de afgelopen dagen dus niet echt naar hardlopen of sporten, maar ik was veel bij hem.
De 10km zou te lang gaan duren, ik zag het ook niet zitten, zo ver. Ik wilde toch graag lopen, dus koos ik voor de 5km. En mijn PR, dat moest eraan. Voor Opa.
Eerst liep ik nog de Gezzinsloop met Emma. Het was geen voorspoedig rondje. Ze viel en moest hard (en lang..) huilen. Medaille dus dik verdiend!

klein2
Daarna was het (bijna) tijd voor mijn loopje. De zenuwen sloegen de laatste paar minuten voor de start nog even toe.
‘s Morgens had mijn moeder de loop al omgedoopt tot ‘over-opa-loop’ ipv Braassemloop.

0-2 km

Na de start liep ik al snel als één van de achtersten. WTF! Riep iemand achter me ineens. Ik ben gewoon bijna de laatste. Mijn reactie was ‘dat ligt ook aan hoe groot de loop is’ De eerste 2 km bleef ik een beetje bij haar in de buurt lopen. Af en toe hadden we een kort gesprekje. Over auto’s die per sé NU moesten inhalen, of fietsers die bellend voorbij kwamen. Na een km of 2 ben ik doorgelopen en ben ik haar ‘kwijtgeraakt’

klein1

2-3 km

De lopers van de halve marathon kwamen erbij, we liepen langs de Braassem en er was genoeg te zien. Bijna op de helft zijn is fijn!
Ik wist hoe snel ik moest lopen voor een PR, maar was langzaam begonnen. Er stonden mensen langs de weg met een bekertje water. Eigenwijs als ik was wilde ik lopend drinken, wat me bijna een hoestbui opleverde.
Nu moest het wel gaan gebeuren. Ik kon mijn tempo wat opvoeren en ging wat mensen inhalen.

3-5 km

Ik liep lekker, ik kon steeds ietsjes sneller gaan. Op de laatste 1,5km dacht ik: nu moet het gebeuren. Lopen nu! En ik hield vol. Ik zag nog een bekende verkeersregelaar. Geen idee of zij me herkende, hardlopend en zo onder mijn petje.
De laatste bocht was er al snel (ik dacht dat we nog een straat verder moesten) En ik zag Gijs, Emma en Lieke al staan. Ik zwaaide.

Finish

En ineens was hij er alweer. De finish. Gelukkig kon ik nog sprinten het laatste stukje. En toen kwamen de tranen. Huilend over de finish. Een PR. Voor opa! Een medaille kreeg ik deze keer helaas niet. Wel een mooie bos paarse tulpen.

route

Zandvoort CircuitRun

Er was prachtig weer voorspeld. Zonnig met windkracht 3. Veel beter dan met de Circuitrun vorig jaar. Toen was het bar en boos las ik overal. Maar nu gelukkig prima weer! Ik zou (voor het eerst dit jaar!) in mijn thshirt gaan lopen.
‘s Morgens was het nog fris, (zeg maar; koud!) dus de kidsrun liep ik lekker met een jasje aan. Het was super georganiseerd.
Ik had al gehoord dat het heel leuk was. Maar zó leuk had ik niet verwacht.

klein5Leuke warming up, ruim opgezet en leuk met auto’s voorop (die wij dus niet echt gezien hebben)
Emma deed het super snel, en brak haar persoonlijk record. Ze liep 1 minuut per kilometer sneller dan de vorige keer. Niet gewandeld en alleen maar plezier gehad. Ik denk dat het scheelde dat het niet zo enorm druk was in het startvak.

klein1
Een half uurtje later was ik aan de beurt. Het startvak was een stuk voller en het was best fris in mijn thsirt. Maar van net wist ik dat het na de bocht lekker in het zonnetje lopen zou worden. En toen was het heerlijk! Na 500meter stond er een ‘boog’ en vroeg een meisje: “was dit al 1 kilometer?” Helaas ;)
De eerste ‘berg’ op zag ik iemand uitvallen, die zwabberde echt naar de boarding. Hij liep niet alleen en er gingen mensen naar hem toe.
Ik liep achter 2 dames die vertrokken met een pace van 6:50 en dat leek me wel wat. Ik bleef ze de hele tijd in de gaten houden, maar uiteindelijk gingen ze langzamer lopen. Na ruim 2,5 km was er een waterpost en daarna was ik ze kwijt. Ik ben lekker doorgelopen. Steeds een beetje sneller.
Ik heb rustig in het rond gekeken, genoten, gezien en geobserveerd.
Op een gegeven moment was er een splitsing. Nog 1 km te gaan! Met een lus, onder een tunneltje door en een flink steil bergje op.klein3
En daarna was de finish er al! Ik dacht dat er 2 bogen waren en de finish bij de tweede was. Maar dat was dus niet. En ‘dus’ ging ik te laat sprinten. Met mijn arm omhoog over de finish, ik ben benieuwd naar de finishfoto. Blijkbaar zag het er leuk genoeg uit, want mijn naam werd genoemd.
Heerlijk gelopen, lekker genoten. Niet te gek, ik had misschien wat sneller kunnen gaan. Van tevoren was ik nogal ‘bang’ voor alle heuvels en ik had gehoord dat een PR er niet in zou zitten. Dat PR liep ik wel, maar niet ‘ruim’
klein2
Na de finish nog een stuk doorlopen voor een mooie medaille en daarna op zoek naar Gijs en de kinderen.
We lunchten aan het strand (dat duurtde láng!! 50 minuten voor we ons eten hadden…) Daarna nog even over het strand. Wat was het een gaaf gezicht om ál die lopers over het strand te zien gaan. Er kwam ook geen einde aan. Meer dan een uur een stroom van lopers het strand op.
Ik vond het een hele gave loop. De sfeer was goed, relaxed. Genoeg ruimte (ondanks dat waren er nóg mensen die over het gras gingen om je in te halen…) Prima voorzieningen. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar! Een aanrader!

klein4

Knutsel!

Het idee van #12medaillesin12maanden komt van de blog van 52 challenge.
Daar stond een leuke Do – it – yourself op. Zoiets leuk me ook wel leuk dus ik ging aan de slag!

Twee plankjes uit de garage, krijtverf en haakjes.
En dit is het eindresulaat.
Er staan meer loopjes gepland, maar je weet nooit wat er nog tussendoor komt ;)

Ik knutselde er ook eentje voor Emma’s medailles. Die loopt dit jaar (vast) weer de avondvierdaagse en wilde graag nog eens met me mee hardlopen.

Leuk en best gemakkelijk om te maken.

IMG_1190

@ woonthier


Saskia - Mama van 2 mooie meiden van 6 en 3 - Labrador Benco - muziek - watersport - haken - Wandelen - Hardlopen! #sterkzijn !
Follow Me on Pinterest
Categorieën
Archief
Reading Challenge

2018 Reading Challenge

2018 Reading Challenge
Saskia has read 0 books toward her goal of 20 books.
hide