Archive for the ‘Dagje weg’ Category

Muzikale Maandag

Afgelopen zaterdag waren we in Blijdorp. Een superleuke en gezellige middag. Het was niet zo enorm druk en fris maar nagenoeg droog.
De nijlpaarden waren binnen aan het ‘bekvechten’in het water. (of waren ze aan het zoenen?)
We hebben er een tijdje staan kijken.
En sinds die tijd zit ik met dit liedje in mijn hoofd…


15 Reisdilemma’s Tag

Zo aan het begin van de zomervakantie de Reisdilemma’s tag. Gezien bij Reisdoc.nl

1. Zonvakantie of wintersportvakantie?

Nou. Daar gaan we al. Allebei leuk. Maar ik kies (nu) voor zonvakantie. Kindjes in zwembroekjes lekker in de zee en het zwembad spelen. Wintersport komt hopelijk nog eens als de kinderen wat groter zijn.

2. Vakantie aan de kust of vakantie in het binnenland?

Maakt niet uit. Als er maar een zwembad is voor de kinderen. Elk jaar wat anders.

3. Europees eten of Aziatisch eten?

Allebei lekker. Maar liever Europees. Pizza, pasta, ….

1928862_1179180328188_4337496_n

4. Weg met vrienden of weg met partner?

Als je met vrienden weg gaat moet je elkaar erg aardig vinden. Wij hebben wel eens met ons gezin in een huisje gezeten waarvan we dachten: “nou, als het slecht weer is, moet je elkaar wel érg aardig vinden.”
Er zijn bepaalde vrienden waar ik best nog eens mee op vakantie zou willen.

5. Actieve vakantie of luiervakantie?

Wij doen altijd een mix. Maar ik kies sowieso voor een actieve vakantie.

6. Azië of Afrika?

Azië. Tijdens onze huwelijksreis waren we in Tunesië. In Azië is veel wat ik nog graag zou willen zien. Misschien. Ooit.

7. Barcelona of Rome?

Rome. Daar ben ik nog nooit geweest. Ik wil het Vaticaan graag zien. We zijn twee keer in Barcelona geweest. (en daar zou ik best nog eens heen willen)

8. Drie weken kamperen of 1 week luxe hotel?

Dan ga ik voor 3 weken kamperen onder ideale omstandigheden.

IMG_6125

9. Citytrip of natuurvakantie?

Citytrip. Er is nog een hele lijst steden waar ik nog wel eens heen wil. Rome, Berlijn, Parijs (nog eens) Oslo, …

10. Wereldreis of de wereld in meerdere keren zien?

In meerdere keren. Na een week of 2, 3 wil ik graag weer naar huis!

11. Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien?

Nooit meer reizen. Daar kan ik makkelijk over zijn.

12. Weg met de auto of weg met het vliegtuig?

Met de auto. Veel makkelijker met kinderen, Benco kan mee.

IMG_6765

13. Backpacken of cruisen?

Cruisen. Dat deden we tijdens onze huwelijksreis. Je gaat ergens slapen, en de volgende dag ben je heel ergens anders. Zo tof. Wel decadent…

14. Alles regelen of op de bonnefooi?

Ik zou willen dat ik (we!) het durfden, op de bonnefooi. Maar tot nu toe hebben we alles ruim van tevoren geboekt. Lijkt me gaaf om in de auto te stappen en te denken “we zien wel” Misschien ooit nog eens…

15. Roadtrip of op dezelfde plek blijven?

Roadtrip. Dat beviel me op de fiets iig prima. Maar waar ik wel last van had is dat je na een dag of wat ál je spullen kwijt bent, omdat ze niet meer in dezelfde tas zitten als waar ze begonnen. Dus daar zou ik georganiseerder voor moeten worden…
1928862_1179172327988_4363592_n

Van Gibbon tot Oerang Oetan @ Fun Forest

Afgelopen zondag was het zover! We gingen klimmen! Een tijdje terug schreef ik er al over, en de dagen voordat het zover was dacht ik een aantal keer “waar ben ik aan begonnen?” Wie A zegt moet ook B zeggen, dus vertrokken we naar Fun Forest in Amsterdam.  Van tevoren had ik nog 2 mails van Fun Forest gekregen. Eentje om me te herinneren dat we een afspraak hadden, en eentje om te vertellen dat er een wedstrijd was op de Bosbaan, waardoor we misschien ergens anders moesten parkeren. Super netjes allebei!
Aangekomen kregen we onze klimgordels en helmen, en al snel kwam de instructeur die ons uitlegde hoe alles werkte en waarna we al het geleerde even ‘laag bij de grond’ konden uitproberen.
Dat leek allemaal wel te gaan. En na nog wat korte uitleg mochten we het ‘platform’  betreden. Hiervandaan startten de parcoursen. Eén en twee zijn voor kinderen. En wij begonnen bij drie. Speciaal voor mij 😉
En de eerste plankjes waar we overheen moesten waren gelijk al wiebelig en smal. Degene voor mij bungelde al snel tussen hemel en aarde, maar hij kwam aan de overkant. En ik stond nog korter op het plankje voor ik hing te bungelen. Ik hees mezelf weer op het plankje, schoof wat heen, en schoof wat weer. Maar het was dusdanig ingewikkeld met lifeline, touw en staaldraad dat ik terug ging, en weer op het platform terug zat. Ik zei ook nog dat het avontuur hier voor mij zou eindigen. Dat gaat niks worden, een heel relaas. En ik liet een ander van ons ‘groepje’ voorgaan. Die, wat wiebelend, maar wel lopend zonder vallen, aan de andere kant kwam. Grom.
Ik had inmiddels al bedacht dat het mijn eer te na was om daar te blijven staan en niet verder mee te gaan. Dus deed ik een tweede poging. Zittend, bungelend en schuivend kwam ik op het tweede platform. Yes!
En daarna was het gewoon een stukje ‘wandelen’ over wiebelende boomstronken. Veel gemakkelijker als het eerste stukje. Wat we allemaal wel heel flauw vonden. Het was niet erg motiverend om gelijk al tussen hemel en aarde te hangen…

blog1

Read the rest of this entry »

9 maandenbeurs

Afgelopen vrijdag ging ik met mijn moeder op stap! Naar de 9 maandenbeurs in de RAI. Al een tijd terug kochten we een VIP arrangement, en nadat de kaarten weer boven water waren gekomen konden we gaan….
Gijs bracht ons weg, dat was een stuk goedkoper dan een parkeerkaart. Gijs en Emma gingen samen op stap!

Wij begonnen met koffie of thee met een heerlijke muffin of appelkoek in de VIP room.
Ook kregen we een mooi polsbandje waarmee je in en uit kon lopen.
Rond 11 uur liepen we naar boven, waar de deuren nét open gingen. We hadden lekker de ruimte om overal te kijken en te neuzen. Ik paste wat positiebroeken, maar die waren het allemaal nét niet. En zo eentje heb ik er al….

foto 1De hele dag kwamen we Sesamstraatfiguren tegen.

Er was voldoende te zien en te doen. De afspraak was dat we alles wat we wilden gelijk zouden kopen, zodat we niet later weer terug hoefden. Ik wilde graag kijken voor een mooie omslagdoek voor het kindje, en ik zag een mooie bij het Babypark. Maarja, toch even verder kijken of er ergens anders misschien nog een mooiere was…
Dus ‘moesten’ we later nog terug…
We liepen verder, en kwamen langs de kraamzorgorganisatie. Ik heb me gelijk ingeschreven voor kraamzorg. Vorige keer waren we super tevreden, dus daar gaan we nu ook weer voor! Omdat ik me op de beurs inschreef krijgen we straks een mooi badjasje voor de baby.
Ondertussen waren we ook langs Simply colors en Woezel en Pip gelopen. En zonder iets van Woezel en Pip kon ik natuurlijk niet thuiskomen bij onze kleine fan. Een mooie vloerpuzzel werd het!

Inmiddels was het lunchtijd geworden, en de lunch was inclusief. In de VIP room kregen we wat drinken en konden kiezen uit een aantal lekkere broodjes. We zaten er prima!
Onze tassen lieten we (gratis!) achter in de garderobe.

Weer terug naar de beurs liet ik me een abonnement van Hello Fresh ‘aansmeren’ Ik had er al vele malen eerder naar gekeken, en nu mag ik 2 boxen proberen. Ik ben benieuwd, het lijkt me wel wat.
Na een kijkje bij het Podium, waar om 2 uur ballonnen met prijzen zouden vallen liepen we weer door. Het leek wel een gekkenhuis daar met geduw en getrek.

foto 2
Nu naar de Huishoudbeurs, we begonnen in de zogenaamde ‘vreethal’ Man man wat een drukte en geduw en getrek. Boodschappenkarretjes, kinderwagen en heel veel mensen. Die liepen te eten, te schreeuwen naar elkaar en te duwen. Al die geuren was ik niet zo enthousiast over. We liepen er doorheen en waren er al snel klaar mee. Op de terugweg kocht ik nog een pakketje Casa Fiesta.
In de andere hallen was het ook zo druk. We misten Nivea, en daar had mijn moeder juist wat in willen slaan.
Andere jaren was het daar altijd wel goed te doen, maar nu was het ook daar duwen en trekken.
Het leukste vond ik nog wel de papa’s achter de buggy’s die stonden te mopperen over oma’s met rollators ‘dat ze midden in het pad stonden te praten. Tsja 😉

We hebben wat rondgekeken en daarna weer terug naar de VIP room. Onderweg scoorden we nog een swirl. Mjam! Het was inmiddels bijna 4 uur, dus na onze ‘alcoholvrije prosecco’ was het tijd voor onze workshop handmassage. Ik masseerde de handen van mijn moeder en andersom. We hadden gehoopt om een massage te krijgen, maar dit was ook heel leuk om een keertje te doen.

Met al onze tassen en een leuk VIP goodie-blik keerden we weer huiswaarts. ’s Avonds waren we helemaal op, maar het was een super leuke dag! Maar: wat was het ver-schrik-ke-lijk DRUK! Dat zijn we niet gewend zo van andere jaren. Er bléven echt maar mensen binnen komen.

Hieronder een foto van mijn aankopen. Alles wat we kregen ligt er niet bij. En uiteraard was er nog een stapel leeswaar.

foto 3

Pietendorp

Via Hip & hot won ik kaartjes voor het Pietendorp in Enkhuizen.
Qua planning was het niet ideaal omdat Emma niet helemaal fit was.
Maar lekker ingepakt vertrokken we afgelopen zondag naar het Zuiderzeemuseum. Het was een uur rijden, maar omdat het zondagmorgen was verliep de reis voorspoedig.
In de mail stond dat ze mijn naam door zouden geven en dat ik me dus mocht melden bij de kassa. Toen ik vertelde dat ik kaartjes had gewonnen wisten ze mijn naam al.
We mochten zo naar binnen en al voor we binnen waren kreeg Emma de eerste pepernoten van een Piet!

Het was een erg leuke dag. We zagen Pakjesboot 12, Amerigo, heel veel pieten en er was volop muziek. Voor veel dingen was Emma nog te klein, maar ze genoot van alle activiteiten om zich heen.

Ook keken we nog in de pepernotenbakkerij waar het heerlijk rook (en we zelf speculaaskruiden mochten maken)

Dankjewel Hip & Hot voor de leuke prijs, we hebben ons uitstekend vermaakt!

2014-11-30 (Pietendorp)

Nachtje weg…

Afgelopen weekend gingen Gijs en ik voor het eerst een nachtje op pad zonder Emma.
Zij bleef thuis en opa en oma kwamen in ons huis op haar passen.
Wij gingen naar vrienden in Eindhoven.
Eerst natuurlijk even langs de b.randschadewinkel. Er was een computerzaak afgebrand en daar wilde Gijs wel even neuzen. We vonden er wat leuke dingetjes, oa een toetsenbord voor mijn ipad en een toetsenbord voor aan de tv. En dat voor een leuke prijs.
Hierna door naar onze eindbestemming, met zelfgebakken taart.

foto 1

We hebben lekker bijgepraat, er werden wat ‘domme filmpjes’ gekeken en uiteraard veel over computers gepraat.
Aaan het einde van de middag even skypen met Emma en opa en oma. Het ging heel goed en ze waren lekker frietjes aan het eten. Top!

foto 2

Wij hebben lekker gegeten en speelden daarna een spelletje Carcassonne. Gijs en ik spelen het regelmatig samen, maar het is eigenlijk veel leuker om het spel met goed gezelschap te spelen. Het duurt wel een stuk langer….

Hierna nog een spelletje Creationary en toen was het wel bedtijd. Zélfs met de klok een uurtje terug….

foto 3

Zondagmorgen kregen we deze foto opgestuurd. Het slapen was prima gegaan en Emma had geslapen tot half 10 ‘nieuwe tijd’. Wij sliepen overigens ook prima! (kan ook niet anders, we lagen in het bed van de gastheer die zelf op een opblaasmatras sliep.)

foto 4

Aan het begin van de middag vertrokken we naar Den Bosch voor een rondvaart over de Binnendieze. De gids raakte maar niet uitgepraat en er waren zoveel unieke dingen te zien…… Uniek was wel zijn stopwoordje. En zo had hij er nog een paar. Qua weer was het ook prima te doen, en zo hadden we een leuke middag. Een unieke ervaring dus 😉

IMG_0683

IMG_0692

(en wie heeft d’r ogen weer dicht op de foto.. nouja, zijn we allemaal minder herkenbaar…)

IMG_0698

Na het varen een Bossche bol, (mjam!) een rondje door de stad en lekker eten als afsluiting van een super leuk weekend.
foto 5Wat lijkt ‘ie chemisch he, onder de oranje terrasverwarming en parasol. Maar smaakte prima!

Emma had het ook prima naar haar zin gehad, en opa en oma ook. Wat ons betreft was het voor herhaling vatbaar. Fijn om even niet alleen papa en mama te zijn, maar ‘gewoon’ weer alleen Gijs en Saskia. Om even rustig met iedereen te kunnen kletsen zonder dat Emma overal doorheen zit te toeteren. Hopelijk was het voor ‘de mannen’ ook geslaagd en doen we zo’n weekendje nog eens dunnetjes over!

Boerderijdag

Op tweede pinksterdag was er campina boerderijdag bij ons in de buurt.
We hadden gehoord dat dat erg leuk was, en dat hadden we goed gehoord 😉
Het was super leuk!
Spelletjes voor de kinderen, je kreeg wat lekkers mee om te picknicken in de wei en er waren natuurlijk koeien en andere beesten te zien. Emma vermaakte zich prima en liep parmantig door het land op haar laarsjes.

p1110987 p1110998
p1110997 p1120044

De foto van Emma in het stro vind ik fantastisch en die wil ik geloof ik wel groot op canvas boven de bank…

Familiedag 2014

Dit jaar was het Drouwenerzand uitgekozen als plek voor de familiedag.
Omdat dat bést ver weg is reserveerden we een huisje voor een weekend in het naastgelegen bungalowpark.
Gijs ging eerst werken en ik haalde hem om half 1 op.
Mijn ouders gingen uiteraard ook mee, en omdat mijn vader in een bestelauto rijdt was het spullen inpakken erg gemakkelijk deze keer!
Rond half 4 waren we in Drouwen en nadat we de sleutel ophaalden konden we ook nog even een kijkje nemen in het park.

p1120080

Al snel kwamen mijn ouders ook, en we maakten een wandelingetje, zaten lekker in ‘onze’ tuin en hebben lekker gegeten.
Helaas was Emma een beetje ziek en moest er iets voor haar gehaald worden bij de Huisartenpost in Assen.
Gelukkig ging het na de medicijnen veel beter met haar!
Uiteraard hebben we ook voetbal gekeken ’s avonds!

p1120082p1120087p1120094p1120097

Zaterdag was dan de familiedag. Die begon met koffie of thee met wat lekkers, en daarna schieten! Met onder andere een Kruisboog, handboog of buks.

img_06421img_0664

Van alles even ‘uitgeprobeerd’ en daarna het park in met Emma.
Mijn vader ging voor het eerst in zijn leven in de schipschommel. Samen met Gijs en zijn nichtjes en neefjes. Weer een ervaring rijker haha.

Na de lunch ging ik Benco even uitlaten en ging het grootste deel van de familie op pad met de Trekkerboemel.

p1120098

’s Avonds aten we in het naastgelegen ribhouse en hebben we nog heerlijk gekletst met de familie.
Toen de dag was afgelopen hebben we nog lekker gewandeld in het bos en in het huisje vertoefd.

2014-06-15-092138
Zondagmorgen maakte ik een lekker vaderdag-ontbijt voor mijn én Emma’s vader.
En natuurlijk waren er cadeautjes!
Hierna vertrokken we naar het Boomkroonpad. Ik had er al vaker over gelezen, en nu hebben we dat uitgeprobeerd. Ook Gijs (met hoogtevrees) ging mee.

p1120140p1120151

Na onze wandeling op hoogte nog lekker gewandeld in het bos.

p1120183

Ook vandaag hadden we nog entree in het park. Emma reed op een pony en we gingen ‘weer’ in het bootje, de trein en de auto’s.

p1120187

Na de lunch én een lekker ijsje zijn we weer terug gegaan naar huis.
Het was een super relaxed weekend en erg gezellig om de familie weer te zien!

p1120199

Dagje Efteling

Net als een groot deel van Nederland spaarden wij ook bij AH voor korting op de toegangsprijs van de Efteling.
En afgelopen dinsdag was het zover.
Prachtig weer en het was helemaal niet druk. Het enige waar we in de rij voor moesten was het ijsje ’s middags!
Een topdag!
Droomvlucht vond Emma wat eng. Ik kon me ook niet herinneren dat het zo donker was.
Maar Carnaval Festival (drie keer achter elkaar…) en de bootjes maakten veel goed!

Het was een erg leuke dag!

Tour Holland

onderweg

Afgelopen vrijdag was het dan ‘eindelijk’ zover. Een tijd geleden spraken Kirsten en ik af om een paar mensen ‘aan de andere kant van het land’ te gaan bezoeken.
Sandra was al een aantal keer hier geweest, en nu gingen we op weg naar haar. En ‘onderweg’ kwamen we ‘zo ongeveer’ langs Harriet.
Het was heel leuk om elkaar na al die jaren bloggen en twitteren in het echt te zien. Ook hebben we haar dochter, zoon en zijn vriendin even gesproken.

harrie

Na een lekkere lunch reden we om een uur of 2 weer verder, op weg naar Assen. Daar had Kirsten een Bed en Breakfast geregeld. Het was nog 2 uur rijden die kant op, en onderweg sliep de achterbank én reden we door flinke regen – en onweersbuien.
We bekeken onze logeerplek en dronken een kopje thee, en daarna was het alweer tijd om naar Sandra te gaan, want we gingen lekker pizza eten!
We zagen de binnenlanden van Drenthe en kwamen uit bij een leuk Italiaans restaurant.
Het eten was ook heerlijk en we hebben lekker gekletst. Ook Emma liet zich de pizza goed smaken.

2014-05-09-tour-holland1

Weer bij het Bed en Breakfast kwamen we tot de conclusie dat we Emma’s knuffel vergeten waren, dus Gijs ging nog ‘ff’ terug, en Kirsten en ik kletsten, ipadden en haakten wat.

haak2

(garen is limited bij via Wolcafé. boek is Haken en Kleur. Wat ik haakte was niet geschikt voor dit garen en haalde ik weer uit!)

We sliepen allemaal lekker en na bad en ontbijt was het alweer tijd om het BenB te verlaten. Als ik nog eens in Assen moet zijn, dan weet ik waar ik moet boeken!

2014-05-09-tour-holland

We vertrokken richting Groningen. Gijs ging naar het Stripmuseum (die boeken dus 🙂 ) en Kirsten en ik doken de stad in. Het regende de hele tijd, maar we vermaakten ons prima.
Wolletjes kopen bij Achterpand en wat shoppen voor Emma bij de HenM. En verder lekker winkels kijken!
We kwamen nog langs het Noordelijk Scheepvaartmusem, maar Zakina was helaas niet aan het werk. Die ontmoeten we graag een volgende keer!

2014-05-09-tour-holland2

Om 1 uur hadden we met Bianca en Everhard afgesproken onder de Martinitoren.
We lunchten gezellig met z’n allen bij La Place, en rond een uur of 3 vertrokken we weer richting huis.
Om een mooi rondje te maken (én omdat Kirsten nog nooit over de Afsluitdijk gereden was) reden we een kwartiertje om, over de Afsluitdijk.
Het was weer erg gezellig onderweg, we eindigden met flauwe foto’s en Autodisco.

flauw

Het waren erg leuke (en vermoeiende..) dagen. Ik vond het erg leuk om ‘iedereen’ eens in het echt te zien, en nu te weten met wie je nou zit te twitteren. Het beeld wat ik van iedereen had klopte wel,
en het viel zeker niet tegen! Graag allemaal tot een volgende keer, maar dan met mooier weer!

@ woonthier


Saskia - Mama van 2 mooie meiden van 6 en 3 - Labrador Benco - muziek - watersport - haken - Wandelen - Hardlopen! #sterkzijn !
Follow Me on Pinterest
Categorieën
Archief
Reading Challenge

2019 Reading Challenge

2019 Reading Challenge
Saskia has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide