Nijntje!

Als een soort ‘traditie’ gaan we op ‘meidenweekend’ met mijn moeder. Vorig jaar naar de ouders natuurlijk beurs, en dit jaar waren we op zoek naar iets anders.
Toen we zagen dat Stayokay Utrecht een Nijntje kamer had geopend, hebben we die gelijk geboekt. Emma had vrijdag studiedag, dat was dus een mooie gelegenheid!
Bij de overnachting hoorde ook een bezoek aan het Nijntje museum, daar begonnen we op vrijdag mee!
We kozen ervoor om met de auto te gaan en niet met de trein. Parkeren zou ongeveer even duur zijn als met de trein, en we waren met de kinderen én koffers geen voorstander van trein – in – trein – uit.
Na de lunch wandelden we naar het museum. Onderweg was van alles te zien gelukkig. De kaartjes lagen voor ons klaar, dus we konden zo naar binnen! nijn1
Een aantal jaar geleden waren we eerder in het museum, maar het is nu enorm veranderd, en in positieve zin! Veel te doen, zien, leren en spelen voor de kinderen. Emma en Lieke vermaakten zich uitstekend, en Oma en ik genoten weer van hen!

Het museum is opgedeeld in verschillende ‘delen’. Nijntjes huis, bij de dieren, in het museum, en overal is evenveel te zien en te leren. Het was er niet zo druk deze vrijdagmiddag, dus overal kon uitgebreid mee gespeeld worden.

nijn2
Na een paar uurtjes verlieten we het museum en wandelden terug naar de auto om onze tassen te halen. Onderweg keken we nog even in de Domkerk en dronken we nog wat. We haalden de tassen uit de auto en zochten het hostel op. Het was een minuut of 10 lopen, prima te doen, ook met de kinderen.
Na het inchecken konden we naar onze kamer op de derde etage. En die zag er super uit! Overal waar we keken zagen we Nijn! Emma zei: “wij hebben zoveel geluk, we zien overal Nijntje!”
nijn3We bleven even op de kamer. Dronken wat en speelden een spelletje. Er was allerlei (Nijntje) speelgoed, dus de meiden vermaakten zich prima!
‘s Avonds hebben we aan de gracht gegeten bij een steakhouse. Er kwamen steeds bootjes langs, genoeg te zien en het eten was héérlijk. Echt een aanrader wat ons betreft!
Daarna weer terug naar onze kamer. Even lekker douchen en daarna slapen. De meiden sliepen snel, mijn moeder en ik hadden er wat meer moeite mee. Het was warm op de kamer, en het raam kon maar een klein stukje open. En als het raam open stond hoorden we allerlei mensen op het terras. Dit duurde bijna wel de hele nacht. Bij minder mooi weer heb je daar minder last van, kan ik me zo voorstellen. nijn4
Het was weer vroeg dag, maar er was genoeg te spelen en Emma keek nog even een filmpje.
Er stond beneden een ontbijtje voor ons klaar, op geweldig Nijntje servies!
We hebben heerlijk gegeten. Broodjes, een eitje en allerlei lekker beleg. nijn5
Hierna was het weer tijd om naar huis te gaan.
We hebben ons uitstekend vermaakt, de kamer was prima.
Jammer dat het zo warm was! Er was een kinderbedje, een verschoningskussen en Nijntje douchegel.
Die toffe Nijntje lamp wil ik ook wel thuis!
Het stenen servies voor Lieke vond ik wel een beetje spannend.
Lieke wil thuis nog wel eens met haar bord gooien, hier deed ze dat gelukkig niet.

Wat ons betreft: een aanrader! Het museum , én de Nijntje kamer bij Stayokay!

nijntje6

Tentsoap!

Ik heb het plan om van de zomer, bij mooi weer, een nachtje te gaan kamperen met Emma en Lieke. Eén voor één. Maar in ieder geval met Emma. Hier kun je lezen over onze kampeer-ervaring en ideeën.
We hebben wel een grote tent, maar dat leek me dus niet zo handig. Die kan ik namelijk niet alleen opzetten.
Voor kamperen heb je een tentje nodig. Bij de Lidl hadden ze een leuke staan. Gooitentje, 25 euro. Leuk en prima voor een keertje.
Ik bestelde ‘m en en na wat gedoe met de bezorging kreeg ik ‘m. Door drukte duurde het even voor hij verzonden werd. En toen de bezorger voor de deur stond vertelde hij me dat hij zo weer terug kwam, omdat de bezorger mijn pakket aan de mevrouw voor me had gegeven. En dit uiteraard 5 minuten voor ik weg moest om Emma te halen. Maar hij had mijn pakket weer terug geruild en kwam het bezorgen.
Het was een prachtig, plat pakket.IMG_3588‘s Middags met de meiden het pakket uitgepakt en het tentje opgezet. Gooi en klaar! Uiteindelijk moest het tentje natuurlijk weer in de zak. Er waren 9 stappen. En bij stap 5 hoorde ik krak. In de bodem van de tent waren twee stokken uit elkaar gegaan. Niks gebroken, maar wel los dus.
IMG_5429 (1)En nu het los was, ging opvouwen helemaal niet meer. Ik vroeg Gijs me te helpen, maar die vertelde me hetzelfde. Meh. En nu. Contact gezocht met Lidl. Ik mocht het tentje terugsturen. Het mocht in de doos, of in een vuilniszak ofzoiets.
Echt super service van hen! Via twitter en mail werd ik snel en vakkundig geholpen!

Het was een uitdaging, met vereende krachten en een rol plakband kregen we het ding in de doos.
De volgende dag zou ik ‘m naar het verzendpunt brengen. Alleen paste de doos niet in mijn auto. Meh!
Hij paste gelukkig wel in de werkauto van mijn vader.
Op weg naar het DHL punt. Daar doos uit de auto (niet zwaar wel onhandig) en naar de balie. En aldaar bleek dat ze geen DHL meer verzenden daar. Enorme doos weer in de auto en even zoeken waar ik wel moest zijn.

IMG_3644

 

Gelukkig onderweg naar huis nog wel een servicepunt. Gelukkig was ik nog op tijd én ik kon mijn pakket nog verzenden!

Het was een leuk tentje. Maar nu heb ik nog niks. Eens even verzinnen wat ik nu ga doen. Grote tent samen opzetten? Toch ergens een kleintje regelen?

Heb je tips?!

 

Hoera!

Vandaag is Gijs jarig!
Gefeliciteerd!!
We gaan lekker naar de Veluwse Bron vandaag!

klein

De eerste week paradontax

IMG_5441
Vorige week haalde ik mijn insiderpakket op met daarin paradontax.
Na een week gebruik even een update.
Het is niet mijn favoriete smaak. En dat is nogal een understatement.
De tandpasta smaakt nogal zoutig, en de eerste dagen dat ik het spoelmiddel gebruikte stond ik met tranen in mijn ogen te spoelen.
Ik maakte elke dag een korte notitie op mijn telefoon. Hieronder een samenvatting.
Dag 1: Gatver. Tranen over mijn wangen bij het spoelen. Niet volgehouden 1 minuut.
Dag 2: Hmm. Brrr. Wel 1 minuut gespoeld maar met tranen over mijn wangen.
Dag 3: Tandpasta ging wel. 1 traan bij het spoelen.
Dag 4: Tandpasta vies zout. (komt misschien door de cola die ik hiervoor dronk?) Spoelen ging wel. Daarna vieze smaak!
De tandenborstel is overigens wel fijn.
Dag 5: Bah! Zoute tandpasta. Spoelen ging wel.
Dag 6: Smaak went nog niet.
Dag 7: Voor het tandenpoetsen. *zucht* Owja. Paradontax. Brrr. Dit moet wel heel goed zijn voor mijn tandvlees.

Zoals je leest: Ik ben nog niet bijster enthousiast. Op de site van The Insiders lees ik wel positieve reacties. Ik kan in ieder geval nog níet wennen aan de smaak.

IMG_5443

K(r)amperen!?!

Wij zijn geen kampeerders. Zo. Dat is eruit.
Maar het ziet er zo leuk uit! En het lijkt me fantastisch voor de kinderen! Lekker de hele dag buiten.
Vorig jaar fietste ik bij ons vandaan naar mijn schoonmoeder, zo’n 120 kilometer. Ik deed er 3 dagen over.
In de voorbereiding belde en mailde ik allerlei B&B’s om te logeren. Maar óf het was vol, óf het was duur. En met duur bedoel ik 150 euro per nacht. Ik zou alleen gaan fietsen als het mooi weer was. Gijs ging sowieso niet fietsen, die ging met de auto mee.  Na veel wikken en wegen, googelen en rondvragen besloten we voor een tent te gaan. Dat leek leuk, goedkoper en het was een goede manier om het eens te proberen.
We kochten een tent bij de Vrijbuiter, matrassen bij de Action en verzamelden nog allerlei spullen bij elkaar.
We oefenden een keertje met opzetten op de dagcamping. Het was even zoeken, maar het lukte en leek gezellig.IMG_6162

En zo gingen we op een mooie vrijdagavond voor ‘het eggie’ We besloten niet te koken maar frietjes te halen (en de 2e avond de BBQ aan te steken)
Het plekje dat we kregen was best ver van de toiletten. Het was een leuk veldje op een kleine camping. Het was er best druk.
Tent opzetten, kinderen slapen, wij werden opgegeten door de muggen en gingen daarna lekker in ons slaapcompartimentje. Gijs bij Emma in de ene, en ik bij Lieke in de andere.IMG_6117
En ik vond er werkelijk geen zák aan. Het was koud, ik hoorde herrie, moest 2x plassen (met je blote voeten op het kouwe, nattige gras) Uiteindelijk sliep ik wel even, en toen we smorgens wakker werden regende het ook nog. Gátver! Geen ervaring mee. Gedoe. Ontbijten maar in het gebouwtje van de camping. Gelukkig zou het later op de dag beter worden.
Ik hielp Gijs met het afbreken van de tent en ging fietsen. 50km naar de volgende camping, Hoeve de Mertel. Weer tent opzetten enzo. De camping was leuker. Genoeg te doen voor de kinderen, een boerderij met schapen. Ruimere plekken en we stonden vlakbij het speeltuintje.
‘s Avonds was het super gezellig in de tent toen de kinderen sliepen. Ik had breeklichtjes gekocht en die vond Emma ook al zo fantastisch. Heerlijk geslapen, niet koud. Prima!

IMG_6206

 

 

En de volgende ochtend? Scheen het zonnetje op het tentdak en konden we ontbijten in het zonnetje. Heerlijk! Super! Kamperen zoals kamperen moet zijn, denk ik zo!
Beetje natte voeten smorgens, maar het zonnetje was heerlijk! Emma vond het jammer dat we weer weg moesten, en ik eigenlijk ook!

IMG_6228
We overwogen dit jaar om met de tent op vakantie te gaan. We gaan voor het eerst vol in het hoogseizoen en hebben ons suf gezocht naar een goed huisje oid. We wilden graag naar Frankrijk. Maar meer dan 2000 euro betalen voor een stacaravan waren we niet van plan. We wilden graag ‘glamping’ maar dat was helemaal niet te betalen!
Uiteindelijk besloten we niet met de tent te gaan, maar vonden we na een gigantische zoektocht, betaalbare gites. Niet 100% naar ons zin (geen zwembad) maar beter dan een stacaravan. Denken we.

Tsja, en dat kamperen… Ik kocht bij Lidl een 2 persoons popuptentje. En daar wil ik met Emma en / of Lieke nog wel een nachtje mee weg deze vakantie. De grote tent krijg ik alleen nooit opgezet. En dat kleine tentje hopelijk wel. Kost de wereld niet, leuk om eens te doen met Emma. Niet te ver weg, dicht bij huis. Leuk. Denk ik. Sowieso alleen bij mooi weer….

Eigenlijk zou ik wel eens met een ervaren kampeerder weg willen. Gewoon een nachtje. Voor de tips and tricks. Want ik klooi maar wat aan eigenlijk! En er zijn vast dingen die gemakkelijker kunnen.

IMG_6237

Vaderdag!

Inmiddels traditie. Elk jaar maken we een foto met deze letters. We hebben ook nog een O….
De vijfde foto op rij voor Emma, en de tweede met Lieke.
Letters komen van Xenos, maar ik weet niet of ze die nog hebben.

 

blogvaderdag

 

Fijne vaderdag!

Wij vergeten niet…

de vaders zonder kinderen
en
kinderen zonder vader

dad

Creatief met een canvas

Het is weer bijna zomervakantie, en bij eigenlijk alle groepen waar ik werk is het gebruikelijk het jaar af te sluiten met iets leuks. Bij de Ursulaband is dat al járen eten met elkaar. We hebben wel eens pannenkoeken gemaakt, maar meestal gaan we barbecuen. Dat is redelijk gemakkelijk, vind iedereen leuk en lekker.
Bij mijn koor Spirit doen we elk jaar wel iets anders / leuks. We hebben al van alles gedaan. Taarten decoreren, bloemstuk maken, cupcakes versieren en vorig jaar schilderden we een houten huisje. Elk jaar zijn het anderen die het organiseren.
Dit jaar krijgen we het nog niet echt voor elkaar om een datum te plannen waarop iedereen kan. Zelfs niet op onze repetitieavond. Op zich vreemd, maargoed het is nou eenmaal zo.
Degene die dit jaar aan de beurt is krijgt de datum niet rond én is er niet op de laatste repetitieavond. Dus voor een extra knutselavondje heb ik me opgeworpen om wat te bedenken.
Omdat er een aantal meiden van het kinderkoor nu lid worden bij ons, vond ik als dirigent het wel belangrijk om iets te doen.
Ze hebben in februari al eens meegezongen en zingen nu de laatste viering mee. En na de zomer zijn ze lid bij ons.

Ik verzon iets simpels. Canvassen en verf. Ik zocht wat op Pinterest en vond wat ideeën. Waaaronder deze.

canvas

Bron: http://hative.com/awesome-wall-art-ideas-tutorials/

Die wil ik zéker nog eens maken, maar ik kon niet echt de goede plastic dieren vinden. Hema heeft wel wat, maar die vind ik behoorlijk prijzig om door te zagen. Ik kocht overigens wel een bus jungledieren omdat ik ze heel leuk vind. Maar die is inmiddels ingepikt door de meiden. Misschien binnenkort eens bij de kringloopwinkel kijken!

Voor de workshop bestelde ik een doos vol canvassen. 20 bij 20 cm. Iedereen mag er 1 of 2. Naar keuze, net of er een plan is.
Verf en kwasten haalde ik bij Action, dat is prima acrylverf om te gebruiken.
Wat ik ook nog kocht waren sambalpotjes. Mocht iemands kunstwerk nog niet af zijn, dan kan er een beetje verf mee naar huis.
Ik ken de groep iets langer dan vandaag ;)

Ik heb wel twee voorbeelden gemaakt voor het avondje schilderen. Ik wilde graag proberen hoe lang het duurde voor de verf droog was. En dat duurde naar mijn zin te lang! Dus ga ik nog even meedelen dat als ze meerdere laagjes over elkaar willen doen, ze even een föhn mee moeten nemen.

Ik schilderde wat, maar Emma en Lieke vinden schilderen ook heel leuk. Dus die deden gezellig mee! Superleuk, dat schilderen! Lieke had zichzelf geschilderd. En Emma op haar jurk :( Maar we hebben wel een hoop lol gehad!
IMG_5108
Ik deed een paar ‘rondes’ over mijn canvassen, omdat het tussendoor moest drogen. Ik ben wel redelijk tevreden over het resultaat. Alles zelf nagetekend, na wat voorbeelden van Pinterest. Een beetje van mezelf en een beetje van Pinterest, zeg maar.
Ik ben benieuwd wat de meiden van mijn koor ervan gaan maken. Ik heb er in ieder geval zin in!
Misschien nog even kijken naar plastic beesten bij de kringloop. En anders gewoon iets moois op een canvas. Ik denk zelf dat ik voor een tekst ga…. Of voor vogeltjes…Of een dromenvanger. Die vind ik ook mooi.
Argh! Kiezen….
Ik heb een bord op Pinterest gemaakt met canvas ideeën.

Geblesseerd :(

Sinds de 10k in Leiden heb ik niet meer hardgelopen.
De eerste week omdat het (veel) te warm had, en omdat ik niet durfde. De eerste keer lopen na een evenement vind ik altijd zwaar. En het gaat dan ook voor geen méter.
Bijna een week na de Leiden 10K kreeg ik wat last van mijn rug. Na een etentje met vrienden voelde ik wat, en in een paar dagen breidde zich dat uit tot ‘mijn eigen schoenen niet meer dicht kunnen maken.’

 

Gelukkig had ik al een afspraak bij de fysio staan, en de maakte mijn rug wat los. Het was een best wel pijnlijke aangelegenheid, maar alles voor beter bewegen. Want als de fysiotherapeut je schoenen dicht moet maken, dan gaat er iets niet goed. Gelukkig hielp hij me. Ik had al gezegd dat ik anders wel in de wachtkamer zou gaan proberen, dan kon hij door….
Hardlopen mocht niet.
Wel heb ik wat gewandeld en gefietst. Want dat mocht wel. Zwemmen durfde ik nog niet, ik was bang dat ik uit het bad getakeld zou moeten worden.
IMG_5069
Inmiddels heb ik de tweede behandeling voor mijn rug gehad, en zijn we 2 weken ‘onderweg’.
Deze week (tot donderdag) mag ik nog niet lopen, daarna (waarschijnlijk) weer rustig opbouwen.

Ik wil graag weer lopen. Graag opbouwen naar de 10 Engelse Mijl van de Dam tot Damloop. En onderweg naar mijn verjaardag! #saskiaruns151017
Ook zie ik wel op tegen weer lopen. Hoe zal het gaan? En ga ik het nu wel halen?!

Nou, afwachten tot donderdag en dan gaan we zien…

555ab722d9d48ca661bff7045b139691

Test: Paradontax

IMG_5341Via The Insiders mag ik Paradontax testen.

Gefeliciteerd, dat je deze gids in handen hebt betekend dat je deelneemt aan deze campagne. Tijdens deze campagne ga je gedurende 5 weken Paradontax Ultra Clean tandpasta, de Paradontax tandenborstel en mondwater gebruiken en je ervaring delen met anderen.

Ik heb wel last van tandvleesproblemen. Regelmatig ontstoken tandvlees, vooral rond mijn menstruatie. Ook heb ik heel vaak aften. (maar dat is geen tandvleesprobleem.) Naar de tandarts is niet mijn favoriete uitje. Ik ken deze al een hele tijd, en hij weet dat ik geen fan ben. Hele aardige man hoor, en hij behandeld me heel voorzichtig en rustig. Ik ben zelfs met hem meegegaan naar een andere praktijk.

Goed. Paradontax dus. Een nieuwe smaak die ‘een ultra schoon en fris gevoel geeft’

Ik haalde mijn pakketje op, en pakte het uit.
Het is een groot pakket, veel spullen om uit te delen.
Voor mezelf dus een grote tube, mondwater en een tandenborstel. 20 tubetjes en een heleboel folders om uit te delen.

Ik neem straks mijn setje mee naar boven en ga het gebruiken.
Sommig mondwater wat ik eerder gebruikte vond ik zó smerig. En ik heb ook wel eens een merk getest waar ik blaren van in mijn mond kreeg. Ik ben dus benieuwd!

IMG_5343

Avondvierdaagse!

Dit jaar was de vierde avondvierdaagse die ik (mee) organiseer.
Dinsdag begon met heel, heel erg slecht weer! Ik deed organisatorische dingen, maar Emma en Gijs liepen wel. Zó stoer!
Lieke bleef lekker bij mij, en viel op mijn schoot in slaap.
We hadden minder deelnemers dan andere jaren, maar de reden was duidelijk…

klein

Woensdag was het weer gelukkig beter. Er was voor mij niks te doen, dus mocht ik lekker meelopen! Voor we vertrokken had ik nog wel een gesprek met iemand van de grote A4D organisatie van onze regio. Was een leuk gesprek!  Lieke was mee in de drager. Leuke dagje!
18951081_818725838284977_1122178244366229391_n
Donderdag kon ik weer meelopen. De ijsjesdag was het vandaag. We hadden vandaag twee sponsors die een ijsje uitdeelden. Emma vond het niet erg!

IMG_4061

 

Vrijdag is organisatorisch altijd een grote uitdaging. Er moet veel gedaan worden, de muziek komt en de medailles worden uitgereikt. Gelukkig lukte alles dit jaar weer. Was voor dit jaar de eerste dag ons leerpunt (en ging het goed!) gaan we volgend jaar voor de vrijdagavond. Hoe kunnen we de chaos die er nu was voorkomen?!
Ik liep dus niet mee, maar ik hoorde dat Emma, Gijs en Lieke zich uitstekend vermaakt hebben onderweg.

Ook met de muziek ging alles goed. We hadden een andere drumband dan eerdere jaren, maar we zijn zeer tevreden! Onderweg kwamen we langs een ‘feestje’ in het plaatselijke restaurant, en daar bliezen ze lang zal ze leven. Geweldig!

IMG_5294

IMG_5295
De medailles zijn uitgereikt, de meeste spullen weer opgeruimd. Nog even nagenieten en foto’s kijken van de leuke dagen. Binnenkort moeten we ook nog even evalueren. Er zijn wat punten waar ik het wel over wil hebben. De komende weken loop ik nog wel dingen te bedenken voor volgend jaar. Dat zwakt weer af, en in januari beginnen we weer met het organiseren van de 5e avondvierdaagse. Een jubileumjaar, dus we willen er een feestje van maken!
IMG_5301

@ woonthier


Saskia - getrouwd - Mama van 2 mooie meiden van 4 en 1 - Labrador Benco - muziek - watersport - haken - fotograferen - Hardlopen! Hopelijk #saskiaruns151017!
Follow Me on Pinterest Photobucket
Categorieën
Archief
Reading Challenge

2017 Reading Challenge

Saskia has read 0 books toward her goal of 15 books.
hide